26/3/08

photo N447



paok-oxyro - ΑΠΟ ΠΑΟΚ mania
Ζαγοράκης
Ολοσέλιδο αδιέρωμα σε ένα από τα μεγαλύτερα περιοδικά της Ευρώπης, το γερμανικό περιοδικό "Kicker"
για τον πρόεδρο Θεοδωρή Ζαγοράκη και συνέντευξη του στην οποία δηλώνει:

“Η προσπάθεια είναι δύσκολη αλλά ο κόσμος στηρίζει συνεχώς
και αυτό με κάνει αισιόδοξο πως θα φτάσουμε στον στόχο μας”.

Ολοσέλιδο αφιέρωμα στον Θοδωρή Ζαγοράκη, τον πολυτιμότερο παίκτη του Euro 2004, περιλαμβάνει στην έκδοση της Τρίτης (25/03) το έγκυρο γερμανικό περιοδικό Kicker.

Εκτός από στοιχεία για την καριέρα του παίκτη υπάρχει συνέντευξη. Ο νυν πρόεδρος του ΠΑΟΚ θυμάται το 2004, κάνει λόγο για την παρουσία της Εθνικής το ερχόμενο καλοκαίρι σε Αυστρία – Ελβετία, πλέκει το εγκώμιο του Οτο Ρεχάγκελ αλλά μιλάει και για τα σχέδια που έχει για τον ΠΑΟΚ. Αναλυτικά η συνέντευξη:
Σήμερα, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά, τι θυμάσαι περισσότερο από το 2004;
Ολη η διαδικασία ήταν πρωτόγνωρη για εμάς. Θυμάμαι έντονα τις στιγμές, αλλά σίγουρα περισσότερο μένει η ώρα της απονομής και η επιστροφή μας στην Ελλάδα. Εκεί διαπίστωσα το μέγεθος της επιτυχίας και πόσο ένωσε τους Ελληνες αυτή η μεγάλη προσπάθεια.
Όταν άρχιζε το τουρνουά, ποιος ήταν ο στόχος;
Φυσικά και δεν μπορώ να πω ότι στόχος μας ήταν ο τελικός ή το τρόπαιο. Από την άλλη πλευρά δεν πήγαμε στην Πορτογαλία για τουρισμό. Θέλαμε να έχουμε μία σοβαρή παρουσία, να αποδείξουμε στους εαυτούς μας και τον υπόλοιπο κόσμο ότι τα αποτελέσματα των προκριματικών δεν ήταν τυχαία, ότι η νοοτροπία μας είχε αλλάξει. Και όλη η ομάδα πίστευε ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλό. Χωρίς να προσδιορίζουμε από πριν τι ήταν αυτό.
Πότε πιστέψατε ότι μπορούσατε να πάρετε το τρόπαιο;
Σε κάθε παιχνίδι μπαίναμε με πίστη στη νίκη. Προχωρώντας στο τουρνουά πίστευα συνεχώς ότι μπορούμε να κερδίσουμε και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Επομένως, πλησιάζοντας προς το τέλος αρχίσαμε να βλέπουμε ότι όλα μπορούν να γίνουν.
Τι διαφορές έχει η σημερινή ομάδα από εκείνη του 2004 και τι μπορεί να καταφέρει στο επόμενο Euro;
Η Εθνική είναι πλέον μία καταξιωμένη ομάδα σε διεθνές επίπεδο. Οι αντίπαλοι την αντιμετωπίζουν διαφορετικά. Δεν θέλω να αναλύσω τις αγωνιστικές λεπτομέρειες και διαφορές. Η Εθνική είναι μία ομάδα με χαρακτήρα και πνεύμα νικητή και πρέπει να αποδεικνύει συνεχώς στον αγωνιστικό χώρο. Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Βασικός στόχος θα πρέπει να είναι η αξιοπρεπής παρουσία. Τα παιδιά πρέπει να ευχαριστηθούν τη συμμετοχή τους εκεί. Χωρίς άγχος, να δείξουν τα στοιχεία που τους έφτασαν ως εκεί.
Ποιος είναι ο ρόλος του Ρεχάγκελ;
Ο προπονητής πάντα έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης στο τελικό αποτέλεσμα. Αναμφισβήτητα ο Ρεχάγκελ δικαιούται ίσως το μεγαλύτερο κομμάτι από την επιτυχία μας. Παρουσίασε μία ομάδα με ομοιογένεια, μαχητική, πολύ σοβαρή και με πνεύμα νικητή. Μας έκανε οικογένεια, μας ένωσε μπροστά σε έναν κοινό στόχο και πήρε το καλύτερο από τους παίκτες.
Σήμερα ο Ζαγοράκης με τι ασχολείται;
Όταν σταμάτησα το ποδόσφαιρο ανέλαβα πρόεδρος του ΠΑΟΚ. Προσπαθούμε να ξανακάνουμε αυτόν τον μεγάλο σύλλογο πρωταγωνιστή, να ξεπεράσουμε τα οικονομικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια και σταδιακά να χτίσουμε μία ομάδα που θα φτάσει να διεκδικεί τίτλους. Η προσπάθεια είναι δύσκολη αλλά ο κόσμος στηρίζει συνεχώς και αυτό με κάνει αισιόδοξο πως θα φτάσουμε στον στόχο μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...