9/11/08

oxyro N701

Δημοσίευση ανάρτησης


paok-oxyro
Η εφημερίδα "Δικέφαλος του Βορρά" κυκλοφορεί σήμερα
ENA ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΕΙΝΑΙ...
Θόδωρε κάνε κάτι για την ελεεινή διαιτησία
Ούτε ο Ομηρος θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τους εμπνευστές του μύθου περί εύνοιας του ΠΑΟΚ από τη διαιτησία, χάρη στις φιλικές σχέσεις του Θόδωρου Ζαγοράκη με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση. Και μόνο αρωστημένα μυαλά μπορούν να καλλιεργούν αυτόν τον μύθο, όταν ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζεται φέτος με εχθρότητα από την πλειοψηφία των "λειτουργών" της ελεεινής ελληνικής διαιτησίας.
Ο Βασίλης Παμπορίδης σφύριξε χθες κατά του ΠΑΟΚ όχι απλά με εχθρότητα, αλλά με... σαδισμό. Με πλήρη συνείδηση ότι αδικεί τη μία από τις δύο ομάδες που αγωνίζονται. Με συναίσθηση των πράξεών του και χωρίς ντροπή για τις προκλητικές αποφάσεις του. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, έδωσε ρεσιτάλ ανισορροπίας, ανικανότητας και σκόπιμης τακτικής εναντίον του ΠΑΟΚ. Και τον πρόδωσαν οι ίδιες οι τύψεις του.
Σε τρεις περιπτώσεις οι παίκτες και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ζήτησαν πέναλτι. Δεν το κατελόγισε σε καμία. Επειδή είχε δώσει το ολοκάθαρο πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο, έδειχνε σαν να μην επρόκειτο να ξαναδείξει την άσπρη βούλα, ακόμη και 20 παραβάσεις να συνέβαιναν. Ενώ, όμως, αρνήθηκε επίμονα τον καταλογισμό ενός δεύτερου πέναλτι, δεν είχε το θάρρος να δείξει κίτρινη κάρτα, γιαζ θέατρο, σε κανέναν από τους παίκτες του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στο χορτάρι. Ενας σοβαρός διαιτητής, που δεν θα ήθελε να διασυρθεί έναντι της φίλαθλης κοινής γνώμης, ή πέναλτι θα παραχωρούσε ή κίτρινες θα μοίραζε. Ο Παμπορίδης προτίμησε τη μέση, γελοία, λύση...
Δεν ήταν όμως μόνο αυτό. Εδινε με... ηδονή το φάουλ υπέρ του Πανιωνίου, αλλά σε πανομοιότυπες περιπτώσεις δεν σφύριζε υπέρ του ΠΑΟΚ. Λες και είχε ανοίξει βεντέτα με τη συγκεκριμένη ομάδα και ήθελε να την εκδικηθεί. Η λες και είχε βάλει σκοπό να καταστρέψει, σώνει και καλά, ένα ωραίο παιχνίδι μεταξύ δύο ποιοτικών ομάδων, για να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής.
Ξέρουμε όλοι ποια είναι η φιλοσοφία του Θόδωρου Ζαγοράκη και η -ήπια- στάση του απέναντι στη διαιτησία. Ισως, όμως, πρέπει να σκληρύνει. Να ορθώσει το πελώριο ανάστημά του ως πρόεδρος του τεράστιου ΠΑΟΚ και να απαιτήσει ισονομία. Ο ΠΑΟΚ δεν καταδέχτηκε ποτέ να ζητήσει ούτε ένα παραπάνω σπόρι από το καρπούζι. Δεν ανέχεται, όμως, την αδικία. Δεν ανέχεται τον εμπαιγμό.
Από τη μια οι θρασύτατοι λασπολόγοι διαλαλούν ότι ο ΠΑΟΚ ευνοείται ελέω Γκαγκάτση, από την άλλη η πράξη δείχνει ότι ο ΠΑΟΚ καταδιώκεται αλύπητα. Ως εδώ και μη παρέκει. Αυτό το παραμύθι, πρόεδρε, πρέπει να τελειώσει εδώ και τώρα. Ο ΠΑΟΚ είναι πρωτοπόρος. Ο ΠΑΟΚ είναι δυνατός. Ο ΠΑΟΚ ο δικός σου και των χιλιάδων πιστών υποστηρικτών σου απειλεί να ανατρέψει πάλι το κατεστημένο. Εάν δεν πάρεις τώρα μέτρα Θόδωρε, ίσως θα είναι επώδυνο για την ίδια την ομάδα όταν φτάσει στο σημείο ο αγανακτισμένος κόσμος να ξεσπάσει. Την Κυριακή η ομάδα θα διεκδικήσει τη νίκη στο Καραϊσκάκη, κόντρα στον Ολυμπιακό. Κανείς μας δεν θέλει να πιστέψει αυτό που όλοι μας φοβόμαστε...
Χάρη και στον Πανιώνιο, που έπαιξε ανοιχτά, ήταν ενδιαφέρον το χθεσινό ματς της Τούμπας. Κι αν δεν αποτελούσε παραφωνία ο απαράδεκτος Παμπορίδης, θα μπορούσε να είναι χορταστικό σε θέαμα. Ο ΠΑΟΚ έδειξε πάλι χαρακτήρα, έπαιξε έξυπνα, διατήρησε το μηδέν στο παθητικό του, στα 2/3 του αγώνα ήταν μπροστά στο σκορ και έκλεισε την παράσταση με τον πιο πανηγυρικό τρόπο. Με την υπέροχη πάσα του Βερόν και το άψογο πλασάρισμα του Μουσλίμοβιτς, που προωθήθηκε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ.
Τώρα, έρχεται η δοκιμασία κόντρα στον Ολυμπιακό. Θα είναι ένα αξιόπιστο τεστ για τις αληθινές εκτός έδρας δυνατότητες αυτής της ομάδας. Αρκεί αυτό το τεστ να είναι και γνήσιο. Να είναι αυθεντικό. Να μη νοθευτεί από έναν ακόμη Παμπορίδη, ή έναν ακόμη Παπασταμάτη...
Η κριτική των παικτών
Χαλκιάς 18
Την κορυφαία του εμφάνιση έως τώρα έκανε χθες ο διεθνής γκολκίπερ απέναντι στους επικίνδυνους επιθετικούς του Πανιωνίου. Σταθερός στις επεμβάσεις του και διορατικός όπου έπρεπε, «διάβαζε» τις φάσεις και τις εξουδετέρωσε όλες.
Σνάουτσνερ 18
Σταθερός και σίγουρος, είχε λαμπρή παρουσία και με σωστές αποκρούσεις απομάκρυνε κάθε διαγραφόμενο κίνδυνο από την πλευρά του. Βοήθησε παράλληλα και επιθετικά.
Δάρλας 17
Επίσης πολύ καλή παρουσία με ταχύτατες αντιδράσεις και σωστή ανασταλτική λειτουργία. Προώθησε όσο ήταν δυνατό το παιχνίδι επιθετικά από την αριστερή πτέρυγα.
Μαλεζάς 15
Είχε πολύ δύσκολο έργο και στο πρώτο ημίχρονο έχασε μονομαχίες από τους γρήγορους επιθετικούς του Πανιωνίου. Στην επανάληψη βελτίωσε την απόδοση του όταν και “έσπασε” το δίδυμο των Ρεκόμπα- Εστογιάνοφ.
Κοντρέρας 17
Ξαναβρήκε σύντομα τη σταθερή απόδοσή του και με την παρουσία του δέσποζε στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ. Έδωσε λύσεις και δεν αιφνιδιάστηκε από την επιθετικότητα των φιλοξενούμενων στο πρώτο ημίχρονο.
Βερόν 16
Είχε καλή παρουσία με πολυποίκιλη δραστηριότητα στο κέντρο του γηπέδου και έδωσε πολλές «μονομαχίες» έχοντας νίκες στο ενεργητικό του. Είναι ένας παίκτης «μαχητής» που μπορεί να δώσει και περισσότερα.
Ιβιτς 17
Κινήθηκε υποδειγματικά στο χώρο της μεσαίας γραμμής με καλές επιλογές στην οργάνωση του παιχνιδιού. Ταυτόχρονα ήταν ψύχραιμος και θετικός στην εκτέλεση του πέναλτι στο οποίο ο ΠΑΟΚ στήριξε τη νίκη του.
Λάκης 15
Από τη δεξιά πλευρά είχε την ευκαιρία να πλαγιοκοπήσει την αμυντική διάταξη του Πανιωνίου και να «κεντρίσει» την αριστερή πλευρά της «κυανέρυθρης» άμυνας. Δεν είχε όμως διάρκεια στην καλή του απόδοση και στην ώρα πάνω, αντικαταστάθηκε.
Κονσεϊσάο 18
Ισως ο MVP της χθεσινής βραδιάς. Παραγωγικός και μεστός αγωνιστικά, έδωσε πολλά στην υπόθεση της νίκης. Πέρασε πολλές μπαλιές από την αριστερή πτέρυγα και τον αισθάνθηκε ιδιαίτερα η άμυνα του Πανιωνίου. Αξιος.
Μουσλίμοβιτς 16
Στο πρώτο ημίχρονο οι προσπάθειές του δεν είχαν αίσιο αποτέλεσμα και αυτό του δημιούργησε εκνευρισμό. Στην επανάληψη είχε καλύτερη παρουσία και στο τέλος του αγώνα με το υπέροχο γκολ που σημείωσε εδραίωσε τη μεγάλη νίκη.
Μπακαγιόκο 18
Λαμπρός παρτενέρ του Μουσλίμοβιτς, και τουλάχιστον χθες καλύτερός του. Εδωσε πολλές λύσεις στην επίθεση και βοήθησε να μεταφερθεί όπως ακριβώς έπρεπε το παιχνίδι στην εστία των «κυανέρυθρων».
Γκαρσία 16
Επέστρεψε στην ομάδα για μισή ώρα και στο διάστημα της συμμετοχής του είχε καλή απόδοση προσαρμοσμένος στις απαιτήσεις του παιχνιδιού που ήταν αυξημένες εκείνη την ώρα.
Μπαλάφας -
Αγωνίστηκε για λίγο και στο μικρό αυτό διάστημα είχε ένα δυνατό σουτ στην αντίπαλη εστία που δεν αιφνιδίασε τον Κρέσιτς.
Αραμπατζής -
Αγωνίστηκε μόλις δυο λεπτά συν τις καθυστερήσεις και φυσικά δεν μπορεί να κριθεί. Είναι θετικό που ξαναγύρισε.
Σάντος 17
Εστησε την ομάδα του με στόχο τη νίκη. Είναι θετικό που στην επανάληψη ,όταν ο Πανιώνιος «καιγόταν» για την ισοφάριση ο ΠΑΟΚ δεν του έδωσε την ευκαιρία ούτε να σκεφθεί το γκολ.
Παμπορίδης 13
Oι αποφάσεις του σκόρπισαν εκνευρισμό στις τάξεις των παικτών και των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, έδωσαν όμως και το δικαίωμα στον Πανιώνιο να διαμαρτύρεται για το πέναλτι με τον Αντερσον που δεν δόθηκε. “Λίγος” διαιτητής για τέτοιον αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -0-2 Για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με ...