13/11/08

oxyro N708


ΑΠΟ paok ultras
ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Π.Α.Ο.Κ. ???

Ο ΠΑΟΚΤΣΗΣ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ...

Είσαι
ΠΑΟΚ γιατί...

... γιατί ΠΑΟΚ σημαίνει Δικέφαλος αετός, Βυζάντιο, Πόντος, Μικρά Ασία, Πόλη, Αγιά Σοφιά, ξεριγωμός, πόνος, Αλησμόνητες Πατρίδες!

... γιατί έτσι έμαθες από τον πατέρα σου κι αυτός από τον δικό του κι αυτό είναι κάτι πολύτιμο που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και θα το μεταφέρεις κι εσύ στο δικό σου παιδί!

... γιατί όταν χάνει ο "Δικέφαλος", όλες οι χαρές είναι μισές, όλα τα χρώματα μοιάζουν γκρίζα, όλες οι μελωδίες ακούγονται φάλτσες, η πιο ωραία γυναίκα σου είναι αδιάφορη!

... γιατί έχεις μάθει να πιστεύεις στο ανέφικτο, να κυνηγάς το όνειρο, επειδή έτσι σε οδηγεί το Παοκτσήδικο ένστινκτό σου!

... γιατί δεν τον εγκαταλείπεις στις λύπες κι όταν ξέρεις ότι έρχονται δύσκολες στιγμές. Γιατί όταν αρρωστήσει ένας δικός σου, βρίσκεσαι δίπλα του, όχι γιατί προσδοκάς κέρδος ή γιατί υπάρχει ιδιοτέλεια, αλλά γιατί απλά τον αγαπάς και το θες!

... γιατί, έστω και μια φορά, ονειρεύτηκες ότι φορούσες τη φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος, σκόραρες και μετά σκαρφάλωσες στα κάγκελα της θύρας 4!

... γιατί η οποιαδήποτε γυναίκα μπορεί να σε προδώσει. Ο ΠΑΟΚ ποτέ!

... γιατί κάποιοι σου έχουν μιλήσει για το πρώτο γήπεδο στο Σιντριβάνι και για το πώς έχτισαν με τα χέρια τους, τούβλο τούβλο, την Τούμπα και νομίζεις ότι το έχεις ζήσει κι εσύ!

... γιατί όσο σε ...πληγώνει, τόσο σε ...πωρώνει!

... γιατί βουρκώνεις όταν βλέπεις στην ασπρόμαυρη φωτογραφία τον "Μεγαλέξανδρο" Κούδα να παρασύρει τον Καψή!

... γιατί άπειρες φορές βράχηκες μέχρι το μεδούλι, έβγαλες το λαρύγγι σου στην κερκίδα και τα μυαλά σου πόνεσαν, αλλά εσύ εκεί!

... γιατί δεν ξεχνάς ποτέ τα Αδέρφια σου, που έτσι άδικα και πρόωρα έφυγαν για το μεγάλο ταξίδι!
... γιατί έτσι ρε!

ΥΓ1.: Το πραγματικό νόημα της ζώης κρύβεται σε αξίες άφθαρτες και αρχές διαχρονικές, που κουβαλάμε μέσα μας και είναι πάνω από κάθε ...σεντόνι! Είτε τεντώνει είτε όχι!
ΥΓ2.: Ο ΠΑΟΚ είναι ιδέα, πέρα από κάθε πρόσωπο, ιδιοκτήτη, πρόεδρο, προπονητή, ποδοσφαιριστή που σήμερα είναι στην ομάδα! Ο ΠΑΟΚ υπήρχε πριν από αυτούς, θα υπάρχει και μετά από αυτούς!
ΥΓ3.: ΠΑΟΚ σημαίνει υπερηφάνεια! Στον ΠΑΟΚτσή δεν ταιριάζει η απαισιοδοξία, η μεμψιμοιρία, η κατήφεια και η μιζέρια γιαυτό έχει μάθει πάντα να ξεπερνάει τις πίκρες και να προσδοκά να δει την ομάδα του εκεί που της πρέπει!


paok-oxyro - ΑΠΟ FC PAOK

Ποιο είναι το πραγματικό ντέρμπι

Πολλοί είναι οι αγώνες που χαρακτηρίζονται ως ντέρμπι. Ποιο είναι όμως το πραγματικό ντέρμπι και ποιες οι διαφορές του από τα άλλα;

Ένα παιχνίδι, για παράδειγμα, μπορεί να ονομαστεί έτσι όταν αγωνίζονται δύο ομάδες από την ίδια πόλη, από τον ίδιο τόπο. Ο αγώνας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή είναι ντέρμπι, όπως και του ΠΑΟ με την ΑΕΚ. Ακόμα, ακόμα και ο αγώνας του Πανθρακικού με την Ξάνθη μπορεί κάποιος να πει πως είναι ντέρμπι, γιατί είναι δύο ομάδες από γειτονικές πόλεις και υπάρχει έντονη αντιπαλότητα! Σωστά;;; Μόνο που όλα τα παραπάνω είναι ντέρμπι τοπικά. Ντέρμπι τοπικό ας πούμε είναι και το Ρεάλ – Ατλέτικο ή το Λίβερπουλ – Έβερτον.

Ποιά είναι όμως τα πραγματικά ντέρμπι;

Είναι οι αγώνες που έχουν κάποια συγκεκριμένα μοναδικά χαρακτηριστικά. Κατ ʽ αρχήν πρέπει οι δύο ομάδες να έχουν χρόνια και βαθιά αντιπαλότητα για κάποιο λόγο. Πρέπει να είναι του ίδιου βελινεκούς, να έχουν το ίδιο βάρος φανέλας. Πρέπει το παιχνίδι αυτό να είναι το πρώτο που κοιτούν οι οπαδοί όταν γίνεται η κλήρωση και το τελευταίο που θαʼ θελαν να φύγουν ηττημένοι. Πράγματικο ντέρμπι είναι το Ρεάλ – Μπάρτσα, είναι το Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ, το Σάλκε – Ντόρτμουντ, το Ρίβερ – Μπόκα. Στην Ελλάδα το μοναδικό παιχνίδι που σηκώνει στις πλάτες του το βάρος όλων αυτών των χαρακτηριστικών είναι μόνο ένα. Είναι το παιχνίδι που έχει στραμμένα τα βλέμματά της όλη η φίλαθλη Ελλάδα, εχθροί και φίλοι, ενδιαφερόμενοι ή μη, σχετικοί και άσχετοι. Είναι το παιχνίδι ανάμεσα στο καλό και στο κακό, ανάμεσα στη δικαιοσύνη και την αδικία, στο Βορρά και στο Νότο. Είναι το ντέρμπι των ντέρμπι.

Γιατί άλλο είναι το ΠΑΟΚ – Άρης, το Ολυμπιακός – ΠΑΟ, το ΟΦΗ – Εργοτέλης, το Ολυμπιακός Βόλου – Νίκη και άλλο το ένα και μοναδικό πραγματικό ντέρμπι της χώρας, το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Καλή ντερμπο-εβδομάδα αδέλφια μου. Η προετοιμασία ήδη έχει ξεκινήσει...

Με σεβασμό

Jones

fcpaok.gr member

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -0-2 Για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με ...