1/8/08

photo N603




paok-oxyro - ΑΠΟ PAOK VOLLEY
Μια αράχνη για τον ΠΑΟΚ. Προφορική συμφωνία με τον Μπέργκμαν
Το ΤΑΠ ΠΑΟΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη καταρχήν συμφωνία με τον διεθνή Γερμανό κεντρικό Ράλφ Μπέργκμαν Ο παίκτης είναι μέλος της 12αδας της εθνικής Γερμανίας που θα παίξει στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, ενώ είναι βασικός σε όλα τα ματς προετοιμασίας της Γερμανίας. Η καταρχήν συμφωνία θεωρείται μεγάλη επιτυχία καθώς η αξία του αθλητή δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Μάλιστα η απόκτηση του, βάση εμπειριών και ονόματος, θα θεωρηθεί μια από τις μεγαλύτερε μεταγραφές που έκανε το τμήμα βόλεϊ . Στην Γερμανία τον αποκαλούν «αράχνη».
Ο Γερμανός αθλητής είναι διεθνής και μάλιστα βρίσκεται στο Πεκίνο μαζί με την υπόλοποιποη Ολυμπιακή ομάδα της χώρας του. Έχει τεράστια εμπειρία και αγωνίζεται από το 2000 στην εθνική Γερμανίας. Πρόκειται για μία από τις πιο δυνατές μεταγραφικές κινήσεις του βόλεϊ του ΠΑΟΚ. O Mπέργκμαν το 1992 αναδείχθηκε πρωταθλητής Γερμανίας με την Moerser SC και ένα χρόνο αργότερα κατέκτησε και του Κύπελλο. Το 1993 κατέκτησε την τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό και το 1995 για την ίδια διοργάνωση στην Ελλάδα έφτασε με την Εθνική Γερμανίας στην 8η θέση. Το 1997 κατέτκησε άλλο ένα πρωτάθλημα αυτήν την φορά με την Μπάγερ Βούπερταλ. Το 1999 και το 2001 συμμετείχε ξανά με την εθνική Γερμανία στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στην συνέχεια ήρθε η ώρα να αγωνιστέι στο εξωτερικό. Στην αρχή έπαιξε στην Πορτογαλία και μετά στις σπουδαίες βελγικές ομάδες Ροζελάρε και Μαασέκι. Το 2005-06 πήρε το πρωτάθλημα Γαλλία με την Παρί. Η Γαλλική ομάδα του πρόσφερε συμβόλαιο αξίας 170 χιλιάδων δολαρίων!!! Μετά και από αυτόν τον τίτλο αγωνίστηκε για λίγο στην Αυστρία ενώ το 2006 πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιαπωνία. Πέρσι αγωνίστηκε στην πρώτη του ομάδα την Μoerser Sc και τώρα θα συνεχίσει την σπουδαία του καριέρα στον ΠΑΟΚ μας αφού πρώτα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -0-2 Για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με ...