18/3/08

photo N434



paok-oxyro - ΑΠΟ ΠΑΟΚ mania Ένα κείμενο του - Κρητικού
Ας τους βγάλει κάποιος την Φανέλα…
Όποτε χρειάστηκε ψυχή, απλώς δεν είχαν να δώσουν. Όποτε τους ζητήθηκε αίμα, είχε παγώσει αδιάφορα και στάλα δεν έτρεχε.

-Ερωτήματα και Προβληματισμοί ΠΑΟΚτσήδικης Αυτοκριτικής-

Όποτε χρειάστηκε ψυχή, απλώς δεν είχαν να δώσουν. Όποτε τους ζητήθηκε αίμα, είχε παγώσει αδιάφορα και στάλα δεν έτρεχε.

Όποτε τους φώναξαν να δουν τα μάτια των χιλιάδων δακρυσμένων οπαδών του ΠΑΟΚ, έστρεψαν τα άπνοα μάτια τους αλλού. Και την στιγμή που όλοι τους υπενθύμιζαν τι σημαίνουν τα τέσσερα ιερά γράμματα που φέρουν στα στήθη τους μαζί με τον Δικέφαλο, εκείνη είχαν μπει σε απόλυτη κατάσταση λήθης και ιστορικής απαξίωσης.

Όλα αυτά είναι για τους φερόμενους ως παίχτες του ενδόξου Δικεφάλου του βορρά, του μεγάλου ΠΑΟΚ, που καταστάσεις διορισμένες αλλά και τοπικά ανίκανες, προσπαθούν να μετατρέψουν σε μικρό.

Το μεγάλο κοινωνικό φαινόμενο ΠΑΟΚ, τον αντίθετο πόλο απέναντι στο Αθηναϊκό μονοπώλιο και ποδοσφαιρικό κατεστημένο, φαίνεται ότι κάποιοι προσπαθούν να τον συνθλίψουν.

Εάν κάτι έχει μείνει να θυμίζει τον μεγάλο ΠΑΟΚ και να σκορπά αέρα αισιοδοξίας για να μην χαθούν όλα, είναι ο περήφανος λαός του. Τίποτε άλλο δεν διαφαίνεται να δίδει ελπίδες για την ιστορία του ΠΑΟΚ. Μην ξεχνάμε ότι ακόμη και ο Ζαγοράκης είναι καρπός αυτού του λαού και επιλογή του.

Μη ξεχνάμε επίσης ότι ο μοναδικός ουσιαστικός χορηγός και επενδυτής του ΠΑΟΚ είναι αυτός ο λαός του.

Είναι εκείνος που βαστά Θερμοπύλες, την ίδια στιγμή που ακόμη και οι φερόμενοι ως παίχτες του ΠΑΟΚ του γυρίζουν την πλάτη.

Το έχουμε πει πολλές φορές, το έχουμε γράψει χιλιάδες, φτάνουμε πλέον στα όρια της γραφικής επανάληψης, αλλά είναι αλήθεια που πρέπει να ακούγεται ως ιαχή βροντερή για τον οποιοδήποτε φιλόδοξο καριερίστα που θέλει να φορέσει την φανέλα του ΠΑΟΚ και όχι μόνο, ότι, είναι βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα.

Φτάνουμε στο σημείο να παρακαλέσουμε φιλότιμα, πριν να απαγορέψουμε με ΠΑΟΚτσήδικη επιβολή, ότι την φανέλα του ΠΑΟΚ δεν μπορούν να φορούν :

· Άνθρωποι που δεν έχουν ψυχή και αισθήματα.

· Αδέξιοι επαγγελματίες.

· Καριερίστες και ξυπόλητοι που ένα πρωί είδαν την σκιά τους ανάποδα.

· Οσοι βλέπουν τον ΠΑΟΚ ως τον δρόμο που οδηγεί στις Αθηναϊκές ομάδες.

· Οι φερόμενοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που δε μπορούν σε μια ολόκληρη ποδοσφαιρική χρονιά να πάρουν ένα διπλό, παρόλο που ο λαός του ΠΑΟΚ μεταμορφώνει από Μακεδονία μέχρι Κρήτη τα γήπεδα της Ελλάδος σε Τούμπα.

· Οι υπερόπτες και αλαζόνες που δε κοιτούν κατάματα τον λαό του ΠΑΟΚ.

· Αυτοί που δεν υπολογίζουν τα χρήματα και τα μεροκάματα, τα κορμιά, τις ψυχές, και τα χιλιόμετρα του λαού του ΠΑΟΚ.

· Που η μόνη τους αξία είναι το χρήμα και τίποτα παραπάνω.

· Που δε έχουν διαβάσει την Ιστορία του ΠΑΟΚ. Την Ιστορία του μοναδικού και ανεπανάληπτου λαού του. Που δεν γνωρίζουν πως, πότε και από ποιους γεννήθηκε ο ΠΑΟΚ. Γιατί ονομάστηκε κοινωνικό φαινόμενο. Γιατί ενώ δε έχει τίτλους, έχει τους περισσότερους και φανατικότερους οπαδούς στην Ευρώπη. Γιατί γράφουν και μιλούν Ελληνικά και Ευρωπαϊκά κανάλια για τον λαό του.

· Που δε κατάλαβαν ότι, ο λαός τους πληρώνει και έχει απαιτήσεις από αυτούς.

Εάν όλα τα παραπάνω και άλλα πολλά που θα μπορούσε να αναφέρει κανείς, δεν τα έχουν –ως περίτρανα φάνηκε στη φετινή χρονιά- οι φερόμενοι ως παίχτες του ΠΑΟΚ, αλλά και ολοι εκείνοι που φιλοδοξούν να φορέσουν την φανέλα του και να πατήσουν το χορτάρι της Τούμπας, ο δρόμος της φυγής είναι η μόνη λύση. Φύγετε!!!

Εάν δεν βγάλετε εσείς οι ίδιοι από ποδοσφαιρική και ανθρώπινη ευθιξία τις φανέλες, και κατηφορίσετε σε ομάδες που δεν έχουν όνομα βαρύ σαν ιστορία, ας αναλάβει κάποιος αυτή την απόφαση. Βγάλτε τους τις φανέλες το συντομότερο!!!

Τέτοια αγωνιστική ξεφτίλα δεν είχαμε γνωρίσει ακόμη και με τις ακατανόμαστες για την ιστορία του ΠΑΟΚ, διοικήσεις. Ποιος θα πάρει τις ευθύνες πάνω του;

Ποιος θα πάρει τις ευθύνες πάνω του, για την δημιουργία συνείδησης μετριότητας.

Ομάδας που θα επαναπαύεται στο μέτριο. Στην 5 6 7 8 9 10 θέση;

Το έχουμε Αδέλφια αντιληφτεί ότι, εάν όχι ακόμα, σε λίγο καιρό, όταν θα ακούνε οι άλλες ομάδες του πρωταθλήματος, ότι θα παίξουν με τον ΠΑΟΚ, θα λένε, ααα!!! με τον ΠΑΟΚ, εντάξει κάτι σαν Ατρόμητο, Λάρισα, Πανιώνιο και έτσι.

Το έχουμε Αδέλφια αντιληφθεί ότι, πλέον τα τελευταία χρόνια κανείς μα κανείς όταν αναφέρεται στις μεγάλες ομάδες, δεν αναφέρεται στον ΠΑΟΚ μας.

Το έχουμε Αδέλφια αντιληφθεί, ότι η Θεσσαλονίκη και γενικότερα η Μακεδονία, η Βόρεια Ελλάδα, γεμίζει από γαυρακια και βαζελάκια;

Το έχουμε Αδέλφια αντιληφθεί, ότι για να δώσουμε στα νέα παιδιά -τα ΠΑΟΚακια- να καταλάβουν ότι ο ΠΑΟΚ μας, είναι μια από τις μεγάλες ομάδας της Ελλάδας, πρέπει να ανατρέξουμε σε βίντεο των δεκαετιών του 70 και 80 ;


Το έχουμε Αδέλφια αντιληφθεί, ότι τρώμε εδώ και χρόνια από τους τόκους των παλιών ένδοξων προγόνων μας ΠΑΟΚτσήδων, τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε οπαδικό επίπεδο;

Αυτά βέβαια ίσως να μας ενοχλούν. Αλλά ήρθε πιστεύω η ώρα να κάνουμε την αυτοκριτική μας, σε όλα τα επίπεδα. Διότι το αύριο μας έχει ήδη προσπεράσει και εμείς τρέχουμε να το προλάβουμε στην στροφή.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, δε πάει άλλο. Τέρμα. Ως εδώ ήταν….

Πάνω απ’ όλα ο ΠΑΟΚ και η ΠΑΟΚτσήδικη φιλοσοφία!!!!

-Κρητικός-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...