27/1/11

oxyro N1.358



Στον ΠΑΟΚ o Oelilton Araujo dos Santos Etto

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Oélilton Araújo dos Santos «Etto». Ο γεννημένος στις 8 Μαρτίου 1981 Βραζιλιανός ποδοσφαιριστής, κάτοχος κροατικής υπηκοότητας, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών.

Ο Etto ξεκίνησε την καριέρα του το 2002 αγωνιζόμενος στην Bahia και ακολούθησαν οι: Criciúma (2003), Paraná (2004), Atlético Paranaense (2005), ΝΚ Dinamo Zagreb (2005-2011).






Πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας της Λέσχης φίλων ΠΑΟΚ Δράμας


Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας της Λέσχης των φίλων του ΠΑΟΚ στη Δράμα. Από πλευράς ΠΑΟΚ, το παρών έδωσαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του δικεφάλου του βορρά, Δ.Μήτογλου και Μ.Λεοντιάδης που κατάγονται από τη Δράμα, ο υπεύθυνος του γυναικείου τμήματος ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ Γιώργος Προύσαλης, η παίκτρια της χρυσής ομάδας των γυναικών του ΠΑΟΚ Έλενα Ντιμιτρίεβιτς και φυσικά πάρα πολλοί φίλοι της ομάδας. Στις δυο παλαιές δόξες του ΠΑΟΚ και την αθλήτρια του δικεφάλου, δόθηκαν τιμητικές πλακέτες, για την προσφορά τους στην ομάδα. Υπήρχε πλούσιος μπουφές και δυνατή μουσική, ενώ τα συνθήματα δονούσαν την ατμόσφαιρα.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό απο την εκδήλωση στην οποία βρέθηκε η sportactiondramas.gr...




Η ομάδα χόκεϊ επί πάγου του ΠΑΟΚ

Απο PAOK24

Η ομάδα χόκεϊ επί πάγου του ΠΑΟΚ ξεκινά αύριο τiς υποχρεώσεις της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και το PAOK24 παρουσιάζει τα μυστικά του τμήματος, αλλά και του αθλήματος.


Aν και το χόκεϊ επί πάγου δεν είναι τόσο δημοφιλές στην Ελλάδα, το 2007 ο ΑΣ ΠΑΟΚ πήρε το ρίσκο να δημιουργήσει ένα τμήμα χόκεϊ. Έτσι μια παρέα παιδιών που αγαπούσαν το πατινάζ, το σκέιτινγκ και άλλα χειμερινά αθλήματα, μαζεύτηκαν και δημιούργησαν την ομάδα.


ΠΑΟΚ – Άρης και στο χόκεϊ

Το τμήμα αυτό του Δικέφαλου μετρά τέσσερα χρόνια ζωής και έχει ήδη κάποιες διακρίσεις στο ενεργητικό του όπως μια δεύτερη θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα το 2009, αλλά και ένα κύπελλο των κατηγοριών ερασιτεχνών (amateur) στο βουλγαρικό πρωτάθλημα. Φετινός στόχος του ΠΑΟΚ είναι η κατάκτηση του τίτλου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Αθήνα, στο μοναδικό διαθέσιμο παγοδρόμιο στο Athens Heart στον Ταύρο. Στην τελική φάση, εκτός του ΠΑΟΚ συμμετέχουν οι L.G. Madkows, Eors Warriors, Albatros, Αβάντες , Ηρακλής, Πήγασος και Άρης. Οι αγώνες του ΠΑΟΚ, ξεκινούν αύριο, κόντρα στους L.G. Madkows, ενώ ο πρώτος αγώνας με τον Άρη θα διεξαχθει στις 12 Μαρτίου.

Προπονήσεις στην άσφαλτο

Για να είναι η ομάδα έτοιμη για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πρωταθλημάτων, δουλεύει σκληρά. Οι προπονήσεις γίνονται Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή , στις εννιά το βράδυ στο inline γήπεδο στην περιοχή των Σφαγείων – Φιξ. Ουσιαστικά η ομάδα προπονείται σε ασφάλτινη επιφάνεια και οι αθλητές φορούν ρόλερς αντί για παγοπέδιλα. Επίσης η ομάδα συμμετέχει και σε διάφορα τουρνουά αλλά και στο πρωτάθλημα της γειτονικής Βουλγαρίας.

Όπως αναφέρει στο PAOK24 o παίκτης της ομάδας του ΠΑΟΚ, Θάνος Θώμογλου, υπήρχαν σχέδια για κατασκευή παγοδρομίου στην Θεσσαλονίκη, που τελικά ναυάγησαν: «Κανονικά είχε εγκριθεί κονδύλι για την δημιουργία γηπέδου διεθνών προδιαγραφών στην Θεσσαλονίκη, αλλά ο χώρος που είχε επιλεχθεί ήταν κοντά σε εγκαταστάσεις πετρελαίου και δεν υλοποιήθηκε».

Ακριβό το χόμπι

Ένα ακόμα «εμπόδιο» που έχουν να αντιμετωπίσουν οι φίλοι του αθλήματος είναι και το κόστος του. Μια στολή για χόκεϊ επί πάγου κοστολογείται από 500 έως και 1000 ευρώ. Μάλιστα οι παίκτες χρειάζονται δύο στολές, μια για τους αγώνες και μια για τις προπονήσεις. Επίσης μπαστούνια, θώρακες και κράνη υπολογίζονται εξτρά. Πράγμα που σημαίνει ότι για τον εξοπλισμό του μόνο κάθε παίκτης χρειάζεται το λιγότερο 1500-1800 ευρώ. Αν συνυπολογιστούν και τα έξοδα της ομάδας για μετακινήσεις κτλ, τότε …χάνει κανείς το μέτρημα.

«Το μεγαλύτερο κομμάτι των εξόδων μπαίνει από εμάς τους ίδιους, αλλά πάντα μας βοηθά και ο ΑΣ. Ξέρουμε ότι το άθλημα μας είναι απαιτητικό, πολυέξοδο και ο ΑΣ κάνει ότι μπορεί ( όπως και άλλα σωματεία) για να συνδράμει και αυτός» εξήγησε στο PAOK24 o Θώμογλου.

Για το αν το άθλημα μπορεί να κερδίσει το ελληνικό κοινό ο νεαρός παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρος: « Το ελληνικό κοινό είναι αρκετά «κλειστό». Για τους Έλληνες άθλημα είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Αλλά κατά την γνώμη μου αν γινόταν ότι γίνεται στην Αμερική θα έρχονταν οι πάντες. Μας λείπουν βέβαια και οι υποδομές, η οργάνωση. Δεν το προμοτάρουμε καθόλου».

Για τον Θώμογλου, αν σε κάποιον αρέσει το χόκεϊ επί πάγου, δεν θα πρέπει να πτοείται: «Το επίπεδο στην Ελλάδα είναι αρκετά υψηλό γιατί πολλοί από τους παίκτες κατάγονται από τον Καναδά ή την Τσεχία που σε αυτές τις χώρες το χόκεϊ είναι …εθνικό άθλημα. Γενικά είναι ένα πολύ γρήγορα άθλημα και προσφέρει πολύ θέαμα. Αν και δεν υπάρχουν υποδομές στην Ελλάδα και τα πράγματα είναι δύσκολα, αν σε κάποιον αρέσει πραγματικά, αξίζει να ασχοληθεί».




paok-oxyro -
Κυπέλλο Ελλάδος Βόλεϋ

Επίκουρος - ΠΑΟΚ- 1-3

Ο ΠΑΟΚ πέρασε νικώντας με 1-3 σετ τον Επίκουρο και προκρίθηκε στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδος. O ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου με Κηφισιά

Γιάννης Μέλκας:

"Έπρεπε η ομάδα να αλλάξει διάθεση μόλις σε δύο μέρες, ήταν δύσκολο να αλλάξουμε τα δεδομένα μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Μας πείραξε ο τρόπος με τον οποίο ήρθε εκείνη η ήττα, δεν είναι η διαφορά δυναμικότητας τόσο μεγάλη. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει καλή παράδοση τα τελευταία χρόνια στο Κύπελλο, αυτό συζητήσαμε με τα παιδιά, ότι πρέπει να είμαστε σοβαροί στις αντιδράσεις μας σε τέτοια νοκ άουτ παιχνίδια. Λειτουργήσαμε πολύ καλά στην επίθεση, αυτό είχα πει στους επιθετικούς, ότι πρέπει να βοηθήσουν τον πασαδόρο να αποκτήσει παραπάνω διάθεση, γιατί κακά τα ψέματα από εκεί περνάει η δεύτερη μπάλα και αν δεν τελειώσουν οι επιθετικοί τις μπάλες επόμενο είναι να χάσει και αυτός την ψυχραιμία του. Αυτό λειτούργησε καλά και από εκεί και πέρα όλα έγιναν πιο εύκολα σε αυτό που λέμε μπλοκ άμυνα. Κάναμε πολλά μπλοκ και πολλές άμυνες από τις οποίες τελειώσαμε παραπάνω από τις μισές. Αυτό ήταν μου μας έδωσε η νίκη. Είναι νεαρός παίκτης, δουλεύουμε πάνω σε αυτό, πρέπει να έχουμε υπομονή. Θα τον στηρίξουμε, δεν γίνεται αλλιώς όπως είναι τώρα τα περιθώρια. Η ομάδα κάποιες πρέπει να παίξει και για ένα παίκτη παραπάνω. Ωστόσο, δεν θέλω να επεκταθώ άλλο". Oσο για την φάση της αποβολής του Δημητρακόπουλου ειπε: «εμείς θεωρούμε πώς κακώς πήρε ο διαιτητής αυτή την απόφαση».

Τα σετ:
20-25, 25-22, 14-25, 13-25

Επίκουρος ISS (Κώστας Χαριτωνίδης):
Κρουζάγεφ 20 (1 άσος, 17/44 επ., 2 μπλοκ), Γκιρτζίκης 5 (2 άσοι, 3/9 επ.), Ντίνας 6 (3/7 επ., 3 μπλοκ), Βοϊνέα 10 (9/23 επ., 71% υπ., 1 μπλοκ), Κυριακίδης 8 (7/17 επ., 74% υπ., 1 μπλοκ), Βλαχόπουλος, Βλασσακίδης (λ, 78% υπ.), Αγγελής (λ, 33% υπ.), Παράσογλου 1 (1 μπλοκ, 75% υπ.), Σίμο Πέκα 3 (1 άσος, 1/3 επ., 1 μπλοκ), Ντίαζ

ΠΑΟΚ (Γιάννης Μέλκας): Παντακίδης 10 (1 άσος, 5/11 επ., 4 μπλοκ), Γουίντερ 3 (2/5 επ., 1 μπλοκ), Μπόγιτς 17 (2 άσοι, 13/26 επ., 78% υπ., 2 μπλοκ), Καραγιάννης 11 (5/7 επ., 6 μπλοκ), Στέινμπεργκ 11 (1 άσος, 7/19 επ., 3 μπλοκ), Λινς 20 (19/33 επ., 76% υπ., 1 μπλοκ), Δημητρακόπουλος (λ, 67% υπ.), Παπαδημητρίου, Ωρολογάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.23

Ποδόσφαιρο Γυναικών Νοκ-Αουτ Προημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδος  ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός - Γήπεδο Νέων Επιβατών Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα 16:00