2/3/24

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.149









Ποδόσφαιρο Γυναικών 17η αγωνιστική 

 ΓΠΟ Καστοριά - ΠΑΟΚ - 0-2

Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις της στη Women's Football League o ΠΑΟΚ Morris, επικρατώντας στην Καστορία του τοπικού ΓΠΟ με 0-2, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής. 

Ο ΠΑΟΚ Morris παρατάχθηκε με αρχική σύνθεση τις: Νόιχαους, Γκούνη, Φεραντάντς, Γιαννακά, Σιδηροπούλου, Στράντζαλη, Χαλατσογιάννη, Βαρδαλή, Τζούρτζεβιτς, Ακίντα και Χέλμβαλ. 

Κυρίαρχος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Δικέφαλος, ο οποίος απείλησε μόλις στο 2ο λεπτό με σουτ της Χαλατσογιάννη. Στο 10ο λεπτό, η Βαρδαλή έβγαλε σε τετ-α-τετ την Ακίντα, ωστόσο η επιθετικός του ΠΑΟΚ Morris νικήθηκε από την αντίπαλη τερματοφύλακα. 

Με την κατοχή να είναι συνεχώς στα πόδια των παικτριών του ΠΑΟΚ Morris, προσπαθώντας να δημιουργήσουν φάσεις, ο Δικέφαλος απείλησε στο 30ο λεπτό και πάλι με την Ακίντα, της οποίας το σουτ μπλόκαρε η τερματοφύλακας της Καστοριάς. 

Ένα λεπτό αργότερα, ο ΠΑΟΚ Morris βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Μετά από μεγάλη μπαλιά της Χαλατσογιάννη, η Χέλμβαλ υποδέχτηκε υπέροχα και εκτέλεσε με το αριστερό όμορφα, γράφοντας το 0-1. 

Στο 37ο λεπτό, ο Δικέφαλος θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά του, ωστόσο η Τζούρτζεβιτς από πλεονεκτική θέση, από τη γωνία της μικρής περιοχής, αστόχησε. Έτσι, το 0-1 παρέμεινε, με αυτό να είναι και το τελικό σκορ του πρώτου μέρους. 

Ίδια εικόνα είχε και το δεύτερο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ Morris να είναι διαρκώς στην επίθεση, και τις αντίπαλες να αμύνονται μαζικά. Στο 60', ο Δικέφαλος έφτασε πολύ κοντά στο 0-2, ωστόσο η διπλή ευκαιρία των Παπαδοπούλου και Ακίντα δεν κατέληξε στα δίχτυα. 

Στο 71ο λεπτό, η Βαρδαλή, μετά από κόρνερ της Σιδηροπούλου, απείλησε με σουτ ωστόσο δεν βρήκε στόχο. Πέντε λεπτά αργότερα, η αρχηγός του Δικεφάλου έφτασε σε τετ-α-τετ, μετά από πάσα της Ακίντα, ωστόσο νικήθηκε από την αντίπαλη τερματοφύλακα. 

Στο 93ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ Morris «κλείδωσε» την υπόθεση νίκη. Η Παπαδοπούλου βρήκε την Χέλμβαλ, με την Σουηδή επιθετικό να σκοράρει το δεύτερο προσωπικό της, αλλά και δεύτερο για τον Δικέφαλο, διαμορφώνοντας το 0-2, το οποίο ήταν και τελικό σκορ. 

Οι παίκτριες του Δικεφάλου, αφιέρωσαν τη νίκη τους στη συμπαίκτρια τους, Ναταλία Γιοβάνη, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στο φιλικό κόντρα στην Masinac, και θα μείνει εκτός έως το τέλος της φετινής σεζόν.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για το σύνολο του Θαλή Θεοδωρίδη, την Κυριακή 10 Μαρτίου και ώρα 15:00, εντός έδρας, κόντρα στον ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Women's Football League.

ΠΑΟΚ Morris (Θαλής Θεοδωρίδης): Νόιχαους, Γκούνη, Φεραντάντς, Γιαννακά, Σιδηροπούλου, Στράντζαλη, Χαλατσογιάννη (70' Αργυρίου), Βαρδαλή (85' Κατσάνου), Τζούρτζεβιτς (50' Παπαδοπούλου), Ακίντα (85' Κιουρεξίδου), Χέλμβαλ. 

Μπάσκετ Γυναικών 17η αγωνιστική 

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα -75-77

Για την 17η αγωνιστική της Α1 Μπάσκετ γυναικών, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ υποδέχτηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 2 Μαρτίου, τον ΠΑΣ Γιάννινα, γνωρίζοντας την ήττα με 75-77. 

Ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ παρατάχθηκε με αρχική σύνθεση τις: Κιλαζίδου, Ουόκερ, Τζόουνς, Μυλωνάκη και Ράις. 

«Μουδιασμένο» ήταν το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ στο πρώτο δεκάλεπτο, επιτρέποντας στις φιλοξενούμενες να πάρουν προβάδισμα, 0-7. Οι «ασπρόμαυρες» μείωσαν στο σκορ, 4-7, ωστόσο οι παίκτριες του ΠΑΣ ανέβασαν την διαφορά σε διψήφια επίπεδα, 10-24, με τον Δικέφαλο να μειώνει σε 13-24, σκορ το οποίο ήταν και τελικό. 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ένα «ασπρόμαυρο ξέσπασμα» μείωσε την διαφορά, 32-39, όμως οι φιλοξενούμενες με μεγάλη ευστοχία από την γραμμή των τριών πόντων, αύξησαν και πάλι την διαφορά, 32-45. Ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ έβγαλε αντίδραση και μείωσε, με το τελικό σκορ για το πρώτο ημίχρονο να είναι 38-47.

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ έδειξε το καλό του πρόσωπο και στα δύο μέρη του γηπέδου, έχοντας πολύ καλή αμυντική παρουσία, ενώ και στο επιθετικό κομμάτι αντεπεξήλθε στις συνθήκες του παιχνιδιού. Με Μιχαηλίδου και Τζόουνς να βοηθούν τα μέγιστα, οι παίκτριες του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ μείωσε αισθητά την διαφορά, με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει στο 55-61, με τον Δικέφαλο πλέον να έχει φέρει το παιχνίδι στα... μέτρα του.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι παίκτριες του Δικεφάλου συνέχισαν την διαρκή αντεπίθεσή τους, ελέγχοντας το παιχνίδι, κάτι το οποίο έφερε και την ανατροπή, 66-65. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενες με 0-6 σερί έκαναν την ανατροπή, 66-71, με το... κρεσέντο της Μιχαηλίδου να συνεχίζεται και το παιχνίδι να ισορροπεί, 71-71. Οι φιλοξενούμενες με βολές έκαναν το 71-73, με την Σταματάκη να πετυχαίνει σημαντικό τρίποντο και νέο προσπέραση δύο λεπτά πριν το τέλος, 74-73. Με το σκορ στο 74-74, η διαιτητική τριάδα έκανε ένα εξόφθαλμο λάθος, καθώς μετά από αμυντικό ριμπάουντ η Γουίλκισον πάτησε την τελική γραμμή σε δύο περιπτώσεις, ωστόσο η κατοχή παρέμεινε στον ΠΑΣ, ο οποίος στη συνέχεια της επίθεσης πέτυχε τρίποντο, 74-77. Στα οκτώ δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ κέρδισε πεντακάθαρο αντιαθλητικό φάουλ επάνω στην Ουόκερ, η οποία έμεινε μάλιστα εκτός παιχνιδιού. Η Κιλαζίδου ευστόχησε στη μία από τις δύο βολές, 75-77, αλλά στην επίθεση δεν τα κατάφερε να πάρει τη νίκη ή να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, με το τελικό σκορ να είναι 75-77. 

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για το σύνολο του Άγγελου Αγγελίδη, την Κυριακή 10 Μαρτίου και ώρα 15:00, εκτός έδρας, κόντρα στον ΟΣΦΠ, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Α1 Μπάσκετ γυναικών. 

Δεκάλεπτα: 13-24, 38-47, 55-61, 75-77

ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ (Αγγελίδης): Ουόκερ 15(1), Κιλαζίδου 1, Ράις 11, Κουμαντσιώτου, Μυλωνάκη 2, Μιχαηλίδου 16(4), Σταματάκη 7(1), Τζόουνς 23.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.207

Basket League  5η αγωνιστική Γ’ Φάσης  ΠΑΟΚ - Μαρούσι - 77-62  Πλησιάζοντας ξανά το triple-double ο Αμερικανός, ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα...