12/3/08

photo N420



paok-oxyro -ΑΠΟ ΠΑΟΚ mania
Το paokmania.gr αναλύει το ρόστερ του ΠΑΟΚ προσφέροντας μάλιστα σε όλους σας χρήσιμα στατιστικά για κάθε έναν παίκτη της ομάδας μας ξεχωριστά

1.Ντάνι Φερνάντεζ: Ο βασικός μας τερματοφύλακας γι’ ακόμη μία χρονιά. Δυστυχώς δεν είχε την βελτίωση και την σταθερότητα που θα περιμέναμε στη φετινή χρονιά. Η περίοδος που ένας παίχτης θεωρείται ταλέντο έχει περάσει ανεπιστρεπτί για τον Ντάνι και οι απαιτήσεις πλέον είναι αυξημένες. Όμως, το πρόβλημα με τη μπάλα χαμηλά συνεχίζεται και μας κόστισε αρκετά φέτος με αποκορύφωμα το 0-1 στην Τούμπα με τον Παναθηναϊκό. Φέρει ευθύνη σε αρκετά από τα γκολ που δεχτήκαμε φέτος αν και είχε κάποια πολύ καλά παιχνίδια και αρκετές σωτήριες επεμβάσεις. Σίγουρα άλλοθι αποτελεί η συνολικά κακή εικόνα της ομάδας και προφανώς ο ανύπαρκτος ανταγωνισμός για τη θέση του τερματοφύλακα. Προσωπικά με απογοήτευσε μιας και περίμενα φέτος να είναι από τους κορυφαίους πορτιέρο του πρωταθλήματος, όμως δυστυχώς δείχνει ότι έχει ακόμα ψωμιά να φάει.

2.Ηλίας Χαραλάμπους: Αγωνίσθηκε σε 20 ματς πρωταθλήματος εκ των οποίων 19 βασικός, ως αριστερός μπακ φυσικά. Για τον Λιάκο τα πράγματα είναι γνωστά και αντιληπτά από όλους. Ένας παίχτης με μεγάλη αντοχή και πολύ πάθος που όμως με απλά λόγια … δεν ξέρει την μπάλα για να παίζει σε μεγάλη ομάδα. Παίχτης ψυχολογίας που όπως αρκετοί φέτος ανέβαζαν την απόδοσή τους μόνο όταν έπαιζαν εντός έδρας με 20.000 κόσμο και εκτός έδρας ακόμα και με το πιο τελειωμένο χωριό έκαναν απίστευτα λάθη. Αποκρούσεις πολύ συχνά σε αντίπαλο, αγχωμένες μεταβιβάσεις χωρίς καν να υπάρχει πίεση και σέντρες συνήθως δεν καταλήγουν εκεί που έπρεπε. Έχει 47 πάσες και 45 λάθη, 8 στις 64 (!!) πετυχημένες διεισδύσεις και έξι δοκιμές μόλις για σουτ και 27 κλεψίματα όταν ο Ηλιάδης έχει 16 κλεψίματα παίζοντας 900 λεπτά λιγότερο! Απ’ ότι φαίνεται ο Χαραλάμπους είναι εκτός πλάνων του Σάντος και θα είναι από τους πρώτους που θα αποχωρήσουν το καλοκαίρι.

3.Στέλιος Μαλεζάς: Ρεζέρβα των Κνολ-Μελίσση και πλέον Γκάβρανσιτς. Φέτος έπαιξε σε 7 παιχνίδια πρωταθλήματος εκ των οποίων τα 6 ως βασικός. Δεν έκανε ούτε μεγάλο ματς, αλλά ούτε και τραγικό. Παίχτης ο οποίος στα 23 του έχει συνολικά ούτε 20 παιχνίδια πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ. Πάντως έχει προλάβει στα 555 λεπτά συμμετοχής να πετύχει και γκολ αλλά να κάνει και 11 κλεψίματα την ίδια ώρα που ο Κνολ σε τριπλάσιο χρόνο συμμετοχής έχει μόλις 21 κλεψίματα. Προσωπικά δεν είχα απαιτήσεις από το παιδί μιας και είναι γνωστό ότι είναι παγκίτης. Σκόραρε γκολ με τον Πανιώνιο κάτι που τον βοήθησε πιστεύω ψυχολογικά κυρίως, αλλά σίγουρα δεν είναι ο σέντερ μπακ που θα χτιστεί πάνω του ο νέος Π.Α.Ο.Κ. Ίσως θα έπρεπε να πάρει ευκαιρίες πιο νωρίς, ίσως όχι…

4.Ρουντ Κνολ: Βασικός κεντρικός αμυντικός, αγωνίστηκε σε 18 από τα 24 παιχνίδια πρωταθλήματος σε όλα βασικός. Βαρύς και ψηλός αμυντικός που όμως έχει άριστη τεχνική κατάρτιση. Στον αέρα ανίκητος, αλλά υστερεί σε ταχύτητα. Έχει πάθος στο παιχνίδι του και μυαλό και όσο αγωνίζεται, τόσο τον βλέπω να δένει στην ομάδα και να προσφέρει περισσότερα. Έχει μπαλιά ακριβείας στα 30-40 μέτρα αν και αμυντικός και οι μεταβιβάσεις του είναι αρκετά σωστές κάτι που το αποδυκνείουν και τα στατιστικά καθώς έχει 41 πάσες και συνολικά λάθη μόνο 30 την ίδια ώρα που ο Μελίσσης πχ έχει 37 πάσσες και 47 λάθη. Συνολικά στο πρωτάθλημα είναι 14ος στις αποκρούσεις μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Ξεχωρίζει με το στυλ του και δείχνει ότι έχει σωστή ποδοσφαιρική παιδεία. Από τους παίχτες που προσέφεραν αρκετά φέτος στην ομάδα. Το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι...

5.Χρήστος Μελίσσης: Αγωνίσθηκε σε 22 από τα 24 παιχνίδια φέτος ως κεντρικός αμυντικός δίπλα στον Κνολ κυρίως και πλέον με την απόκτηση του Γκάβρανσιτς και τις μη ποιοτικές λύσεις στα ακραία μπακ και ως δεξιός οπισθοφύλακας. Είναι 2ος σε χρόνο συμμετοχής μετά τον Ντάνι, ενώ έχει πετύχει και δύο γκολ. Πρόσφατα κλήθηκε και στην Εθνική για ένα φιλικό τουρνουά μετά τις καλές εμφανίσεις του με τον ΠΑΟΚ. Βαρόμετρο της ομάδας φέτος με μερικά πάρα πολύ καλά παιχνίδια. Από τους πιο σταθερούς παίχτες μας και ποτέ αδιάφορος. Παρά τη θέση του έχει μόλις τρεις κίτρινες κάρτες και πολλές αποκρούσεις (25οςος σε κλεψίματα από την ομάδα μετά τους Μπαλάφα-Μπαϊάνο. Κάθε χρόνο και καλύτερα για τον Χρήστο που δείχνει ότι μπορούμε να στηριζόμαστε πάνω του. στις επεμβάσεις μέσα στη μεγάλη περιοχή), ενώ είναι και 3ος σε κλεψίματα από την ομάδα μετά τους Μπαλάφα-Μπαϊάνο. Κάθε χρόνο και καλύτερα για τον Χρήστο που δείχνει ότι μπορούμε να στηριζόμαστε πάνω του.

6.Αγκενάλντο Μπαϊάνο: Ήρθε επί Βεζυρτζή μαζί με τον θρυλικό πλέον Άλαν. Έχει αγωνισθεί σε 16 παιχνίδια (όλα βασικός) σε πολλές θέσεις του κέντρου και δεξί μπακ κατ’ ανάγκην. Έχει καλή τεχνική και είχε κάποια αρκετά καλά παιχνίδια, με πολύ τρέξιμο και αρκετή δημιουργία (1ος στις σωστές μεταβιβάσεις με διαφορά). Επίσης από τους παίχτες ψυχολογίας που εντός παίζουν πολύ καλύτερα και εκτός πολλές φορές «χάνονται». Αν και στον Α’ γύρο ήταν βασικός, πλέον έχει καθίσει για τα καλά στον πάγκο. Άγνωσται αι βουλαί Σάντος και διοίκησης για το μέλλον του στην ομάδα. Είναι όμως σίγουρα ένας παίκτης που δεν συγκαταλέγεται σε αυτούς που είναι η αιτία του κακού φετινού ΠΑΟΚ!

7.Λάμπρος Βαγγελής: Κεντρικό χαφ στα 26 του πλέον που προσωπικά δεν με πείθει καθόλου. Έχει τεχνική σίγουρα, όμως δεν έχει ταχύτητα, γρήγορα σκέψη, καθαρό μυαλό και ηρεμία στο παιχνίδι του. Έχει αγωνισθεί σε 12 παιχνίδια εκ των οποίων τα 10 βασικός και έχει πετύχει και δύο γκολ. Το αιώνιο ταλέντο εδώ και 4 γεμάτα (πάμε για 5) χρόνια. Επίσης από τους παίχτες που όταν παίζουν εντός ανεβαίνουν ψυχολογικά και δείχνουν πολλά καλά στοιχεία και εκτός δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας και του κέντρου εν προκειμένω. Πάρα πολλά λάθη, άσκοπα φάουλ και καθόλου ταχύτητα. Δεν είναι ούτε καθαρό αμυντικό χαφ που θα κόψει τους αντιπάλους με επιτυχία, αλλά και ούτε ο κεντρικός δημιουργικός μέσος που θα προωθήσει το παιχνίδι σωστά. Ενδιάμεση κατάσταση χωρίς ουσία κατ’ εμέ. Συμφωνώ με τους προπονητές που δεν τον πολυχρησιμοποιούν όλα αυτά τα χρόνια και πιστεύω ότι δεν έχει μέλλον στον ΠΑΟΚ.

8.Σωτήρης Μπαλάφας: Μεγάλο κεφάλαιο και λόγος για πολλές και ατέλειωτες συζητήσεις των Παοκτσήδων. Οπότε κι εγώ θα παραθέσω τα αντικειμενικά στοιχεία πιο πολύ παρά τη γνώμη μου. Δόξα τω Θεώ άποψη για τον Μπαλάφα έχουν ΟΛΟΙ και έχουμε ακούσει τα πάντα. Έχει αγωνισθεί σε 22 παιχνίδια εκ των οποίων τα 20 βασικός, είναι 3ος σε χρόνο συμμετοχής και έχει πετύχει και δύο γκολ. Από τους πιο μικρούς παίχτες του ΠΑΟΚ σε ηλικία που όμως έχει συνεχόμενες συμμετοχές βασικός. Έχει φάει απίστευτο κράξιμο και η μουρμούρα όταν παίρνει τη μπάλα, τη συγκρίνω με αυτήν που ακουγόταν στο γήπεδο όταν κάποτε έπαιρνε τη μπάλα ο Βρύζας. Ελπίζω να μην αποδειχθεί τελικά παρόμοια περίπτωση. Καταρχήν είναι 4ος στα κλεψίματα στο φετινό πρωτάθλημα μπροστά από αμυντικά χαφ όπως ο Στολτίδης και ο Μάττος. Είναι όμως 2ος (μία ανάσα πίσω από τον Λάζαρο) στα λάθη, 1ος στα φάουλ και στις κίτρινες κάρτες μιας και έχει δεχτεί 8. Είναι επίσης παίχτης ψυχολογίας και η νευραλγική θέση στην οποία αγωνίζεται κάνει τα λάθη του πολύ τρανταχτά. Δεν έχει σταθερότητα στην απόδοσή του και πολλές φορές κάνει λάθος πάσα στα 3 μέτρα. Πάραυτα, προτιμάται συστηματικά (ίσως λόγω ύψους και σωματοδομής γενικότερα να θεωρείται ιδανικός για αμυντικό χαφ) από όλους τους προπονητές που πέρασαν από τον ΠΑΟΚ και πιστεύω από μόνο του αυτό κάτι σημαίνει. Βέβαια να σημειωθεί ότι είναι δεύτερος πίσv από τον Χριστοδουλόπουλο στα λάθη (80), όμως όσο περισσότερο παίζεις τόσο και πιο πολλά λάθη θα έχεις στα στατιστικά.Τέλος, απλά να προσθέσω ότι έχει το χαμηλότερο συμβόλαιο (40.000 το χρόνο), κάτι που προσωπικά με κάνει να τον βλέπω με άλλο μάτι μιας και δεν βαραίνει οικονομικά την ομάδα και είναι ακόμα σε ηλικία που θεωρείται ταλέντο και περιμένουμε εξέλιξη.

9.Παντελής Κωνσταντινίδης: Ο «Σβούρας» πλέον ένας από τους τελευταίους της γνωστής ομάδας του «Μπάτμαν» και ένας εκ των αρχηγών, αγωνίσθηκε σε 20 παιχνίδια φέτος εκ των οποίων τα 14 ως βασικός και σκόραρε 4 τέρματα. Στον Α’ γύρο ήταν σε δαιμονιώδη φόρμα και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα να παίρνει τις εντός έδρας νίκες τη μία πίσω από την άλλη. Εκτός δυστυχώς δεν μπορούσε να κάνει τη διαφορά και χανόταν κι αυτός μέσα στην συνολικά τραγική εικόνα του ΠΑΟΚ. Αγωνίσθηκε ως αριστερός εξτρέμ με σύστημα 4-3-3 και πέτυχε 4 τέρματα από αυτή τη θέση. Αγωνίσθηκε και ως αριστερός μπακ ως λύση ανάγκης, όμως δεν είναι η θέση του αυτή και δεν μπορούσε να κάνει το παιχνίδι του. Δυστυχώς μετά τον καταπληκτικό Α’ γύρο τραυματίστηκε στη μέση και έκτοτε δεν έχει επανέλθει. Δεν ξεκινάει βασικός πλέον (τη θέση του πήρε ο Γκονζάλεζ) και δεν ξέρω πότε και αν θα ξαναβρεί τον καλό του εαυτό. Στην καλή του μέρα είναι παίχτης πάρα πολύ σημαντικός ακόμα και τώρα.

10.Γιώργος Γεωργιάδης: Ο «γηραιότερος» από το φετινό μας ρόστερ ποδοσφαιριστής και φυσικά μία μεγάλη μορφή του ΠΑΟΚ και του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Φέτος αγωνίσθηκε σε 21 παιχνίδια εκ των οποίων τα 15 ως βασικός και πέτυχε ένα γκολ. Ο «μπέμπης» όπως και ο Κωνσταντινίδης, είχε πολύ καλό πρώτο γύρο, όμως εν συνεχεία «μπούκωσε» και οι εμφανίσεις του κινήθηκαν στη μετριότητα και συγκρινόμενες με αυτά που ξέρουμε ότι μπορεί να δώσει ..τις χαρακτηρίζω απογοητευτικές. Φέτος, εκτός από δεξί χαφ, τον είδαμε να αγωνίζεται ως αριστερό χαφ και επιθετικό χαφ πίσω από το σέντερ φορ. Από τους πιο έμπειρους παίχτες μας, με πάρα πολλές σωστές μεταβιβάσεις, όμως έχοντας χάσει την ταχύτητά του και το τελείωμα των φάσεων. Χαρακτηριστικό ότι στα 27 σουτ που επιχείρησε, σκόραρε μία φορά.Σημαντικό ρόλο πιστεύω ότι έπαιξε το χαμένο πέναλτυ με την Ξάνθη στην Τούμπα, το οποίο ήταν η αρχή για αρκετές άσχημες εμφανίσεις με τις οποίες έχασε τη θέση του βασικού. Τον ευχαριστούμε για όσες όμορφες αναμνήσεις μας έχει προσφέρει, όμως ήρθε η ώρα να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Το καλοκαίρι προφανώς θα ανακοινωθεί και από τον ίδιο. Ελπίζουμε να μείνει στον σύλλογο από κάποια άλλη θέση.

11.Μίροσλαβ Σνάουτσνερ: Ο Πολωνός μία πολύτιμη μονάδα για τον φετινό ΠΑΟΚ, που όμως ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς με το ξεκίνημα της σεζόν και δεν πρόσφερε όσα θα μπορούσε. Συνολικά αγωνίσθηκε σε 14 από τα 24 παιχνίδια πρωταθλήματος, όλα βασικός. Ένας μπαλαντέρ στη άμυνα μιας και μπορεί να αγωνισθεί σε όλες τις θέσεις της άμυνας και φέτος με τις ελλείψεις και τους τραυματισμούς ήταν όαση για το αριστερό και το δεξί άκρο της άμυνας. Ήρεμος στο παιχνίδι του με σωστές τοποθετήσεις, καλές μεταβιβάσεις δίνοντας σιγουριά αμυντικά και βοηθώντας παράλληλα επιθετικά τον χαφ που αγωνίζεται μπροστά του. Δύσκολα θα κάνει το μεγάλο λάθος και η «κακή» του μέρα θα είναι ανεκτή κι αυτή. Πολύ έμπειρος από παιχνίδια Α’ Εθνικής και σημαντικότατη μονάδα για τον φετινό ΠΑΟΚ.

12.Στέλιος Ηλιάδης: Φέτος αγωνίσθηκε σε 13 παιχνίδια πρωταθλήματος εκ των οποίων τα 9 ως βασικός. Στα περισσότερα έπαιξε δεξί μπακ και όχι αμυντικό χαφ που είναι η θέση του. Ο μοναδικός από τους παίχτες που φέτος έπαιξαν εκεί και έκαναν καλές εμφανίσεις στη θέση αυτή. Αν και ήταν κάτι νέο γι’ αυτόν, ο Στέλιος προσαρμόστηκε και βοήθησε την ομάδα σε μία θέση που στην αρχή της σεζόν πραγματικά «πονούσε». Χαρακτηριστικό ότι εκεί αγωνίστηκαν περίπου 6-7 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές για φέτος..

Δυστυχώς ως αμυντικό χαφ δεν αγωνίστηκε πολύ και δεν μπορεί να κριθεί στο χρόνο που πήρε. Γενικά χαρακτηριστικά του, πολύ τρέξιμο, μεγάλη αντοχή και πολύ πάθος. Όταν ένας παίχτης όμως δεν αγωνίζεται συχνά, δεν μπορεί να πιάσει και μια σταθερή απόδοση. Προσωπικά θα ήθελα να τον δω πιο πολύ έστω ως αλλαγή στη θέση των Μπαϊάνο-Βαγγελή. Πιστεύω ότι στη συνέχεια του πρωταθλήματος θα αγωνισθεί περισσότερο, εκτός κι αν ο Σάντος τον έχει βάλει στη μαύρη λίστα του για παραχώρηση το καλοκαίρι.

13.Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: Αγωνίσθηκε σε πολλές θέσεις της επίθεσης και με διάφορα συστήματα. Ως επιθετικό χαφ (10ρι πίσω από τον επιθετικό), ως σέντερ φορ και ως αριστερό εξτρέμ. Συνολικά φέτος έχει 21 εμφανίσεις εκ των οποίων τις 15 ως βασικός και έχει πετύχει 3 γκολ. Σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, όμως έχει πολύ ατομισμό στο παιχνίδι του και σε μερικές περιπτώσεις φαίνεται να παίζει για τον εαυτό του. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η ταχύτητα και οι επελάσεις με τη μπάλα στα πόδια. Έκανε μερικά πολύ καλά παιχνίδια όπως με Ολυμπιακό εκτός και μερικά πολύ άσχημα όμως με Πανιώνιο εκτός. Πρέπει να δουλευτεί πολύ με μεθοδικότητα και υπομονή, ώστε να μην πάει χαμένο το ταλέντο του. Περίμενα φέτος να κάνει τις μεγάλες εμφανίσεις, όμως η απόδοσή του δεν ήταν καθόλου σταθερή δυστυχώς και δεν βοήθησε όσο θα περίμενε κανείς το καλοκαίρι. Είναι το πιο σημαντικό περιουσιακό μας στοιχείο και πρέπει να γίνουν σωστές κινήσεις σε όλους τους τομείς, ώστε να έχουμε το μέγιστο δυνατό κέρδος. Παρατήρηση μου ότι βαράει συνεχώς τα στημένα (φάουλ κυρίως). Πιστεύω ότι θα έπρεπε να δοκιμαστούν κι άλλοι παίχτες και να επανέλθει ο Λάζαρος αφού τα βελτιώσει στην προπόνηση. Επίσης είναι επιρρεπής στα λάθη και ο παίκτης με τα περισσότερα λάθη απ’ όλους του ΠΑΟΚ , με 83 λάθη και 95 πάσες ενώ την ίδια ώρα πχ ο Γεωργιάδης μετράει 104 πάσες και 72 μόνο λάθη.

14. Βασίλης Λάκης: Έκανε ιδανικό ξεκίνημα με τον Ηρακλή τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Έχασε τη θέση του από τον Γεωργιάδη για πολλούς αγώνες ενώ είναι από τους πολλούς που αγωνίσθηκαν ως δεξί μπακ. Στο 2ο γύρο έχει πάρει πάλι θέση βασικού ως δεξί χαφ με καλές εμφανίσεις. Συνολικά αγωνίσθηκε σε 19 αγώνες, τους 12 ως βασικός ενώ έχει πετύχει και 3 γκολ. Κατ’ εμέ έχει θετική παρουσία φέτος βοηθώντας αρκετά την ομάδα, ενώ αν είχε και περισσότερες συνεχόμενες παρουσίες ως βασικός, πιστεύω θα έπιανε και ακόμα καλύτερη απόδοση. Δεν περιμέναμε τα μεγάλα πράματα από τον Βασίλη, όμως πιστεύω ότι ακόμα «τραβάει» μια χαρά. Δεν έχει χάσει ούτε την ταχύτητα, ούτε την σπιρτάδα του και τη διάθεση για ποδόσφαιρο.

15. Ίβιτσα Ίλιεφ: Ο Σέρβος ήταν το μεγάλο όνομα – ο μεγάλος μπαλαδόρος που περιμέναμε να σκίσει φέτος. Δυστυχώς όμως είχε πολλούς τραυματισμούς, ενώ αρχικά ήταν πίσω και σε φυσική κατάσταση. Η ατυχία των τραυματισμών δεν βοήθησε στην άμεση προσαρμογή του στην ομάδα και έτσι έχει αγωνισθεί σε 11 αγώνες, ξεκινώντας βασικός στις 3, ενώ έχει πετύχει και ένα γκολ. Παίχτης που «ξέρει» μπάλα και περίμενα πολύ περισσότερα απ’ αυτόν, δυστυχώς δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα. Ακόμα και τώρα δεν έχει την αντοχή να βγάλει 90’, ενώ και η θέση που αγωνίζεται δεν είναι σταθερή και έχει χρησιμοποιηθεί ως 10ρι πίσω από τον επιθετικό, ως αριστερό εξτρέμ, ως επιθετικός σε 4-4-2 και κορυφή σε 4-3-3. Το συμβόλαιό του τελειώνει το καλοκαίρι και δεν υπάρχουν ξεκάθαρες ενδείξεις για την παραμονή του ή μη.

16. Αντόνιο Γκονζάλεζ: Ο Ισπανός ο οποίος πέρυσι δέχθηκε ανανέωση συμβολαίου με μειωμένες αποδοχές, φέτος έχει αγωνισθεί σε 13 παιχνίδια εκ των οποίων τα 7 βασικός και πέτυχε δύο γκολ. Στον Α’ γύρο ήταν αλλαγή του Παντελή ο οποίος έκανε καταπληκτικές εμφανίσεις, όμως στον δεύτερο γύρο έχει πάρει θέση βασικού στο αριστερό άκρο του κέντρου και έχει πραγματοποιήσει κάποιες πολύ καλές εμφανίσεις. Έπιασε ρυθμό στα τελευταία παιχνίδια και ικανοποίησε άπαντες με την παρουσία του. Δυστυχώς τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και δεν μπόρεσε να αγωνισθεί με Πανιώνιο και ίσως και με Αστέρα. Ο Σάντος δίνει ευκαιρίες σε όλους και βγάζει τα δικά του συμπεράσματα, όμως ο Τόνι είναι δύσκολη περίπτωση και δεν μπορώ να ξέρω κατά πόσο τον υπολογίζει και για τη νέα χρονιά.

17. Γκλεν Σάλμον: Ο Νοτιοαφρικανός καθαρός επιθετικός μας, ο οποίος έχει αγωνισθεί ήδη σε 21 παιχνίδια εκ των οποίων τα 19 βασικός. Έχει πετύχει 4 γκολ και είναι 1ος σκόρερ μαζί με τον Παντελή, ενώ είναι και 1ος με 3 ασσίστ. Παίχτης μαχητής, πιέζει τους αντίπαλους αμυντικούς όσο κανένας, δεν παρατάει καμία φάση και έχει δικαιωθεί πολλάκις με αυτή του την επιμονή, που όμως δυστυχώς δεν έχει το εύκολο γκολ. Ανοίγει πολλούς διαδρόμους με το παιχνίδι του και είναι από τους κύριους λόγους που οι μέσοι έχουν πετύχει αρκετά γκολ, όμως ο ίδιος αρκετές φορές στην τελική προσπάθεια αστοχεί. Για τον φετινό ΠΑΟΚ ένας πραγματικός εργάτης, ακούραστος, με πολλά χιλιόμετρα και μεγάλη προσφορά. Τώρα είναι τραυματίας και ακούγονται φόβοι για τη μέση του, όμως δεν έχει εξακριβωθεί τίποτα ακόμα. Από τους πιο συμπαθητικούς παίχτες μας που όμως δυστυχώς δεν είναι ο γκολτζής που περιμέναμε.

18.Γκόραν Γκάβρανσιτς: Μία από τις μεταγραφές Ιανουαρίου για την ομάδα, ένας παίχτης ο οποίος από όνομα και καριέρα είναι από τους κορυφαίους που φόρεσαν τη φανέλα του ΠΑΟΚ ειδικά στην μετά «Μπάτμαν» εποχή. Πολύ ψηλός και δυνατός στον αέρα, με καλές τοποθετήσεις και έφεση στο σκοράρισμα με κεφαλιές είτε απευθείας εκτελέσεις φάουλ (κάτι το οποίο δυστυχώς δεν έχουμε δει μιας και ο Λάζαρος ΕΠΙΜΕΝΕΙ να εκτελεί συνήθως τα στημένα με ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ). Έτσι λέει το βιογραφικό του τουλάχιστον .. Στον ΠΑΟΚ αγωνίσθηκε σε 4 παιχνίδια και έδειξε αρκετή σταθερότητα αμέσως -έχοντας όμως και την άτυχη στιγμή στη φάση της ισοφάρισης από τον Ολυμπιακό αφού έκανε το μοιραίο λάθος πριν γίνει το 1-1- και φυσικά περιμένουμε αγώνα με τον αγώνα να βελτιώνεται και να αποτελέσει τον βράχο στην άμυνα που θέλουμε. Το θέμα είναι πόσα χρήματα χρειάζονται για την απόκτησή του στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο και αν η διοίκηση θα καταφέρει να τον κρατήσει τελικά στην Τούμπα.

19.Ρικάρντο Ματίας Βερόν: Η «μικρότερη» μεταγραφή της χειμερινής περιόδου για τον ΠΑΟΚ, του οποίου η καριέρα δεν έχει να επιδείξει κάτι σημαντικό και άξιο αναφοράς. Χαρακτηριστικό ότι την φετινή περίοδο ήταν μεταξύ εξέδρας και πάγκου στην Σιένα της Ιταλίας. Όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να είναι σε κάθε αγώνα εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας μας, είτε παίζει εντός είτε εκτός. Έχει αγωνισθεί σε 6 παιχνίδια και με λίγα λόγια έχει συμμαζέψει το κέντρο που συνήθως πελαγοδρομούσε στα περισσότερα παιχνίδια, κάτι το οποίο έχει βελτιώσει την εικόνα της ομάδας συνολικά. Έχει ηρεμία στο παιχνίδι του, ελάχιστες λανθασμένες-επιπόλαιες μεταβιβάσεις παρά το ότι σχεδόν κάθε επίθεση περνάει από τα πόδια του και είναι ίσως ο πιο σταθερός παίχτης μας αν και 6 παιχνίδια είναι λίγα για να κρίνεις. Δεν φοβάται να πάρει πρωτοβουλίες εν αντιθέσει με τους άλλους κεντρώους μας, όποτε παίρνει τη μπάλα προσπαθεί με τις μεταβιβάσεις του να προωθήσει και να αναπτύξει το παιχνίδι της ομάδας σωστά και σχεδόν ποτέ δεν θα πετάξει τη μπάλα μόνο και μόνο για να φύγει από τα πόδια του και να μην έχει την ευθύνη της. Σε κάποια παιχνίδια έδειξε να χάνει τις δυνάμεις του στο 2ο ημίχρονο, όμως αυτό δεν με προβληματίζει διότι μέχρι τον Ιανουάριο είχε όλο κι όλο ένα επίσημο παιχνίδι, οπότε σαφώς και του λείπουν παιχνίδια. Οι κινήσεις από την πλευρά της διοίκησης ώστε να παραμείνει και του χρόνου στην ομάδα έχουν ξεκινήσει από τώρα (κάτι που δείχνει την αξία του και πόσο υπολογίζεται και από την τεχνική ηγεσία) και αισιοδοξώ ότι θα παραμείνει στον ΠΑΟΚ. Παιδιά ο άνθρωπος έχει απίστευτους αριθμούς! Σε 562 μόλις λεπτά συμμετοχής έχει 73 πάσες, όταν περίπου σε τριπλάσιο χρόνο συμμετοχής ο Μπαλάφας έχει μόλις 108, ο Κωντσταντινίδης 54, ο Γεωργιάδης 104, ο Χαραλάμπους 47, ο Γκονζάλες 36, ο Λάκης 45! Μόνο ο Μπαιάνο μπορεί να τον «κοντράρει» με 135 πάσες αλλά προσέξετε:61 λάθη ο Βραζιλιάνος με τον Βερόν να μετράει μόλις 28 (!)

20. Σέρτζιο Κονσεϊσάο: Το μεγάλο «μπαμ» της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου από τη διοίκηση. Ένας παίχτης που οποιαδήποτε αναφορά στην καριέρα του θα ήταν περιττή μιας και όλοι γνωρίζουμε το τι έχει πετύχει και ποιος είναι.

Όπως και ο Βερόν, έτσι κι αυτός φέτος δεν είχε παιχνίδια στα πόδια του (αγωνιζόταν στο Κουβέιτ) και ίσως η ηλικία του τον κάνουν να φαίνεται ιδιαίτερα ανέτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης. Έχει αγωνισθεί σε μόλις 3 παιχνίδια εκ των οποίων τα δύο ως βασικός και συνολικά 179’, οπότε δεν θα πω πολλά για την αγωνιστική προσφορά του. Σίγουρα μόνο το όνομά του αποτελεί φόβητρο για τον αντίπαλο, όμως θέλει πολύ δουλειά ώστε να δέσει με την ομάδα και να αποκτήσει την απαιτούμενη αντοχή. Φέτος, τον έχει στιγματίσει το χαμένο πέναλτυ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα μιας και οι εμφανίσεις του δεν έχουν να επιδείξουν κάτι το αξιόλογο. Έχει συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο και όλοι ελπίζουμε του χρόνου να έχει εναρμονιστεί με την ομάδα και να προσφέρει αυτά που ξέρουμε ότι μπορεί. Για φέτος, απλά ευχόμαστε να κάνει κάποια «μεγάλα» παιχνίδια και να πάρει την ομάδα στις πλάτες του στις υπόλοιπες 6 αγωνιστικές ώστε να μπορέσουμε να μπούμε στην 5δα των πλέι οφ!

paokmania.gr
Yiankos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -