6/3/08

photo N413



paok-oxyro - Γίνε Μέλος στον ΑΣ ΠΑΟΚ ΑΠΟ ΠΑΟΚ world
Πολλά έχουν γραφτεί για το ποιά διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί για την εγγραφή ενός ΠΑΟΚτσή στον ΑΣ ΠΑΟΚ. Πολλές φορές υπάρχει μπέρδεμα με το ποσό που πρέπει κάποιος να καταθέσει, άλλες πάλι υπάρχει σύγχυση ως προς τη διάρκεια μιας εγγραφής, άλλες φορές πάλι η διαφορά μεταξύ εγγραφής και συνδρομής δεν είναι ξεκάθαρη στο μυαλό πολλών ΠΑΟΚτσήδων. Πολλοί επισκέπτες της ιστοσελίδας απογοητεύονται με το γεγονός ότι δύο υπογραφές είναι απαραίτητες για να εγκριθεί μια αίτηση εγγραφής. Αλλοι πάλι πιο "ψαγμένοι" μπορεί να αναρωτιούνται "δεν έχω πρόβλημα να γίνω μέλος, αλλά σε τί ρε παιδιά;" και δεν θα έχουν καθόλου άδικο. Το περίφημο ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ πρέπει να απαντάει σε τρία βασικά ερωτήματα. Γίνε μέλος ΠΩΣ, σε ΤΙ, και ΓΙΑΤΙ. Σε αυτό το άρθρο προσπαθούμε να βοηθήσουμε με το δικό μας τρόπο όλους τους ΠΑΟΚτσήδες που θέλουν να γίνουν μέλη του ΑΣ ΠΑΟΚ και να αποκτήσουν με αυτόν τον τρόπο δικαίωμα ψήφου στις αποφάσεις.
Η διαδικασία
1. Για να γραφτείς στον ερασιτέχνη ΠΑΟΚ πρέπει να έχεις συμπληρώσει τα 18 έτη.2. Πρέπει να συμπληρώσεις μια αίτηση εγγραφής* και να την καταθέσεις στα γραφεία του ερασιτέχνη που βρίσκονται στο γήπεδο της Τούμπας δίπλα από τα εκδοτήρια της θύρας 7 Δευτέρα ως Παρασκευή, ώρες 10.00-13.00 και 19.00-21.00. Το τηλέφωνο του Α.Σ. Π.Α.Ο.Κ. είναι το 2310 988000ΠΡΟΣΟΧΗ : στην Αίτηση εγγραφής και κάτω από τα στοιχεία σου πρέπει να συνυπογράψουν 2 μέλη του Α.Σ. Π.Α.Ο.Κ. **3. Πληρώνεις 30 ευρώ για την εγγραφή (αυτό το ποσό πληρώνεται μία μόνο φορά) και 42 ευρώ για συνδρομή εξαμήνου (7ευρώ x 6 μήνες), δηλαδή 72 ευρώ μαζί με την αίτηση εγγραφής.***
4. Κατα την εγγραφή πρέπει επίσης να παρουσιάσεις και μια φωτογραφία για την έκδοση ταυτότητας μέλους. 5. Τυπικά γίνεσαι επίσημο μέλος του ΑΣ ΠΑΟΚ δύο μήνες μετά την εγγραφή σου και εφόσον αυτή δεν έχει απορριφθεί από την διοίκηση του Α.Σ. Πρακτικά καλό είναι να ΜΗΝ περιμένεις την τελευταία στιγμή κάποιου συμαντικού γεγονότος (πχ εκλογών νέου ΔΣ, απόφαση για τη Νέα Τούμπα, κτλ.) για να γραφτείς καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να υπάρξει καθυστέρηση στην διαδικασία καταγραφής των εγγραφών και να βρεθείς εκτός των εξελίξεων.* Την αίτηση εγγραφής μπορείς να την κατεβάσεις από εδώ (δεξί κλικ εάν το αρχείο pdf ανοίγει στον browser σας και επιλογή 'Αποθήκευση')** Όσοι επισκέπτες της σελίδας θέλουν να γραφτούν μέλη στον ΑΣ ΠΑΟΚ και χρειάζονται 2 υπογραφές άλλων μελών, ας έρθουν σε επαφή με τους administrators (ξεχωρίζουν από το κόκκινο χρώμα στον ψευδώνυμό τους) ή moderators (ξεχωρίζουν από το μπλε χρώμα στον ψευδώνυμό τους) του paokworld.*** Φυσικά για όποιον το επιθημεί υπάρχει η δυνατότητα να πληρώσει τη συνδρομή για ολόκληρο το έτος σε μία μόνο φορά. Το ποσό τότε που θα απαιτηθεί είναι 30+7*12=114 ευρώ.

Οι Υποχρεώσεις
Ως μέλος, η βασική υποχρέωσή σου είναι να είσαι τακτοποιημένος οικονομικά. Έχεις τη δυνατότητα να εξοφλήσεις εκκρεμότητες συνδρομής την ώρα της συνέλευσης, πριν εισέλθεις σε αυτήν.

Τα Δικαιώματα
Ως μέλος του Α.Σ. Π.Α.Ο.Κ. αποκτάς άμεσα με την έγκριση της συνδρομής σου δικαίωμα:
εισόδου και συμμετοχής σε όλες τις Γενικές και Έκτακτες Συνελεύσεις των μελών του ερασιτέχνη Π.Α.Ο.Κ.
έγκρισης ή όχι του ισολογισμού, του προϋπολογισμού, και του απολογισμού της διοίκησης,
απαλλαγής ή όχι της απερχόμενης διοίκησης,
(συν)απόφασης οποιοδήποτε θέματος απασχολεί το Σύλλογο και τίθεται προς συζήτηση ή/και ψήφισμα
υποβολής προτάσεων και γνωμών στη Συνέλευση και στο Διοικητικό Συμβούλιο για τα ζητήματα που αφορούν το Σύλλογο.
λόγου στη Συνέλευση, να πείς τη γνώμη σου - να αναπτύξεις τη πρότασή σου.
Επίσης, ως μέλος του ΑΣ ΠΑΟΚ αποκτάς μετά από ένα (1) έτος από την εγγραφή σου, το δικαίωμα
να εκλέγεις τη διοίκηση του Α.Σ. Π.Α.Ο.Κ.
να εκλέγεσαι στη διοίκηση και τα υπόλοιπα όργανα του σωματείου του Α.Σ. Π.Α.Ο.Κ.
Τέλος, καλό είναι να υπενθυμίσουμε ότι ως μέλος του Α.Σ. Π.Α.Ο.Κ. αποφασίζεις για πολλά θέματα όπως:
τα ερασιτεχνικά τμήματα
τη διαχείριση του Γηπέδου μας στη Τούμπα
τη διαχείριση του κλειστού γηπέδου μας Π.Α.Ο.Κ. Sports Arena
την επικείμενη ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ του ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ (πότε, πού, πώς θα γίνει, ποιος θα το κάνει το έργο, κτλ)
κτλ

Γενικά
Ο Α.Σ. Π.Α.Ο.Κ., η διοίκηση και τα μέλη, προχωρούν σε:
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ στη Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. (ο ερασιτέχνης είναι (για πάντα) κάτοχος του 10% των μετοχών της Π.Α.Ε., ανεξάρτητα του αριθμού αλλά και της αξίας των μετοχών)ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ στη Κ.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. (ο ερασιτέχνης είναι (για πάντα) κάτοχος του 10% των μετοχών της Κ.Α.Ε., ανεξάρτητα του αριθμού αλλά και της αξίας των μετοχών)
Με άλλα λόγια ένα απλό μέλος του ΑΣ ΠΑΟΚ το οποίο πληρώνει σήμερα 30 ευρώ για εγγραφή (μόνο την πρώτη φορά) και 84 ευρώ το χρόνο για συνδρομή, μπορεί και εκλέγει διοικήσεις οι οποίες διαχειρίζονται την αδιαπραγμάτευτη περιουσία του Συλλόγου (τα γήπεδά μας και όχι μόνο), αλλά παράλληλα, και μέσω των εκλεγμένων διοικήσεών του, μπορεί και ελέγχει και τις διαδικασίες στις ανώνυμες εταιρίες ΠΑΕ και ΚΑΕ.

Φίλε ΠΑΟΚτσή. Σε αυτό το κείμενό μας προσπαθήσαμε να απαντήσουμε στα βασικά ερωτήματα και προβλήματα που βρίσκει κάποιος μπροστά του όταν θελήσει να γραφτεί μέλος στον Σύλλογό μας. Προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε το σλόγκαν ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ. Για να τα καταφέρουμε προσπαθήσαμε να απαντήσαμε στο ερώτημα "Πώς μπορείς να γίνεις μέλος στον ΑΣ ΠΑΟΚ;" το οποίο απαντήσαμε παρουσιάζοντας τη διαδικασία και την αίτηση εγγραφής.
Προσπαθήσαμε επίσης να απαντήσουμε στο "γιατί να γίνεις μέλος στον ΑΣ ΠΑΟΚ;" παρουσιάζοντάς σου μια λίστα των ελαχίστων υποχρεώσεων και των ανεκτίμητων δικαιωμάτων που αποκτάς στον Σύλλογο όταν ολοκληρώσεις με επιτυχία την εγγραφή σου.
Στα δύο παραπάνω ερωτήματα έρχεται να προστεθεί ακόμα ένα κομβικής σημασίας και στο οποίο δεν έχουμε δώσει απάντηση ακόμα. Το ερώτημα αυτό είναι "ΠΟΥ να γίνω μέλος;" Πολλοί θα βιαστείτε να απαντήσετε "Στον ΑΣ ΠΑΟΚ", και θα έχετε δίκιο. Αλλά τί ΑΚΡΙΒΩΣ είναι ο ΑΣ ΠΑΟΚ; Ποιους ΣΤΟΧΟΥΣ έχει ο ΑΣ ΠΑΟΚ; Γιατί ΙΔΡΥΘΗΚΕ ο ΑΣ ΠΑΟΚ; Όλα αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα είναι κομβικής σημασίας ερωτήματα. Στο κάτω κάτω, το κάθε μέλος, πριν ακόμα γίνει μέλος έχει δικαίωμα να γνωρίζει πού πάει να γραφτεί. Για τον λόγο αυτό, και για να καλύψουμε όλες τις δυνατές ερωτήσεις που μπορούν να εμφανιστούν με τον καλύτερο και συνάμα ορθότερο τρόπο, σας παραθέτουμε το καταστατικό του ΑΣ ΠΑΟΚ. Ένα κείμενο το οποίο κάθε ΠΑΟΚτσής πρέπει να διαβάσει τουλάχιστον μία φορά για να γνωρίσει ακόμα καλύτερα τον Σύλλογό του.
Φίλε ΠΑΟΚτσή. Το παρόν άρθρο είναι μεγάλο, το γνωρίζουμε, αλλά μερικά πράγματα δεν επιτρέπεται να παρουσιάζονται σε περιλήψεις. Ξεκινώντας από την Αρχή ότι ο ΠΑΟΚ είναι ο ΛΑΟΣ του, κάναμε σήμερα μια προσπάθεια να απαντήσουμε στο ΠΟΥ, στο ΓΙΑΤΙ και στο ΠΩΣ ο ΠΑΟΚτσής πρέπει και μπορεί να γίνει μέλος στον ΑΣ ΠΑΟΚ. Πιστεύουμε ότι τα καταφέραμε. Εάν πάλι κάτι παραλείψαμε ή κάτι δεν είναι σωστό, βοήθησέ μας φίλε ΠΑΟΚτσή να το διορθώσουμε.
ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στον ΑΣ ΠΑΟΚ
PAOKWORLD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου