20/11/08

oxyro N714



paok-oxyro - Συνέντευξη Τύπου Φερνάντο Σάντος
δήλωσε:«Η ομάδα θεωρώ έδειξε χαρακτήρα, αυτοπεποίθηση, δεν είχαμε φόβο να αναλάβουμε παιχνίδι, είναι κρίμα που δεχθήκαμε αυτό το γκολ από μία στιγμή αδράνειας όλης της ομάδας. Αν το αποτέλεσμα ήταν 0-0, είχαμε περισσότερες πιθανότητες να πάρουμε αποτέλεσμα. Η γενικότερη εικόνα του πρώτου ημιχρόνου δεν αντικατοπτρίζεται από το 1-0. Ο αντίπαλος είναι δυνατός, ήξερε να κρατήσει το αποτέλεσμα. Κάναμε ότι μπορούσαμε για να γυρίσουμε το παιχνίδι. Το χρονικό διάστημα των 20 λεπτών, μου άρεσε λιγότερο. Φάνηκε ότι προσπαθούσαμε, αλλά δεν μπορούσαμε. Βέβαια, οι παίκτες είναι αυτοί που έκαναν μία μεγάλη προσπάθεια. Είμαι ευχαριστημένος. Θεωρώ πώς αν πετυχαίναμε γκολ πρώτοι, θα ήταν τεράστια διαφορά και δύσκολα ο Ολυμπιακός θα το γυρνούσε. Έτσι, έγινε από την πλευρά του Ολυμπιακού και τελικά εμείς δεν το γυρίσαμε το παιχνίδι».
««Όσο για τον Γκαρσία, στο ημίχρονο δεν του είπα τίποτα. Ήθελα να μιλήσω γενικότερα, σε όλους. Για τα θετικά και τα αρνητικά. Το πιστεύαμε στην ανάπαυλα, ότι μπορούσαμε να γυρίσουμε το ματς. Μίλησα με τον Γκαρσία, μετά? Η κίνηση του δεν ήταν σίγουρα σωστή. Δεν πρέπει να συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Ήταν μία αντίδραση εν θερμώ, αλλά δέχθηκε πρόκληση. Στο ποδόσφαιρο ή στη ζωή δεν πρέπει όμως να προχωράμε σε τέτοιες αντιδράσεις, δεν είναι σωστό για το επάγγελμα, που εκπροσωπούμε. Το ξέρει ο παίκτης, αλλά πολλές φορές σε αυτό το κλίμα που επικρατεί, είναι δύσκολο να κοντρολάρει τα συναισθήματα του ο κάθε παίκτης. Ισχύει ότι προκλήθηκε από τον Ντιόγο. Είναι μία αλήθεια, είναι σίγουρο, αλλά η πρώτη ενέργεια δεν πρέπει να ακυρώνει την αντίδραση του Γκαρσία, δηλαδή να τη δικαιολογήσουμε. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα επαναληφθεί?»

«Πρέπει να ξέρουμε να κοντρολάρουμε τα συναισθήματα μας. Το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος, από πολλές αγωνιστικές. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δυο-τρεις κίτρινες προήλθαν από διαμαρτυρίες. Δεν πρέπει να συμβαίνει. Κοστίζουν στην ομάδα, στα επόμενα παιχνίδια. Έχω μιλήσει με τους παίκτες για αυτό το πράγμα. Τους το έχουμε επισημάνει. Μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ με δυναμική, το να μην έχουμε παίκτες σημαντικούς για μας, σίγουρα δεν είναι σε καμία περίπτωση καλό».

Εξάλλου ο τεχνικός του «Δικεφάλου» δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν ο Φίλιππος Δάρλας θα προλάβει να είναι έτοιμος για τον αγώνα με την Λάρισα: «Δεν ξέρω αν θα είναι έτοιμος. Δεν προπονήθηκε με την ομάδα. Είναι τραυματίας. Στα άκρα, στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όλη η ομάδα ανταποκρίθηκε πλήρως στο πρώτο ημίχρονο, με βάση το πλάνο, που είχαμε σχεδιάσει. Θα μπορούσαν σίγουρα να πάμε καλύτερα, αλλά είχαμε και απρόοπτα. Ακόμη και έτσι, η ομάδα ήξερε τι έκανε? μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

«Είναι δύσκολος αντίπαλος. Μία ομάδα που ξεκάθαρα γνωρίζει τι ζητάει στο γήπεδο. Δεν θα είναι εύκολο ματς. Είμαστε συγκεντρωμένοι. Δεν θα έχουμε τους Κοντρέρας και Γκαρσία, για την ώρα δεν ξέρουμε αν θα έχουμε τον Δάρλα μαζί μας. Από εκεί και πέρα πιστεύω δεν θα επηρεαστεί. Ξέρουμε τι θέλουμε, τι πρέπει να κάνουμε στο γήπεδο, είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες ξέρουν τις ευθύνες τους και θεωρώ θα δείξουν θέληση και αποφασιστικότητα, όπως από την αρχή του πρωταθλήματος. Δεν θα αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας».

«Ξέρουμε τι θέλουμε για τον ΠΑΟΚ, σε όλους τους τομείς. Όπως είναι ένας τομέας, οι ανάγκες του ΠΑΟΚ και πώς μπορούν να καλυφθούν. Δεν θα περιμένουμε τον τελευταίο μήνα. Κάνουμε ανάλυση. Μιλάμε καθημερινά με τον κ. Βρύζα, μιλάμε και με τον πρόεδρο. Σίγουρα, ξέρουμε ποιες είναι οι θέσεις, που έχουμε ανάγκη. Ο σύλλογος έχει ένα συγκεκριμένο μπάτζετ, με βάση το μπάτζετ θα κινηθούμε. Δεν θα κάνουμε μεταγραφή για να πούμε ότι κάναμε. Δεν θα πάρουμε παίκτη, που δεν ξέρουμε. Θα χαλάσουμε χρήματα, που δεν τα έχουμε. Αν βρούμε παίκτες κατάλληλους και αν αυτοί ταιριάζουν, αν είμαστε σίγουροι 90% ότι μπορεί να βοηθήσει, θα τον πάρουμε. Δεν ξέρεις ποτέ 100%, γι’ αυτό λέω, 90%. Μόνο τότε θα κάνουμε κίνηση?».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -0-2 Για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με ...