13/9/11

oxyro N1.549



Τα στοιχεία που παραθέτει η ΟΥΕΦΑ.

- Είναι η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων σε ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.

- Ο ΠΑΟΚ στη μοναδική αναμέτρησή του με αγγλικές ομάδες, απέκλεισε την Άρσεναλ τη σεζόν 1997 – 98 με σκόρερ τον σημερινό τεχνικό διευθυντή Ζήση Βρύζα και μέλος της ομάδας τον σημερινό πρόεδρο Θοδωρή Ζαγοράκη.

- Η Τότεναμ αγωνίστηκε με ελληνική ομάδα το 1972 – 73 και συγκεκριμένα τον Ολυμπιακό από τον οποίο έχασε με 1-0 στον Πειραιά, αλλά τον απέκλεισε με 4-0 στο γουάιτ χαρτ λέιν.

- Ο ΠΑΟΚ έχει χάσει ένα από τα τελευταία εννέα εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια – αυτό εναντίον της ΤΣΣΚΑ – ενώ δέχτηκε περισσότερα από ένα γκολ μόνο στην ισοπαλία με τον Άγιαξ (3-3).

- Ο ΠΑΟΚ κέρδισε και τα δύο εντός έδρας φετινά παιχνίδια με γκολ αβερέιτζ 5-0.

- Ο Λάσλο Μπόλονι απέναντι σε αγγλικές ομάδες έχει μία νίκη, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες. Εντός έδρας, έχει από ένα αποτέλεσμα. Τελευταίο του παιχνίδι αυτό στον πάγκο της Σταντάρ Λιέγης για τους ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ, όπου γνώρισε την ήττα από την Άρσεναλ στο Χάιμπουρι με 2-0.

- Ο Λάσλο Μπόλονι σαν ποδοσφαιριστής, δεν έχασε από την Αγγλία με τη φανέλα της Ρουμανίας παίζοντας στο 0-0 του Βουκουρεστίου, αλλά και στο 1-1 του παλιού Γουέμπλεϊ.

- Ο Κώστας Χαλκιάς είχε προπονητή τον Χάρι Ρέντναπ στη Πόρτσμουθ, όταν και μέσα σε έναν χρόνο έπαιξε μόλις εννέα φορές.

- Ο Μπετράν Ρομπέρ, είναι αδερφός του Λοράν Ρομπέρ, ο οποίος εκτός του ότι αγωνίστηκε πέντε χρόνια στο αγγλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Νιούκαστλ, είχε για λίγο προπονητή τον Χάρι Ρέντναπ στη Πόρτσμουθ όπου αγωνίστηκε για ένα μικρό διάστημα ως δανεικός.

- Ο Αραούχο Έτο, ήταν συμπαίκτες με τους Βεντράν Κορλούκα και Λούκα Μόντριτς με τη φανέλα της Δυναμό Ζάγκρεμπ.



paok-oxyro - Η οδηγία που εξέδωσαν οι Άγγλοι\

Τον μεθαυριανό αγώνα της Τούμπας δε θα τον παρακολουθήσουν 1.800 Άγγλοι, όπως αρχικά προβλέπονταν, αλλά μόνο 400 φανατικοί και 200 VIP.

«Η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα. Η πρωτεύουσα μπορεί να είναι Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, όμως, θεωρείται ως το πολιτιστικό κέντρο και πολύ διαφορετική από την πρωτεύουσα. Οι φίλοι της Τότεναμ θα βρείτε ένα πλήθος πράγματα να κάνετε, συμπεριλαμβανομένων αγορών, επισκέψεις σε αξιοθέατα, μπαρ, εστιατόρια και εκμάθηση της τοπικής ιστορίας.

Ένας από τους κύριους τόπους όπου οι άνθρωποι συγκεντρώνονται είναι η πλατεία Αριστοτέλους, η οποία περιβάλλεται από καφετέριες και μπαρ και είναι μια συναρπαστική, ζωντανή περιοχή κατά τη διάρκεια της μέρας και νύχτας. Για όσους επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για την πόλη και την προέλευσή της, υπάρχουν πολλές βυζαντινές εκκλησίες και ρωμαϊκές τοποθεσίες.

Ωστόσο, θα βρείτε την πόλη πιο απασχολημένη από ότι συνήθως, καθώς υπάρχει μια μεγάλη Διεθνής Έκθεση, που λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της παραμονής της ομάδας μας εκεί.
Όταν είστε έτοιμοι να αφήσετε την πόλη για το Στάδιο, προτείνεται οι οπαδοί να συγκεντρωθείτε στον Λευκό Πύργο, που είναι περίπου 20 λεπτά με τα πόδια από την πλατεία Αριστοτέλους και εκεί θα περιμένουν λεωφορεία για να σας μεταφέρουν στο Στάδιο. Σε αυτό το σημείο, η τοπική αστυνομία θα πραγματοποιήσει την πρώτη από τις δύο έρευνες. Το Στάδιο είναι περίπου 25 λεπτά από το κέντρο της πόλης και τα λεωφορεία αυτά θα διατίθενται από τις 5:30 μ.μ..
Για όσους επιθυμούν να ταξιδεύουν ανεξάρτητα προς το Στάδιο, θα πρέπει να υπολογίσετε έως και μια ώρα για το μετακίνησή σας λόγω της κίνησης. Δεν σας συμβουλεύουμε να κάνετε χρήση των μπαρ που είναι σε άμεση επαφή με το Στάδιο, καθώς αυτά είναι αυστηρά για τους φίλους των γηπεδούχων μόνο.

Μόλις φτάσετε στο Στάδιο, θα πρέπει να κατευθυνθείτε στη Θύρα 8, όπου μια δεύτερη έρευνα θα πραγματοποιηθεί, την οποία θα αναλάβει το προσωπικό ασφαλείας. Στοιχεία που δεν επιτρέπονται είναι αναπτήρες, αλλά και μεγάλες ποσότητες νομισμάτων -προτείνουμε οι οπαδοί να προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν τα νομίσματά τους στο κέντρο της πόλης προτού αναχωρήσουν για το Στάδιο, καθώς δεν μπορούμε να εγγυηθούμε το πώς ή εάν τα κέρματα θα επιστραφούν.
Κάποιες εγκαταστάσεις πρόνοιας είναι διαθέσιμες στο συγκεκριμένο τμήμα του γηπέδου, με μικρή παραχώρηση τροφοδοσίας που θα βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της κερκίδας.

Όπως πάντα, σημαίες και πανό με κατάλληλη διατύπωση θα είναι ευπρόσδεκτα στο Στάδιο και αυτά θα πρέπει να ελέγχονται πριν από την είσοδο από την αστυνομία. Είναι κοινή πολιτική και οι συνήθεις κανόνες σε ποδοσφαιρικά γήπεδα στο Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού στην Ευρώπη, ότι οι σημαίες μιας απροκάλυπτα θρησκευτικής / πολιτικής φύσης δεν θα επιτρέπονται και μπορούν να δημευθούν - παρακαλούμε να τηρηθεί το εν λόγω αίτημα.
Όπως πάντα, θα υπάρξουν υπάλληλοι της Τότεναμ, οι οποίοι θα συνεργάζονται μαζί με τους συναδέλφους τους από τον ΠΑΟΚ. Θα είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι και σας παρακαλούμε να τους προσεγγίσετε, εάν έχετε οποιεσδήποτε δυσκολίες στο Στάδιο.

Τέλος, αν και είμαστε βέβαιοι ότι μπορείτε να απολαύσετε το ταξίδι σας στη Θεσσαλονίκη και όλα όσα έχει να προσφέρει, θα σας ζητήσουμε να σεβαστείτε τις Αστυνομικές Αρχές, ανά πάσα στιγμή, και να ακολουθήσετε τις οδηγίες της Αστυνομίας, μαζί με εκείνες των αντρών ασφαλείας του ΠΑΟΚ που θα βρίσκονται στο Στάδιο, μαζί με το προσωπικό της Τότεναμ. Η αντικοινωνική συμπεριφορά, ειδικά η μέθη στο κέντρο της πόλης ή στο ίδιο το γήπεδο, δεν θα γίνει ανεκτή και για τους οπαδούς θα υπάρχει κίνδυνος να συλληφθούν, όπως και αν συμπεριφέρονται ανάρμοστα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...