19/9/11

oxyro N1.556



Δηλώσεις απο τον εκπρόσωπο τύπου του Πανιωνίου.

Για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: «Δεν έχω αντιληφθεί κάτι άλλο. Οσοι ήμασταν στο γήπεδο δεν καταλάβαμε πως ξεκίνησε το σκηνικό. Ξαφνικά είδαμε στη θύρα 8 να γίνεται συμπλοκή με την Αστυνομία. Χωρίς να υπάρχει κάποια συμπεριφορά που να δικαιολογούσε την εμπλοκή της Αστυνομίας. Δεν είχαμε αντιληφθεί η κατάσταση να μυρίζει μπαρούτι».

Για το αν ειπώθηκε κάτι από την Αστυνομία: «Ουσιαστική απάντηση ακόμα δεν υπάρχει. Στηριζόμαστε μόνο σε μαρτυρίες. Δεν έχουμε καμία απάντηση. Εκείνη την ώρα η ερώτηση ήταν γιατί βρίσκεται εκεί η διμοιρία και η απάντηση ήταν ότι δεν τους άκουγαν από το μηχάνημα επικοινωνίας».

Για την αντίδραση των φίλων του Πανιωνίου: «Δεν το έχω ξανασυναντήσει. Δεν έχω δει ποτέ σε ελληνικό γήπεδο να γίνεται επέμβαση της Αστυνομίας και να ενώνονται οι οπαδοί με τις φωνές τους. Ηταν κάτι πρωτόγνωρο. Πρέπει να το ψάξουμε περισσότερο κοινωνιολογικά., Γενικά υπάρχει μία συσπείρωση των οπαδών εναντίον της Αστυνομίας. Το αίσθημα δικαίου το έχουν μέσα τους και καταλαβαίνουν πότε είναι κάτι αναίτιο. Κατάλαβαν ότι αυτό που έγινε δεν είχε να κάνει με κάποια παραβατική συμπεριφορά από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Και ακόμα δεν έχουμε πάρει απάντηση από την Αστυνομία. Υπήρχε επέμβαση της Αστυνομίας στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, πάλι χωρίς λόγο. Και μάλιστα τραυματίστηκε και ένας οπαδός μας. Ο προβληματισμός για τον Πανιώνιο είναι διπλός, γιατί έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο».

Για το αν θα βρεθεί άνθρωπος του Πανιωνίου ως μάρτυρας: «Νομίζω πως δε θα υπάρξει πρόβλημα. Είναι κάτι που έχουμε δει με τα μάτια μας κα δεν τα ακούσαμε απλά. Δε θεωρώ ότι θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα».



Ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Σάκης Τονουσίδης

Για τη σύσκεψη με την αστυνομία και τη μετάβαση των φίλων του ΠΑΟΚ: "Σε κάθε ματς γίνεται μία σύσκεψη. Όταν λες το "ναι" στη μετακίνηση φιλάθλων, σημαίνει ότι είσαι έτοιμος να πάρεις κάποια μέτρα. Στην πρωινή σύσκεψη, στις 11:00, λέει ο καθένας τι έκανε από την πλευρά του. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είχε και φόρτο εργασίας και αποχώρησε, κάτι που κατέγραψε ο παρατηρητής.

Στον αγώνα όλα κύλησαν ομαλά. Οι οπαδοί μας πήγαν κανονικά, τα λεωφορεία πάρκαραν, οι φίλαθλοι μπήκαν με ταυτότητες κτλ. Ο Πανιώνιος εκτίμησε ότι μπορεί να δώσει εισιτήρια για τα λίγα, περίπου 150 άτομα, που δεν είχαν κάρτα εισόδου και έτσι άνοιξε ένα εισιτήριο. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Κάποια στιγμή, οι φίλαθλοί μας είπαν ένα σύνθημα, το οποίο ακολούθησαν και οι οπαδοί του Πανιωνίου".

Για το πώς προέκυψε το πρόβλημα στο ημίχρονο: "Σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις ψηλά. Κάποια στιγμή, με το που έληξε το ημίχρονο, κάποιοι φίλαθλοί μας μετακινήθηκαν για να πάνε στην τουαλέτα. Ο διοικητής μας είπε ότι τα ΜΑΤ νόμισαν ότι οι φίλαθλοί μας ξεκίνησαν να βγουν έξω από το γήπεδο. Οι φίλαθλοί μας δεν είχαν πρόβλημα με τους αστυνομικούς που ήταν ήδη μέσα στην κερκίδα, αλλά με αυτούς που ήταν έξω από αυτήν και δεν τους άφηναν να πάνε στην τουαλέτα. Έτσι, το πρόβλημα επεκτάθηκε, έπεσαν δακρυγόνα και υπήρξε ένταση σε όλη την κερκίδα. Φανταστείτε ότι οι οπαδοί του Πανιωνίου έσπασαν την πόρτα και έδωσαν νερά στους φιλάθλους μας, για να μπορέσουν να αναπνεύσουν και να συνέλθουν από τα χημικά. Προσωπικά, ευχαριστώ τους ανθρώπους και τους φιλάθλους του Πανιωνίου. Έσπασαν την πόρτα για να αποφύγουμε το στρίμωγμα, μας έδωσαν νερά, φώναξαν συνθήματα κατά της αστυνομίας...".

Για τη στάση της αστυνομίας: "Θα πρέπει να μας πουν για ποιο λόγο ήρθαν οι αστυνομικοί πάνω και δεν άφηναν τους οπαδούς μας να πάνε στην τουαλέτα. Γιατί τέτοιο μίσος; Δεν υπήρξαν ούτε υβριστικά, ούτε τίποτα... Το είχαμε πει και στη σύσκεψη, είχαμε επιστήσει την προσοχή στους φιλάθλους μας, οι οποίοι ήταν κύριοι. Απλώς, δεν είχαμε την... ταξιδιωτική οδηγία της αστυνομίας: μην έχετε τατουάζ, να είστε κουρεμένοι, να μην έχετε μπύρες, να έχετε γάλατα... Κρίνουν τους οπαδούς μίας ομάδας από την εμφάνισή τους, από το πόσα σκουλαρίκια φοράνε... Αν ο Σισέ ήταν οπαδός, θα έτρωγε πόρτα!

Αν οι οπαδοί μας χθες ήθελαν να επιτεθούν, η διμοιρία που ήταν μέσα δε θα έβγαινε ποτέ από την κερκίδα. Εμείς είμαστε αγανακτισμένοι, γιατί δείχνουν ότι δε θέλουν να μετακινούμαστε. Θέλουν να έρχονται άλλες ομάδες με ελικόπτερα. Εμείς δεν έχουμε ελικόπτερα....

Ο παρατηρητής δεν ξέρω τι θα γράψει, αλλά όταν ήμασταν στον αγωνιστικό χώρο μαζί, του έλεγα να ρωτήσει την αστυνομία για ποιον λόγο έγιναν αυτά, γιατί δε μας αφήνει η αστυνομία. Πρόκειται για ομάδα "καταστολής". Ας μας απαντήσουν πού υπήρξε πρόβλημα και τι έπρεπε να "καταστείλουν". Σπάσαμε κάγκελα; Επιτεθήκαμε στους οπαδούς του Πανιωνίου; Τι κάναμε; Επειδή θέλαμε να κάνουμε την ανάγκη μας; Επειδή δεν προνοήσαμε να έχουμε χημικές τουαλέτες στην κερκίδα;".

Για τις ενέργειες του Θόδωρου Ζαγοράκη: "Ήταν έξαλλος. Ζητήσαμε να μην έχουμε συνοδεία αστυνομίας. Συνοδεία της διοίκησης πήραμε τους φιλάθλους μας και τους οδηγήσαμε στην έξοδο. Αν δεν ήταν ο πρόεδρος εκεί, θα είχαμε πολλά προβλήματα. Δεν καταλάβαιναν, η συμπεριφορά τους ήταν προκλητική. Ο κάθε αστυνομικός είχε άποψη. Άλλος είχε άποψη για τα χρέη, μας έλεγαν "μην ξανάρχεστε" και διάφορα άλλα...

Συνήθως, για να γίνει κάτι φταίνε και οι δύο. Σε αυτήν την περίπτωση, φταίει μόνο ένας. Αν καθίσετε και τα βάλετε όλα κάτω, θα διαπιστώσετε αυτό που λέω".



Ανακοίνωση της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ.


Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. καταγγέλλει την προκλητική συμπεριφορά της ελληνικής αστυνομίας, που κατάφερε να αμαυρώσει την εικόνα ενός αγώνα, που όπως αποδείχτηκε, θα είχε ολοκληρωθεί απολύτως ομαλά, χωρίς την παρουσία της.
Όσο κι αν προσπαθούν, δεν πρόκειται να εκλάβουμε ως αυτονόητη, την παράβαση καθήκοντος και την αλόγιστη χρήση βίας.
Στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης διαπιστώσαμε για πολλοστή φορά, τη σύγχυση εκείνων που υποτίθεται ότι προσέρχονται στα γήπεδα - και μάλιστα πληρώνονται αδρά από τις ΠΑΕ- για να περιφρουρούν την τάξη, ενώ με τις συμπεριφορές τους, προάγουν τη βία.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση της ΠΑΕ Πανιώνιος και τους απλούς φιλάθλους της ομάδας, για τη συμπαράσταση που προσέφεραν στους φιλάθλους μας.
Μπορεί «το ευχαριστώ» προς «αντιπάλους», μετά από τέτοια γεγονότα να ακούγεται οξύμωρο, αλλά είναι απολύτως ειλικρινές, όταν οι κατ' ευφημισμόν προστάτες του πολίτη, αναλαμβάνουν ρόλο υποκινητή...

ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ.



Ο σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Σπύρος Μηλιωρίδης στον Libero 107,4.

«Το έκανα και θα το ξανακάνω για να ταξιδεύουν οι οπαδοί μας. Είναι κάτι που επιβάλει και η λίγκα, όπως και η ονομαστική κατάσταση των φιλάθλων που βρίσκονται στην κερκίδα. Θέλω να πω ότι ως ΠΑΟΚ κάναμε ότι μας ζητήθηκε για να κυλήσουν όλα ομαλά. Όλα αυτά συζητήθηκαν και στην σύσκεψη που έγινε το πρωί, από την οποία βέβαια σύσκεψη αποχώρησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Τα προβλήματα ξεκίνησαν από την ώρα που φθάσαμε εκεί. Οι αστυνομικές δυνάμεις μας περίμεναν με σκυλιά και ήταν επιθετικοί απέναντί στους φιλάθλους μας. Όταν τους ρωτούσαμε γιατί, έλεγαν ότι τέτοιες εντολές έχουμε…».

Ο Σπύρος Μηλιωρίδης εξιστόρησε και τα υπόλοιπα γεγονότα μέχρι και τα διόδια: «Όταν στην αρχή του αγώνα είδαμε διμοιρία μέσα στους οπαδούς μας, ρωτήσαμε τον επικεφαλή το γιατί. Μας έδωσε την ίδια απάντηση για τις εντολές που είχαν. Όλο το ημίχρονο πέρασε χωρίς πρόβλημα μέχρι που στην ανάπαυλα, αυτοί οι ίδιοι αστυνομικοί δεν άφηναν τον κόσμο να κατέβει από τις σκάλες εξόδου για να πάει τουαλέτα ή για να πάρει νερό. Τους έσπρωχναν και δεν τους άφηναν. Μετά τους στρίμωξαν σε ένα μικρό χώρο και παρ’ όλιγο θα συνέβαινε ότι και στο Καραϊσκάκη το 1981. Αφού τους είχε στριμώξει πετούσαν και κροτίδες κρότους λάμψης, αλλά και χημικά. Φωνάζαμε και διαμαρτυρηθήκαμε στους επικεφαλείς, αλλά μας απαντούσαν ότι ο υπεύθυνος αυτής της διμοιρίας δεν άκουγε στην μοτορόλα! Ευτυχώς εκείνη την στιγμή οι άνθρωποι του Πανιωνίου μας βοήθησαν. Και νερά έφεραν, ενώ οπαδοί του Πανιωνίου άφησαν τις θέσεις τους για να έρθουν και ανοίξουν πόρτες από πλαϊνές θύρες. Ευτυχώς δεν υπήρχαν θύματα… Ακόμη χειρότερα ήταν τα πράγματα στην συνέχεια, όταν στο τέλος εμείς οι ίδιοι της διοίκησης οδηγήσαμε τον κόσμο στα λεωφορεία. Ακόμη και σε εμάς, ακόμη και στον πρόεδρο της ΠΑΕ που σήκωσε την Ελληνική σημαία τόσο ψηλά, μιλούσαν με τον χειρότερο τρόπο».

Για το τι θα κάνει από εδώ και πέρα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο παράγοντας της ομάδας επεσήμανε: «Έχουμε όλο το δίκιο με το μέρος μας και θα το βρούμε. Μαζεύουμε ήδη στοιχεία και φωτογραφίες και βίντεο που αποδεικνύουν τι ακριβώς έγινε. Θα επικαλεστούμε και τις μαρτυρίες των ανθρώπων του Πανιωνίου, ακόμη και του παρατηρητή της λίγκας. Από εκεί και πέρα ενόψει ΑΕΚ εμείς ξέρουμε να προστατεύουμε το γήπεδό μας».




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ 4 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Η ομάδα μας παίζοντας καλό ποδόσφαιρο κατάφερε να βάλει στο σακούλι της 3 πολύτιμους βαθμούς. Αν δεν υπήρχαν μάλιστα και κάποια σημεία επιπολαιότητας αυτό θα γινόταν ακόμα πιο εύκολα. Τώρα θα ασχοληθούμε με ποιους άλλους, μα με τους γνωστούς άγνωστους αγαπητούς μας μπάτσους, την τρύπια κυβέρνηση και την αστεία super league.

Ενώ λοιπόν όλα έδειχναν ότι η πρώτη φετινή μας εκδρομή στην Αθήνα κυλούσε ομαλά και αφού εναρμονιστήκαμε πλήρως στις απαιτήσεις της αστυνομίας και της super league (αγορά ονομαστικών εισιτηρίων, οργανωμένη μετακίνηση όπως όριζε το πρόγραμμα της αστυνομίας) θεωρήσαμε ότι θα περάσουμε ένα ευχάριστο ποδοσφαιρικό απόγευμα. Αυτό κράτησε μέχρι το ημίχρονο. Τότε έλαβε δράση η “π...άνα η αστυνομία” σύμφωνα με γνωστό σύνθημα των οπαδών μας.

Οι χακί μπάτσοι πήραν εντολή να εισέλθουν στην κερκίδα μας και να επιτεθούν με μανία στους οπαδούς μας, ίσως στον πιο ήρεμο εκτός έδρας αγώνα του ΠΑΟΚ την τελευταία δεκαετία, με φίλους του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου να κάθονται και στην ίδια κερκίδα.

Εντύπωση μας προκάλεσε το σαδιστικό βλέμμα και η ηδονή των καθαρμάτων της αστυνομίας όταν χτυπούσαν με τα γκλόμπ αδιακρίτως νεαρούς, ηλικιωμένους και γυναίκες. Η ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων (σαν αυτές που προκάλεσαν αναπηρίες στις πρόσφατες συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων) δεν ήταν τακτική διαχείρισης της μάζας αλλά βασανισμού και εκδίκησης, που θα μπορούσε να έχει χτες πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα. Μάλιστα η απάνθρωπη στάση της αστυνομίας προκάλεσε και την αντίδραση των οπαδών του Πανιωνίου.

Επειδή λοιπόν η συμπεριφορά των συγκεκριμένων ανθρώπων δεν είναι φυσιολογική πρέπει να υποβληθούν άμεσα σε ψυχιατρικά τεστ, αλλα και τοξικολογικές εξετάσεις γιατί ίσως να δρουν και υπό την επήρεια ουσιών τις οποίες δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι τις χορηγούν οι ανώτεροί τους. Είναι σίγουρο ότι τα ΜΑΤ δρουν ως συμμορία (σε γήπεδα, πορείες και συλλαλητήρια) με την ανοχή αλλά και την ενθάρρυνση της κυβέρνησης. Ίσως ο Παπουτσής να νομίζει ότι με το ξύλο θα κάμψει το φρόνημα του λαού για τα επόμενα μέτρα που πρόκειται να εφαρμόσει ο Γιωργάκης μαζί με τα υπόλοιπα λαμόγια της Βουλής. Είμαστε όμως σίγουροι ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, όπως έδειξε η αντίδραση των οπαδών μας τόσο στο γήπεδο όσο και στην εθνική οδό.

Αηδία μας προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι από τα μεγάφωνα αντί να γίνουν εκκλήσεις να σταματήσει η αστυνομική αυθαιρεσία, γινόταν παρατηρήσεις στους οπαδούς μας για τα υβριστικά συνθήματα που ακολούθησαν. Με τα οποία βέβαια δεν συμφωνούμε. Δεν θέλουμε η μάνα του πρωθυπουργού να εξομοιώνετε με τις ιερόδουλες, αφού οι τελευταίες βγάζουν τίμια το ψωμί τους και δεν μας φορτώθηκε στο σβέρκο κάποιο καθυστερημένο μούλικο τους.

Θέλουμε να ακούσουμε τώρα και τις θέσεις των κύριων Μπιτσαξή και Γερουλάνου για τα φαινόμενα βίας στα γήπεδα που προκαλεί το κράτος και τι κυρώσεις θα έχουν οι υπεύθυνοι. Όπως λοιπόν εξυγίαναν αυτοί οι καραγκιόζηδες το ποδόσφαιρο από τη διαφθορά έτσι θα λύσουν και το θέμα της βίας.

Πιλάβιε σε αφήσαμε στο τέλος. Το ότι είσαι γελοίος και έχεις απαξιώσει το άθλημα που αγαπάμε το ξέρουν και οι πέτρες. Το ότι στο τέλος οι μόνοι που θα ασχούνται με το ποδόσφαιρο θα είναι μόνο οι λίγες χιλιάδες φανατικοί οπαδοί είναι βέβαιο. Το προϊόν σας είναι είναι για τα μπάζα.

Κύριοι σας ευχόμαστε καλή ποδοσφαιρική χρονιά και σας υποσχόμαστε ότι το σκληρό ροκ που θέλετε θα το χόρεψουμε. Να δούμε ποιος θα αντέξει.

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΣΑΣ ΒΡΩΜΑΕΙ ΟΣΟ ΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


ΥΓ: Η οικογένεια του ΠΑΟΚ θρηνεί τον χαμό του Όμηρου, ενός αγνού Παοκτσή με πολλά χιλιόμετρα και τεράστια αγάπη για τον ΠΑΟΚ. Καλό ταξίδι Όμηρε!
paok-oxyro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...