14/9/11

oxyro N1.551



paok-oxyro

Τι αναφέρει για τον ΠΑΟΚ η ιστοσελίδα της Τότεναμ."spursodyssey.com"


"Τα σπιρούνια ταξιδεύουν στην Ελλάδα για μόλις δεύτερη στην ιστορία τους σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ανταποκριτής στην Ελλάδα με έχει διαβεβαιώσει, ότι θα δεχτούμε ένα "ζεστό και ενδιαφέρον" καλωσόρισμα. Η ατμόσφαιρα στο στάδιο του ΠΑΟΚ είναι γνωστή ως "Η Μαύρη Κόλαση". Σκέφτομαι εικόνες της Μπεσίκτας, τον Οκτώβριο του 2006, όταν το τουρκικό στάδιο στην κυριολεξία χοροπηδούσε. Η συντριπτική πλειοψηφία των 28.000 φιλάθλων στο στάδιο της Τούμπας θα είναι πιθανότατα μίας παρόμοιας "φύσης", όχι ότι περιμένει κάτι άλλο από μία ενθουσιώδη και εκφοβιστική ατμόσφαιρα, χωρίς σωματική απειλή".

"Το όνομα του ΠΑΟΚ προέρχεται από τον πλήρες τίτλο: Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών. Έχει τη βάση του στη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στο Europa League, αφού τερμάτισε τέταρτος στην περσινή Superleague της Ελλάδος και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πέμπτη θέση, αν και έχει παίξει μόλις δύο παιχνίδια πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε εκτός έδρας από τον Εργοτέλη με 2-1 το περασμένο Σάββατο και νίκησε το άλλο ματς πρωταθλήματος στην έδρα του με 1-0.

Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη δώσει πέντε παιχνίδια στο Europa League, όπου νίκησε τη νορβηγική Βαλερένγκα με 5-0 στο σύνολο, στον 3ο προκριματικό γύρο, και στη συνέχεια επικράτησε της ουκρανικής Καρπάτι με 3-1 στο σύνολο, στον τελευταίο προκριματικό. Το ρόστερ είναι κατά κύριο λόγο ελληνικό, αλλά ο βασικός σκόρερ, με τρία γκολ σε έξι αγώνες μέχρι στιγμής, είναι ο Πορτογάλος εξτρέμ Αντελίνο Βιεϊρίνια, που πλέον βρίσκεται για τέταρτη σεζόν στον ΠΑΟΚ, έχοντας αποκτηθεί από την Πόρτο, έπειτα από έναν σύντομο δανεισμό.

Ο 22χρονος Στέφανος Αθανασιάδης έχει σημειώσει επίσης δύο γκολ και έκανε το διεθνές ντεμπούτο του σε επίπεδο Ανδρών το καλοκαίρι, στον αγώνα της Ελλάδας κόντρα στον Ισημερινό. Η ομάδα του ΠΑΟΚ έχει μέσο όρο ηλικίας τα 26,89 έτη, έχοντας κυρίως νέους επιθετικούς, αλλά κάποιους μεγαλύτερους μέσους και αμυντικούς. Η ομάδα έχει δύο Βραζιλιάνους και τον 34χρονο διεθνή Ουρουγουανό μέσο Πάμπλο Γκαρσία. Αν σε αυτούς προσθέσουμε δύο Κροάτες, ένας των οποίων ονομάζεται Έτο, έναν Χιλιανό, έναν Ιταλό και έναν Κολομβιανό, τότε έχουμε ένα διεθνές μείγμα".

"Στους Έλληνες φιλάθλους αρέσουν τα πυροτεχνήματα και όσοι εξ αυτών που μένουν στο Λονδίνο προσπαθήσουν να μπουν στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν, στον αγώνα του β' γύρου, θα μπορούσε να προσφέρει μία πρόκληση στην ασφάλεια! Ελπίζω να γυρίσω πίσω την Παρασκευή σώος και με μία ιστορίας νίκης!".

Δείτε το σχετικό άρθρο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου