9/1/11

oxyro N1.341

















paok-oxyro - ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης - 1-0

O ΠΑΟΚ νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης 1-0 με γκολ του Σαλπιγγίδη στο 32' με κεφαλιά, πέτυχε το 100ο γκολ στην Α' Εθνική και κράτησε την 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Μια ακόμα κλασσική εμφάνιση του φετινού ΠΑΟΚ, προσπάθεια για νίκη με μισό μηδεν, κρατάμε τους 3 βαθμούς.

Μάκης Χάβος


"Ξεκινήσαμε καλά, στη συνέχεια παίξαμε με ανορθόδοξο τρόπο, δεν είχαμε καλή κατοχή και είχαμε προβλήματα σαν ομάδα. Υπήρχε μία νευρικότητα, τα δύο άσχημα αποτελέσματα, που προηγήθηκαν επηρέασαν και είναι λογικό να επηρεάσουν, με τα προβλήματα, που έχουμε.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα μας ήταν καλύτερη από το πρώτο, έχοντας βρει τον ρυθμό μας προσπαθήσαμε και δημιουργήσαμε φάσεις και τις προϋποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν απειληθήκαμε σχεδόν καθόλου. Είμαι ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα αλλά όχι από την εικόνα μας".

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ κράτησε το μηδέν: "Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι η καλή αμυντική λειτουργία, αλλά, βέβαια, συγχρόνως να δημιουργούμε και προϋποθέσεις για γκολ".

Για τους Λίνο και Σαβίνι: "Είναι γνωστό ότι ο Λίνο είναι αριστερό μπακ. Με δεδομένα τα προβλήματα αναγκάζεσαι να κάνεις κάποιες κινήσεις. Και από τον Σαβίνι είμαι ικανοποιημένος και μην ξεχνάμε ότι η φυσική του θέση είναι αριστερός κεντρικός αμυντικός".

Για το ξεκαθάρισμα του ρόστερ: "Έχουμε δείξει ότι τους υπολογίζουμε όλους μέχρι την τελευταία ώρα που θα είναι στον ΠΑΟΚ. Όσοι είναι μαζί μας βλέπετε ότι παίρνουν ευκαιρίες και θα εξακολουθούν να παίρνουν όσο είναι κοντά μας".

Για τις αλλαγές που πραγματοποίησε προς το τέλος: "Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλοί, δεν δεχτήκαμε καμία πίεση και οι αλλαγές έγιναν όταν έκρινα ότι πρέπει να γίνουν".

Δημήτρης Σαλπιγγίδης

"Είναι πολύ σημαδιακό γκολ γιατί έφτασα τα 100 αλλά και γιατί κέρδισε η ομάδα μετά από μια ισοπαλία στις Σέρρες. Ήταν ένα καλό απόγευμα για εμάς ανά διαστήματα παίξαμε καλά η ουσία είναι η νίκη και συνεχίζουμε.

Η νίκη είναι σκοπός μας σε όλα τα παιχνίδια αφού θέλουμε να αναρριχηθούμε στην βαθμολογία. Σίγουρα όταν δεν έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και κολλάει ένα δεύτερο δεν είναι καλό, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο εμείς θέλουμε να νικάμε, αυτό θέλει και ο κόσμος".

Σε ερώτηση για το αν οι παίκτες επέστρεψαν πιο "φρέσκοι" μετά τις γιορτές: "Βέβαια, συμφωνώ παίξαμε πολλά παιχνίδια στον πρώτο γύρο. Μέσα στις γιορτές ξεκουραστήκαμε αλλά τώρα μας περιμένει πάλι ένα δύσκολο πρόγραμμα. Ο ΠΑΟΚ έχει πολλά παιχνίδια μέσα στην σεζόν και πρέπει να αντεπεξέλθει. Υπάρχουν πολλά παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά".

Για το ότι τον τελευταίο καιρό δίνονται ευκαιρίες σε νεαρά παιδιά: "Σίγουρα είναι πολύ καλό να παίζουν στην πρώτη ομάδα παιδιά από τα "σπλάχνα" της. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν όπως ο Γεωργίου. Εγώ τους εύχομαι να είναι υγιείς και παιχνίδι με παιχνίδι να γίνονται ολοένα και καλύτεροι γιατί πραγματικά έχουν την αξία και τις ικανότητες να τα καταφέρουν".

Για την αντίδραση του κόσμου στην αλλαγή του που τον αποθέωσε: "Εγώ προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ".

Αντελίνο Βιεϊρίνια

"Εγώ δεν πρόκειται να σχολιάσω ξανά τους διαιτητές μιας και ότι και να πω πλέον δεν αλλάζει τίποτα, οπότε αφήνω τα σχόλια σε εσάς τους δημοσιογράφους".

Σε ερώτηση για το αν στοίχισε η απουσία του στο παιχνίδι με τις Σέρρες είπε : "Φυσικά και ήταν σημαντική η απουσία μου. Όλοι οι παίκτες όταν λείπουν στοιχίζει στην ομάδα. Ο καθένας με το δικό του χαρακτηριστικό γνώρισμα. Το δικό μου είναι ότι έχω μεγάλο πλεονέκτημα στο ένας εναντίον ενός, όμως όλοι οι παίκτες είναι απαραίτητοι".

Για το ότι η ομάδα τελευταία αρκείται στο 1-0 και όχι στη διεύρυνση του σκορ, τόνισε: "Στο γήπεδο δεν παίζουμε μόνοι μας. Από τη στιγμή που η αντίπαλη ομάδα δεχθεί το γκολ ανεβάζει την πίεση της για να ισοφαρίσει. Οπότε δε μπορούμε να ρισκάρουμε. Εννοείται ότι θέλουμε να σκοράρουμε και να ασφαλίσουμε το παιχνίδι, αλλά είναι πολλές οι ιδιαιτερότητες ενός αγώνα που δε μας το επιτρέπουν".

Σχετικά με την πιθανότητα κλήσης του στην Εθνική όμαδα της Πορτογαλίας, δήλωσε: "Ο βασικός μου στόχος είναι να κάνω καλές εμφανίσεις για να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ. Αν τύχει και έρθει για μένα η κλήση για την Εθνική ομάδα, θα έχω πραγματοποιήσει ένα μεγάλο όνειρο".

Λίνο

«Ηταν ένα δύσκολο απέναντι σε ένα δύσκολο αντίπαλο, όπως είναι ο Αστέρας. Ηταν μία πολύ σημαντική νίκη και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Ηταν σημαντική νίκη για να μη χάσουμε την επαφή με τις δύο πρώτες θέσεις, αλλά μας βοηθάει και να ξεφύγουμε από ομάδες που είναι πιο κάτω από εμάς».

Για την εμφάνισή του: «Στις Σέρρες δεν υπήρχαν πολλοί διαθέσιμοι παίκτες και ο προπονητής μου ζήτησε να αγωνιστώ ως χαφ. Είχα τρεις μήνες να αγωνιστώ και δεν ήμουν έτοιμος. Σήμερα γύρισα στη φυσική μου θέση».

ΚΙΤΡΙΝΕΣ
: Τσουκαλάς, Γκαρσία, Σνάουτσνερ, Φορτούνης
Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)
Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Γουργιώτης (Φθιώτιδας)

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Τσιρίλο, Σαβίνι, Σνάουτσνερ, Λίνο, Τσουκαλάς, Γκαρσία, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης (86' Κουτσιανικουλης), Σαλπιγγίδης (92' Παπάζογλου).

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Μπαστία, Καρέρα (64' Τσαμπούρης), Μπαρτολίνι, Φορτούνης, Ουντότζι, Ορόθκο, Φρανκού, Λαδάκης (73' Μάρτινς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -0-2 Για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με ...