22/3/24

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.165


Ποδόσφαιρο Γυναικών 20η αγωνιστική

Αεκ - ΠΑΟΚ - 2-2

Ισόπαλος 2-2 αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ Morris κόντρα στην ΑΕΚ, στην Αθήνα, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Women's Football League. 

Ο ΠΑΟΚ Morris παρατάχθηκε με αρχική σύνθεση τις: Νόιχαους, Κοσκερίδου, Μήτκου, Γκούνη, Φεραντάνς, Στράντζαλη, Χαλατσογιάννη, Βαρδαλή, Ακίντα, Γιαννακά και Χέλμβαλ. 

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Δικέφαλο, καθώς το πολύ καλό του ξεκίνημα, η πίεση ψηλά και η κατοχή της μπάλας, έφεραν άμεσα το 0-1. Η Γιαννακά έστρωσε στο σημείο του πέναλτι στην Ακίντα, και εκείνη στο 9ο λεπτό έκανε το 0-1 με όμορφο τελείωμα. 

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για το 0-1, ο ΠΑΟΚ Morris έκλεψε την μπάλα στο κέντρο με την Βαρδαλή, με την αρχηγό του Δικεφάλου με ατομική ενέργεια να περνάει τρεις παίκτριες και να σεντράρει. Εκεί, η Χατζηχαριστού έκανε κακό υπολογισμό της τροχιάς της μπάλας, μην διώχνοντας πειστικά, με την Ακίντα να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας στο 10ο το 0-2. 

Ο επιθετικός μονόλογος του ΠΑΟΚ Morris συνεχίστηκε, καθώς οι «ασπρόμαυρες» πίεσαν ψηλά, κυκλοφόρησαν την μπάλα, και δημιουργούσαν συνεχώς φάσεις. Στο 19ο και 21ο λεπτό, η Χέλμβαλ προσπάθησε να σκοράρει σε δύο περιπτώσεις, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Στο 27ο λεπτό, η Χέλμβαλ έκλεψε στο κέντρο, έκανε ωραία ατομική ενέργεια και πάσα στην Γιαννακά, η οποία εντός περιοχής πλάσαρε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Χατζηχαριστού. 

Σε ανύποπτο χρόνο, και με στημένη φάση, η Βέρα εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας του ΠΑΟΚ Morris και με κεφαλιά μείωσε σε 1-2, σκορ το οποίο ήταν και τελικό για το πρώτο ημίχρονο. 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και πάλι με μεγάλη στιγμή για τον ΠΑΟΚ Morris. Η Γιαννακά με γλυκιά σέντρα βρήκε την Βαρδαλή στην καρδιά της άμυνας, της οποίας ωστόσο η κεφαλιά νικήθηκε από την Χατζηχαριστού εξ' επαφής. 

Στο 54ο λεπτό, ο Δικέφαλος έμεινε με 10 παίκτες, καθώς η Κοσκερίδου αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον χώρο του κέντρου. Σε αυτή την απόφαση, ο διαιτητής του αγώνα ελέγχεται για την πρώτη κίτρινη κάρτα την οποία έδωσε στην αμυντικό του ΠΑΟΚ Morris, στην οποία εξάντλησε την αυστηρότητα του. 

Οι «ασπρόμαυρες», όπως ήταν λογικό λόγω της αποβολής, έδωσαν μέτρα στις γηπεδούχες, ωστόσο δεν απειλούταν, αντιθέτως δημιουργούσαν εκείνες φάσεις. Στο 57ο λεπτό η Χέλμβαλ με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά προσπάθησε να κάνει το 1-3, ωστόσο η μπάλα πέρασε ξυστά από το οριζόντιο δοκάρι. 

Στο 71ο λεπτό, η Ακίντα με ατομική ενέργεια απείλησε από μακριά, ωστόσο η Χατζηχαριστού μπλόκαρε. 

Ένα λεπτό αργότερα, ύστερα από γέμισμα της άμυνας της ΑΕΚ, η άμυνα του ΠΑΟΚ Morris αδράνησε, με την Χατζηνικολάου να το εκμεταλλεύεται και με δυνατό σουτ να ισοφαρίζει σε 2-2 για την «Ένωση». 

Οι παίκτριες του ΠΑΟΚ Morris βγήκαν και πάλι στην επίθεση, ψάχνοντας το γκολ της νίκης. Στο 84ο λεπτό η Χέλμβαλ απείλησε και πάλι με το κεφάλι, ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ το μακρινό σουτ της Χαλατσογιάννη στο 87ο λεπτό κατέληξε και εκείνο άουτ. 

Έτσι, το 2-2 παρέμεινε ως τελικό σκορ, με τον ΠΑΟΚ Morris να είναι καλύτερος καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού, ωστόσο να μένει μόνο μ' έναν βαθμό στο Δημοτικό Γήπεδο Ελληνικού. 

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για το σύνολο του Θαλή Θεοδωρίδη, την Τετάρτη 27 Απριλίου και ώρα 16:00, εκτός έδρας, κόντρα στον Άρη Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Β' Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος Ποδοσφαίρου γυναικών. 

ΠΑΟΚ Morris (Θαλής Θεοδωρίδης): Νόιχαους, Κοσκερίδου, Μήτκου, Γκούνη, Φεραντάνς, Στράντζαλη, Χαλατσογιάννη, Βαρδαλή, Ακίντα (89' Παπαδοπούλου), Γιαννακά, Χέλμβαλ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.206

Χάντμπολ Ανδρών Πρώτος Ημιτελικός  Αεκ - ΠΑΟΚ - 31-23 Για τον πρώτο ημιτελικό της Handball Premier, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Αθήνα, προκειμένου ...