12/3/08

photo N422



paok-oxyro - ΑΠΟ ΠΑΟΚ ULTRAS
Η Στήλη του Μονομάχου
Ο «ΑΓΝΩΣΤΟΣ» ΠΑΟΚΤΣΗΣ

Λαός του Π.Α.Ο.Κ. κάποιοι τον αποκαλούν φαινόμενο, κάποιοι άλλοι μυστήριο ενώ κάποιοι άλλοι επανάσταση.
Όλες αυτές τις δεκαετίες ύπαρξης του Π.Α.Ο.Κ. ο κόσμος του ήταν στο πλευρό του. Σε χαρές και λύπες-κυρίως το δεύτερο- πάντοτε τον ακολουθεί όπου και να αγωνίζεται, με όποιον αντίπαλο και να μάχεται. Χωρίς να του προσφέρει πολλούς τίτλους ή διακρίσεις, ο λαός του είναι πάντα δίπλα του, δεν τον εγκαταλείπει, δεν τον αφήνει να σβήσει. 23 χρόνια έχει να πάρει πρωτάθλημα ο Π.Α.Ο.Κ. στο ποδόσφαιρο. Παρόλα αυτά, ο κόσμος συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στην ομάδα, γεμίζοντας τα γήπεδα σε εντός και εκτός έδρας αγώνες και αναγκάζοντας τον Σάντος να χαρακτηρίσει το γεγονός αυτό πρωτοφανές.
Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό? Γιατί παρόλο που η ομάδα προσφέρει στον κόσμο του μόνο πίκρες και δυστυχία, εκείνος συνεχίζει να είναι κοντά της? Δύσκολη ερώτηση. Κάθισα και σκεφτόμουν προσπαθώντας να βρω μια απάντηση και τελικά κατέληξα στο εξής συμπέρασμα: ο λαός του Π.Α.Ο.Κ. ήταν πάντοτε δίπλα στην ομάδα αι θα συνεχίσει να είναι γιατί απλά την αγαπάει. Όπως ένας γονιός δε θα αφήσει ποτέ το παιδί του παρόλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα, έτσι και ο ΠΑΟΚτσής δε θα εγκαταλείψει ποτέ τον Π.Α.Ο.Κ., την ιδέα Π.Α.Ο.Κ., την αρρώστια Π.Α.Ο.Κ. Μέσα στην παοκτσήδικη οικογένεια υπάρχουν διάφορες τάσεις. Άλλοι έχουν πιο εκρηκτικό ταπεραμέντο, δίνοντας μια αργεντίνικη νότα στο γήπεδο, άλλοι είναι λιγότερο εκδηλωτικοί έχοντας τον αγγλικό τρόπο σκέψης ενώ άλλοι έχουν το γερμανικό ή το βραζιλιάνικο στυλ. Όλες αυτές οι τάσεις αμπαλαέα τον Π.Α.Ο.Κ. και το φαινόμενο «κόσμος του Π.Α.Ο.Κ.». Αυτό κάνει το λαό του Π.Α.Ο.Κ. ξεχωριστό, ιδιαίτερο, μοναδικό.
Ο ΠΑΟΚτσής έχει πολλά μειονεκτήματα αλλά ακόμη περισσότερα πλεονεκτήματα. Μπορεί να είναι ξεροκέφαλος, γκρινιάρης, ατίθασος, πολλές φορές απείθαρχος, μπορεί κάποιες φορές να παρεκτρέπεται και να προβαίνει σε υπερβολές και ακρότητες, αλλά είναι ο μόνος που στηρίζει πραγματικά τον Π.Α.Ο.Κ., ο μόνος που δε θα εγκαταλείψει ποτέ τον Π.Α.Ο.Κ., ο μόνος που δε θα προδώσει ποτέ τον Π.Α.Ο.Κ., ο μόνος που δεν προσμένει ανταλλάγματα από τον Π.Α.Ο.Κ. παρά μόνο προσπάθεια και αλήθεια.
Σήμερα ο λαός του Π.Α.Ο.Κ. είναι πιο συσπειρωμένος από ποτέ στο κοινό μέτωπο ενάντια στα συμφέροντα που κρατούσαν τόσα χρόνια τον Π.Α.Ο.Κ. όμηρο και φυλακισμένο. Παρόλα αυτά, μπορεί να οργανωθεί ακόμη καλύτερα και να γίνει πιο δυνατός από ποτέ. Τον ρόλο αυτό του «οργανωτή» του κόσμου οφείλει να αναλάβει το συνδεσμιακό κίνημα του Π.Α.Ο.Κ. Σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες σύνδεσμοι, άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο γνωστοί. Πολλοί θεωρούν το γεγονός του μεγάλου αριθμού συνδέσμων ως κάτι το φυσιολογικό και το χαρακτηρίζουν ως δημοκρατία. Προσωπικά, όμως, το θεωρώ διάσπαση, παρόλο που σήμερα οι σύνδεσμοι είναι ενωμένοι σε αντίθεση με το παρελθόν. Γιατί είναι πιο δύσκολο να οργανώσεις και να ενώσεις εκατοντάδες μικρούς συνδέσμους αντί 1, 2, 3 ή 4 μεγάλων συνδέσμων. Υπάρχουν άνθρωποι κοινής αποδοχής, άξιοι άνθρωποι που μπορούν και πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες για ένωση των συνδέσμων και δημιουργία ενός ενιαίου συνδεσμιακού κινήματος, ο αγώνας του οποίου θα είναι δύσκολο να καμφθεί. Ένας ισχυρό και ενιαίο συνδεσμιακό μέτωπο, αποτελούμενο από χιλιάδες μέλη με ένα κοινό στόχο και όραμα: την αναδημιουργία και την διάδοση της ιδέας Π.Α.Ο.Κ. Οι σύνδεσμοι επιβάλλεται να είναι οι συν+δεσμοί μεταξύ του λαού του Π.Α.Ο.Κ. Ήρθε η ώρα να πουν και οι τελευταίοι αντίο στον εγωισμό για τα προεδιλίκια ή την προβολή και την διχόνοια.
Παρά τις συνεχείς ήττες, τους διασυρμούς και τις τόσες πίκρες την φετινή περίοδο, ο λαός του Π.Α.Ο.Κ. γεμίζει το γήπεδο και θα συνεχίσει να το κάνει γιατί βλέπει προσπάθεια από ανθρώπους που τον κοιτούν στα μάτια και του λένε την αλήθεια, με τα όποια θεμιτά λάθη. Διαμορφώνεται, έτσι, ένα ισχυρό πνεύμα νικητή και πάλι στο λαό του Π.Α.Ο.Κ., που τα τελευταία χρόνια χανόταν, κυρίως, στις νέες γενεές ΠΑΟΚτσήδων. Όταν δέχεσαι απανωτές ήττες και , όμως, είσαι πάλι έτοιμος για μάχη, έτοιμος να αγωνιστείς, σημαίνει πως έχεις ψυχή, θάρρος και πνεύμα νικητή.
Προχωρούμε όλοι ενωμένοι για το χτίσιμο ενός Π.Α.Ο.Κ., που τόσες γενεές οραματίστηκαν και για τον οποίον πολέμησαν και έπεσαν με ψηλά το κεφάλι πολλά αδέρφια μας. Προχωρούμε όλοι ενωμένοι για τη συνέχιση και την εδραίωση της αλλαγής στον Π.Α.Ο.Κ. και την Ελλάδα. Ο λαός του Π.Α.Ο.Κ. με τους αγώνες του και την λεβεντιά του για την ελευθερία και τη δημοκρατία κέρδισε τον θαυμασμό φίλων και αντιπάλων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ήρθε η ώρα να βγάλει τον Π.Α.Ο.Κ. από την παρακμή, ήρθε η ώρα να κάνει τον Π.Α.Ο.Κ. και πάλι δυνατό, και πάλι ανεξάρτητο, και πάλι ελεύθερο!
Κλείνοντας, θα ήθελα να κάνω μια πρόταση στη διοίκηση της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. Πιστεύω ότι για όλους αυτούς τους ΠΑΟΚτσήδες που τόσα χρόνια αγωνίστηκαν, πολέμησαν και πολεμήθηκαν, που έκαναν εκατοντάδες ταξίδια για να βρίσκονται δίπλα στον Π.Α.Ο.Κ., που έφαγαν τη βροχή, το χιόνι, το χαλάζι και τα δακρυγόνα με το τσουβάλι, για όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους για αυτήν την ιδέα, αξίζει να δημιουργηθεί και να αφιερωθεί ένα μνημείο μπροστά στη θρυλική Θύρα 4.

Ένα μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη, του Άγνωστου ΠΑΟΚτσή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου