28/8/08

photo N632



paok-oxyro - Η συνέντευξη τύπου του Fernando Santos
«Οι μισοί παίκτες περίπου δεν ήταν στην ομάδα πέρσι. Εννοείται λοιπόν ότι απαιτείται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα να συνηθίσουν, να μάθουν ο ένας τον άλλο και να μάθουν τι ακριβώς ζητά από αυτούς ο προπονητής. Σε αυτόν τον τομέα η προετοιμασία πήγε όπως ακριβώς θέλαμε. Όλοι οι παίκτες κάνανε πολύ καλή δουλειά.
Όπως είπα και στους ίδιους τους παίκτες, για πρώτη φορά από τότε που είμαι στον ΠΑΟΚ θα έχω ευχάριστο πονοκέφαλο. Γιατί θα πρέπει να διαλέξω από ισάξιους παίκτες και κάποιοι θα μείνουν έξω. Όλοι έχουν δουλέψει πολύ και τους αξίζει να είναι στην αποστολή. Αυτό είναι ένα δύσκολο κομμάτι για τους παίκτες που δε θα δουν το όνομά τους στην αποστολή. Για μένα είναι ευχάριστος πονοκέφαλος, γιατί βλέπω ότι το δυναμικό είναι ισορροπημένο. Τους είπα να μην ερμηνεύσουν την αποστολή ή την 11άδα, ως έλλειψη πίστης προς αυτούς, γιατί δε συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δυστυχώς μπορούν να παίξουν μόνο 11. Πρέπει να νιώθουν όλοι σημαντικοί για τη δουλειά που κάνουν. Περιμένουμε να δούμε μια ομάδα με πίστη στις δυνατότητές της, αλλά όχι με αλαζονεία. Μια ομάδα με αυτοπεποίθηση, που θα πιστεύει στη νίκη σε όλα τα ματς. Να μπαίνουμε με αυτήν την αποφασιστικότητα και αυτή τη νοοτροπία σε κάθε παιχνίδι. Θέλω μια ομάδα που θα αγωνίζεται με την ίδια σκέψη, είτε εντός είτε εκτός έδρας.
Τώρα που ξεκινάει το πρωτάθλημα, καμία ομάδα δεν μπορεί να λέει ότι είναι έτοιμη 100%. Τα φιλικά παιχνίδια είναι τελείως διαφορετικά από τα επίσημα. Θα έλεγα ότι η ομάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 70-80% ετοιμότητας.
Κανένα ματς δεν είναι λιγότερο ή περισσότερο σημαντικό. Το ματς με τον ΟΦΗ είναι τόσο σημαντικό, όσο θα είναι και το τελευταίο της σεζόν. Έχουμε ένα πλάνο τριών ετών πάνω στο οποίο βαδίζουμε. Βρισκόμαστε στο δεύτερο έτος, και στόχος είναι να βγούμε στην Ευρώπη. Αν δεν τα καταφέρουμε, αν και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε, κάτι δεν θα έχουμε κάνει καλά και για αυτό την εθύνη θα την έχω εγώ. Όλα τα ματς φέρνουν 3 βαθμούς και στο τέλος θα ξεχωρίσει αυτός με τη μεγαλύτερη σταθερότητα
Μη μου ζητάτε να κάνω σύγκριση την περυσινή με την φετινή ομάδα. Το 50% του ρόστερ έχει αλλάξει. Έχουμε στοιχεία που θέλω, επιθετικότητα, πιέζουμε τον αντίπαλο στην περιοχή του, να πρεσάρουμε εκεί. Δεν έχει νόημα να μιλάμε για το παρελθόν. Η φετινή ομάδα είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με την περυσινή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.20

6η αγωνιστική των play offs  Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ - 2-1  Για την 6η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ έχασε με 2-1 στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπια...