15/3/24

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.165











Conference League Φάση 16

ΠΑΟΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ - 5-1

Τεράστια νίκη του ΠΑΟΚ με 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και πρόκριση στον επόμενο γύρο του Conference League...

Μπροστά σε 25.000 θεατές, ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Βιεϊρίνια, Κουλιεράκη, Κεντζιόρα, Μπάμπα, αμυντικά χαφ τους Μεϊτέ, Σβαμπ, μπροστά τους τους Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια, Τάισον και στην κορυφή της επίθεσης τον Μπράντον.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε από την αρχή του παιχνιδιού αποφασιστικά και άρχισε να πιέζει τους Κροάτες, αναγκάζοντάς τους να υποπέσουν σε λάθη. Ο Δικέφαλος απείλησε για πρώτη φορά στο 15’, όταν ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Κουλιεράκης πήρε την κεφαλιά αλλά  ο Νέβιστιτς έσωσε την εστία του.

Στο 19’ το σουτ του Ζίβκοβιτς από πολύ καλή θέση πέρασε άουτ και στο 27’ ο ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα με κεφαλιά του Μπάμπα! Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ από τ' αριστερά, ο Κουλιεράκης πήρε την  πρώτη η μπάλα έφτασε στον Μπάμπα που με νέα κεφαλιά έστειλε την στα δίχτυα του Νέβιστιτς κάνοντας το 1-0.

Έξι λεπτά αργότερα, ο Κουλιεράκης με μακρινό σουτ σημείωσε το 2-0, βάζοντας φωτιά στις κερκίδες της Τούμπας και στο 42’ ο Τάισον σέντραρε υποδειγματικά, ο Μπράντον πήρε την κεφαλιά ψαράκι και νίκησε για Τρίτη φορά τον Νέβιστιτς!

Με την έναρξη της επανάληψης οι Κροάτες, με την πλάτη στον τοίχο πλέον, μπήκαν πιο δυνατά και κατάφεραν να μειώσουν σε 3-1 στο 49' με τον Χότζα να νικάει τον Κοτάρσκι με διαγώνιο σουτ. Ο Κοτάρσκι εξιλεώθηκε πάντως καθώς σε δύο επικίνδυνες φάσεις στο 56' και στο 64' σταμάτησε τους Σούσιτς και Χότζα. 

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ΠΑΟΚ άρχισε σταδιακά να ανεβάζει την απόδοσή του και στο 73' μετά από κόρνερ του Ντεσπόντοφ, ο Κουλιεράκης με το στήθος σημείωσε το 4-1.

Κερασάκι στην τούρτα ήταν το γκολ που πέτυχε στο φινάλε της αναμέτρησης ο Ζίβκοβιτς, ευστοχώντας από την άσπρη βούλα στο πέναλτι που κέρδισε ο Ντεσπόντοφ από τον Μίσιτς... 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Βιεϊρίνια (Ότο 77’), Σβαμπ (Οζντόεφ 82’), Μεϊτέ, Τάισον (Ντεσπόντοφ 67’), Κωνσταντέλιας (Μουργκ 77’), Αντρίγια, Μπράντον (Σαμάτα 77’).

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Νέβιστιτς, Ριστόφσκι, Πέρκοβιτς (Ογκιγιάρα 80’), Μπερνάουερ Τεοφίλ-Κατρίν, Μίσιτς, Σούτσιτς , Μπατούρινα, Σπίκιτς (Κανέκο 74’), Χότζα (Βίντοβιτς 80’), Πέτκοβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.207

Basket League  5η αγωνιστική Γ’ Φάσης  ΠΑΟΚ - Μαρούσι - 77-62  Πλησιάζοντας ξανά το triple-double ο Αμερικανός, ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα...