31/7/08

photo N602




paok-oxyro - ΑΠΟ paok mania

Η συνέντευξη τύπου της Διοίκησης
"Η σωστή διαχείριση δεν σημαίνει
ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα μας"
"Θα μένουν παίκτες που γουστάρουν να μείνουν"
"Φέραμε ποδοσφαιριστές με πνεύμα νικητή"
"
Ο Γιώργος Σαχπατζίδης είναι ο χρηματοδότης μας"
Ζαγοράκης εφ' όλης της ύλης
Ζαγοράκης:
"Ότι είπαμε πέρσι όταν αναλάβαμε, αυτό ισχύει. Δε σημαίνει ότι επειδή μπήκαμε σε σωστή διαχείριση, έχει λύσει η ομάδα όλα τα προβλήματά της. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που την έχει πάρει ο κόσμος στην πλάτη της και προσπαθεί να κινηθεί. Ξαφνικά ο ΠΑΟΚ δεν έγινε ανεξάρτητος οικονομικά. Προσπαθούμε παράλληλα να δημιουργήσουμε μία ομάδα που να είναι ανταγωνιστική. Για να μπορέσει ξανά ο ΠΑΟΚ να αγωνιστεί στο UEFA, πρέπει να καλυφθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου».
Για το προπονητικό κέντρο: «Την μελέτη την ξεκίνησε ο κ. Σεργιαννίδης. Δώσαμε κι εμείς κάποια λεφτά που πήραμε από τους παίκτες που πουλήσαμε για να ξεκινήσουν τα έργα. Ελπίζουμε του χρόνου η προετοιμασία της ομάδας να ξεκινήσει εκεί».
Για τον χρηματοδότη: «Ο Γιώργος Σαχπατζίδης είναι ο άνθρωπος που χρηματοδοτούσε την ομάδα και τον έπεισα να βγάλει μία δήλωση προς τον κόσμο…»
Για τις μεταγραφές: «Θεωρούμε πως οι παίκτες που ήρθαν στην Τούμπα είναι αυτοί που θέλουμε. Είχαμε πει πως θα φέρουμε παίκτες με πνεύμα νικητή και πιστεύω ότι το πετύχαμε. Όλοι θέλουμε να πάει καλά η ομάδα».
Για τις πωλήσεις των ποδοσφαιριστών: «Έγιναν τρεις πωλήσεις. Σαν διοίκηση πιστεύουμε ότι πωλήθηκαν στη μέγιστη τιμή που μπορούσαν να πωληθούν. Καμία διοίκηση δεν είναι σε ευχάριστη θέση όταν πουλάει ποδοσφαιριστές. Καταρχήν η πώληση του Φερνάντες, ο οποίος ήρθε από την Πορτογαλία, πήγαμε με τον Βρύζα στο ξενοδοχείο που έμενε και μας είπε: «Δεν μπορώ άλλο. Θέλω να φύγω, να πάρω μεταγραφή. Υπάρχει μία ομάδα που με θέλει και υπάρχει πρόταση». Όταν ένας παίκτης θέλει να φύγει, δεν μπορείς να τον κρατήσεις με το ζόρι. Έρχεται η περίπτωση του Χριστοδουλόπουλου. Τον καλεί ο Ζήσης στα γραφεία και το παιδί θεωρούσε ότι ήθελε να φύγει, να αλλάξει κλίμα. Του δώσαμε την ευχή μας κι έφυγε. Η τρίτη περίπτωση ήταν του Μελίσση. Ήταν η πιο δύσκολη περίπτωση. Δεν ήταν σίγουρος αν ήθελε να φύγει ή όχι. Έπρεπε να ζυγίζουμε εμείς τα δεδομένα για το συμφέρον του ΠΑΟΚ και θεωρήσαμε ότι καλό είναι να πουλήσουμε τον ποδοσφαιριστή. Αν βάλεις 10 πράγματα, τα 8-9 έκλειναν πως έπρεπε να δώσουμε τον παίκτη. Και το κενό αυτό θα αναπληρωθεί. Κατά τα΄ άλλα η ομάδα που θα παρουσιαστεί στο γήπεδο δε θα έχει σχέση με την περσινή ομάδα. Δεν υπάρχουν ούτε συναισθηματισμοί, ούτε αγάπες, ούτε τίποτα. Δεν παντρευόμαστε κανέναν. Εύχομαι όλοι σας να θέλετε το καλό του ΠΑΟΚ, όπως κι εμείς. Ευτυχώς είναι λίγοι αυτοί που δεν το θέλουν το καλό του ΠΑΟΚ, δεν είναι πάνω από 1%. Όποιος έχει αντιρρήσεις, εδώ είναι τα γραφεία, να έρχεστε να το λέτε. Όποιος θέλει να γίνει «ποντικός» και να τα λέει από πίσω, αυτά δεν υπάρχουν. Δε θα επιτραπεί να έρθει παίκτης και να λέει θέλω να φύγω από τον ΠΑΟΚ. Θα μείνει επειδή θα γουστάρει να μείνει».
Για την απόκτηση ξένων παικτών: «Αν μπορούσα θα είχα 23-25 Έλληνες ποδοσφαιριστές. Αλλά δε θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Είτε είναι Έλληνας ο παίκτης είτε είναι ξένος, φοράει τη φανέλα του ΠΑΟΚ και αυτό έχει σημασία».
Για το μπάτζετ: «Είμαι υποχρεωμένος να υπερβώ το μπάτζετ όταν είδα αυτή την ανταπόκριση του κόσμου. Αλλά μη φαντάζεστε ότι είναι τρελά τα ποσά. Δε θέλω να βγάλω σε δημοσιότητα το μπάτζετ που έχουμε. Η αύξηση είναι περίπου στο 10-15% του περσινού».
Για τις χορηγίες από την πλευρά του κ. Βγενόπουλου: «Οι πωλήσεις στον Παναθηναϊκό δεν έχουν σχέση με τις δύο χορηγίες. Μόνο η μία, καθώς για την άλλη οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει ένα μήνα νωρίτερα. Και μην πει κανένας ότι έχουμε κάνει κόμμα με τον Παναθηναϊκό. Εμάς μας νοιάζει το σπίτι μας».
Για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Καλωσορίζουμε τον κ. Δρόσο στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Ευχόμαστε να πετύχει στο έργο του, γιατί θέλουμε όλα τα τμήματα της ομάδας να πάνε καλά».
Για τον κ. Χρυσόστομο Γκαγκάτση: «Τον Μάκη τον γνωρίζω χρόνια και δεν είναι εδώ επειδή έχω καλές σχέσεις με τον Βασίλη Γκαγκάτση ή επειδή είμαστε κουμπάροι. Δύο πτυχία έχει το παιδί και ψάχναμε πολύ καιρό άτομο για αυτή τη θέση».
Για τα όρια του στη διοίκηση: «Πριν από ένα χρόνο έπαιζα μπάλα. Δεν είναι εύκολο να έχεις τη διοίκηση μιας ομάδας όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Μέχρι τώρα τα πράγματα πάνε καλά, Δόξα το Θεό. Αν δω ότι κινδυνεύω να χάσω την ηρεμία μου, τότε θα βγω και θα μιλήσω».
Για τα τμήματα υποδομής: «Είναι δύο άνθρωποι που έχουν αναλάβει να οργανώσουν αυτά τα τμήματα. Ο Γιώργος Γεωργιάδης και ο Θόδωρος Ελευθεριάδης οι οποίοι με τη συνεργασία της διοίκησης θα μπορέσουν να δουλέψουν με σωστό τρόπο».
Παπαδόπουλος: «Μονόδρομος για την εξυγίανση η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου»
O Μανδρίνος τόνισε: «Ξεκινήσαμε πέρσι πέντε φίλοι, προστέθηκαν και κάποιοι άλλη στην πορεία. Εγώ λόγω προσωπικών υποχρεώσεων αναγκάζομαι να αποχωρήσω. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με εμένα και το Θόδωρο. Μπορώ να προσφέρω και εκτός συμβουλίου δεν είναι απαραίτητο να βρίσκομαι σε αυτό.
Η χρονιά ήταν δύσκολη από πολλές απόψεις. Αυτά όμως είναι καθημερινά είτε σε μία οικογένεια, είτε σε μία εταιρεία. Εγώ κρατώ μόνο τις καλές στιγμές. Όταν αναλάβαμε τον ΠΑΟΚ, ο σύλλογος βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού. Μέσα σε ένα χρόνο έγιναν πολλά, τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και στον οργανωτικό.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σύναψε μία συμφωνία με μία ελεγκτική εταιρεία, επιπλέον από τον ορκωτό ελεγκτή του κράτους, που διενεργεί ελέγχους κάθε τρεις μήνες και παραδίδει αναφορές στην διοίκηση. Αυτό θα παραμείνει και για την επόμενη διοίκηση αν υπάρχει. Αυτό είναι η πεμπτουσία της διαφάνειας.
Έχει υπογραφεί η συμφωνία με την εταιρεία «Ticket Hour» που έχει αναλάβει την εγκατάσταση ελεγχόμενης πρόσβασης στο γήπεδο. Δηλαδή τα τουρνικέ και τα ηλεκτρονικά εισιτήρια. Είναι σημαντικό για την ΠΑΕ γιατί αποκτά πολλά οφέλη. Υπάρχουν πολλά τέτοια συστήματα, αλλά αυτό του ΠΑΟΚ θα είναι ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στην Ελλάδα. Αυτό θα είναι έτοιμο την 1η αγωνιστική. Θα μπορεί κάποιος φίλαθλος της ομάδας να εκτυπώνει από τον υπολογιστή του σπιτιού του το εισιτήριο και να έρχεται να μπαίνει στο γήπεδο με αυτό. Η είσοδος σε όλο το γήπεδο θα είναι ελεγχόμενη πλέον.
Το θέμα της άδειας από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς. Κάναμε μία εργασία, η οποία από νομικής άποψης, ελέγχθηκαν τα πάντα μέχρι και 10 χρόνια πριν και 5 χρόνια από οικονομικής άποψης. Πήραμε την άδεια για να προχωρήσει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Θα γίνει νέα αύξηση και θα ζητηθεί νέα άδεια από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς, η οποία θα ληφθεί πιο σύντομα, περίπου σε 4-4,5 μήνες. Είναι πολύ σημαντικό να καλυφθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Είναι μονόδρομος για την εξυγίανση του ΠΑΟΚ. Η deadline συνήθως είναι μέχρι το τέλος του έτους, δηλαδή μέχρι 31/12/08. Αν καλυφθεί η αύξηση θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ να αγωνιστεί στο Κύπελλο UEFA.
Ο οικονομικός απολογισμός χωρίζεται σε δύο κομμάτια. Το πρώτο από τις 1/6/07 ως τις 30/6/08 και το δεύτερο από 1/7/08 ως 15/7/08. Όταν αναλάβαμε την ομάδα, παραλάβαμε ένα ταμείο 3.025 ευρώ! Μέχρι 30/6/08 εισπράξαμε 11,7 εκ. σε μετρητά και 5,5 εκ. ευρώ σε επιταγές. Συνολικά εισπράξαμε 17,2 εκ. ευρώ.
Πληρώθηκαν χρέη προς όλους και έμειναν στα ταμεία 2,8 εκ. ευρώ. Όσον αφορά το δεύτερο κομμάτι λάβαμε 14 εκ. ευρώ μετρητά και 5,7 εκ. ευρώ σε επιταγές.
Πληρώσαμε λογαριασμούς και χρέη και στα ταμεία έμειναν 584.000 ευρώ και άλλα 2 εκ. ευρώ σε καταθέσεις όψεως. Πληρώθηκαν παλιά χρέη σε παίκτες, προπονητές παλιούς, αλλά και υπάρχοντες. Επίσης, παλαιοί πιστωτές εξοφλήθηκαν όλοι μέχρι τις 15/7. Ο ΠΑΟΚ είναι συνεπέστατος και προς τους δημόσιους οργανισμούς, όπως το ΙΚΑ και η εφορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.191

 Play Out Basket League  3η αγωνιστική  ΠΑΟΚ - Καρδίτσα - 85-70  Για την 3η αγωνιστική των Play Out της Basket League, ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 85...