5/8/08

photo N605


Η συνέντευξη τύπου του Κ. Δρόσου
«Νέα σελίδα, αξιοπιστία και… Ευρωλίγκα»

Δρόσος:
Έγινε το ανθρωπίνως δυνατό σε μια προσπάθεια να βρούμε γρήγορα λύση για το διοικητικό πρόβλημα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ.
Επήλθε συμφωνία για τη μεταβίβαση ποσοστού 90% των μετοχών σε μένα με 10% να μένει στον ερασιτέχνη.
Θα αποπληρώσω κάποια χρέη που μου έχουν παραδοθεί και θα καλύψω το ποσοστό αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.
Έχουμε 3 εκατομμύρια χρέη .. 1 εκατομμύριο στην εφορία το οποίο αναλαμβάνω να αποπληρώνω τη ρύθμιση που έχει γίνει, 800.000 ευρώ είναι χρέη σε κάποιους ανθρώπους που πέρυσι και πρόπερσυ βοηθούσαν την ομάδα. Ακόμη, χρέη προς παίχτες και τελεσίδικες αποφάσεις που εμποδίζουν την ομάδα να έχει το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα.
Έχει έρθει συμφωνία με τους μάνατζερ που εκπροσωπούν τους παίχτες και απλά περιμένουμε σήμερα - αύριο να μας παραδοθούν τα συμβόλαια και να υπογράψουμε το συμφωνητικό.
Έχει συμφωνηθεί ότι θα παραχωρηθεί στην ΚΑΕ η χρήση και εκμετάλλευση του γηπέδου σε μια προσπάθεια να βρούμε πόρους για να αντιμετωπίσουμε τα χρέη και να βάλουμε τις βάσεις για μία δυνατή ομάδα.
Τα διαρκείας θα ανακοινωθούν αύριο και θα δοθεί η ευκαιρία στον κόσμο να δείξει την στήριξή του στο πρόσωπό μας. Οι τιμές πιστεύω ότι βασίζονται στον άξονα ο απλός φίλαθλος να μην χρειάζεται να ματώσει οικονομικά για να είναι δίπλα στην ομάδα. Αν δεν κάνω λάθος το φθηνότερο είναι 80 ευρώ, αλλά περισσότερα θα ξέρετε αύριο.
Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη αλλά είμαι τρελός και ταυτόχρονα λογικός και αναλαμβάνω αυτή την δύσκολη κατάσταση. Αύριο μεθαύριο όταν πέσουν οι υπογραφές θα διασφαλίσω όχι μόνο τον εαυτό μου αλλά θα διασφαλίσω τον ΠΑΟΚ. Θα διαγράψουμε το χρέος και θα μας βαραίνουνε μόνο οι δόσεις που θα έχουμε, αλλά το αύριο θα είναι τελείως διαφορετικό. Είμαι υπόλογος από την πρώτη μέρα που θα είμαι στο τιμόνι της ΚΑΕ μέχρι και την τελευταία μέρα που θα αποχωρήσω. Δε θα μείνω ποτέ σε μία ομάδα που δεν τηρεί τους όρους αυτούς που ο κόσμος της θέλει. Κλείνοντας, θα πω ότι όλοι ξέρετε ότι με κάποιο τρόπο έχω περάσει από τέσσερις ομάδες και ποτέ μέχρι σήμερα από καμία ομάδα δεν πούλησα ούτε μία μετοχή. Πιστεύω ότι οι ομάδες πρέπει να στήνονται σε επαγγελματικά πλαίσια, αλλά η ομάδα εκπροσωπεί κάποιο κόσμο και δεν είμαι αυτός που θα πουλήσει οποιοδήποτε κομμάτι της ομάδας. Δίνω τον λόγο μου ότι όπως όταν έφυγα από την ΑΕΚ δεν απαίτησα ούτε μία δραχμή από αυτά που έβαλα, δίνω το λόγο μου ότι ποτέ δεν θα βάλω μετοχές του ΠΑΟΚ στο τραπέζι για να βγάλω λεφτά.
Σε 18 μήνες από σήμερα ο ΠΑΟΚ θα έχει ανασάνει οικονομικά και θα μείνει μόνο ένα μικρό μέρος χρεών. Θεωρώ ότι με το πλάνο που έχουμε σε 18 μήνες θα αρχίσει ο ΠΑΟΚ να λειτουργεί χωρίς να κοιτάει το παρελθόν. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμμετοχή του κόσμου χωρίς τον οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.
Η φιλοσοφία της προσπάθειας είναι η ομάδα να αποτελείται από πρόσωπα που όλοι ξέρουμε και όλοι μαζί να φτιάξουμε έναν νέο ΠΑΟΚ που θα θυμίζει τον παλιό ΠΑΟΚ.
Αποφάσισα στη θέση του τεχνικού διευθυντή να προσληφθεί ο κύριος Μπουντούρης γνωστό μέλος της οικογένειας, οπότε από δω και στο εξής θα είναι ο άνθρωπος που θα αποφασίζει για όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας.
Μαζί με τον Νίκο αποφασίσαμε να έρθει κοντά μας ο κύριος Μπαλογιάννης ως τιμ μάνατζερ που είναι επίσης στην ίδια λογική, στο ίδιο ήθος και θέλω να πιστεύω ότι μπορεί να δώσει τη δυναμική στην ομάδα για να αλλάξουμε σελίδα.


Ο Αργύρης Πεδουλάκης νέος προπονητής του ΠΑΟΚ

Πεδουλάκης: "Χτίζουμε σε ευρωπαϊκά πρότυπα"Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Αργύρης Πεδουλάκης που ευχαρίστησε τον κύριο Δρόσο και υποσχέθηκε ότι πλέον ξεκινάει μία νέα εποχή. "Θέλω να ευχαριστήσω τον τρόπο που μας υποδέχτηκε η οικογένεια του ΠΑΟΚ. Εμένα προσωπικά με εξιτάριζε το γεγονός να δουλέψω στην καινούρια σελίδα του ΠΑΟΚ που ανοίγεται με τον κύριο Δρόσο. Ο ΠΑΟΚ ταλανίζεται τα τελευταία χρόνια από οικονομικά προβλήματα, αλλά αυτά έχουν τελειώσει με την έλευση του κυρίου Δρόσου. Μου αρέσει το χτίσιμο της ομάδας σε ευρωπαϊκά πρότυπα". "Εγώ προσωπικά δε θέλω να μιλάω πολύ, αλλά μπορώ να εγγυηθώ πως ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο θα έχει αγωνιστικότητα, πειθαρχεία και θα είναι όλοι μαζί μία ομάδα. Ξεκινάμε έχοντας 10-11 παιδιά καινούρια. Θα είναι δύσκολο το δέσιμο, αλλά μέχρι το Δεκέμβριο πιστεύω θα μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι. Ξεκινάμε με στόχο την Ευρωλίγκα, αλλά δεν ξέρω πότε θα μπορέσουμε να την πιάσουμε. Στόχος μας είναι να πάμε τον ΠΑΟΚ ψηλά".
Ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ. Ο 44χρονος προπονητής αναλαμβάνει την ομάδα του ΠΑΟΚ σε μία κρίσιμη και καθ΄ όλα φιλόδοξη εποχή, στην πρώτη του συνεργασία με ομάδας από τη Θεσσαλονίκη. Ο Αργύρης Πεδουλάκης γεννήθηκε στις 26 Μαΐου 1964 στην Αθήνα και ξεκίνησε την καριέρα τους ως αθλητής του Περιστερίου. Αγωνίστηκε στην ομάδα των Δυτικών Προαστίων από 1980 μέχρι και το 1986, στη συνέχεια έπαιξε στον Παναθηναϊκό (1986-1992), για να επιστρέψει στο Περιστέρι και να κλείσει την καριέρα του το 1995. Είχε ήδη ξεκινήσει να προπονεί την Αμιλλα Περιστερίου, από όπου έκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα, ενώ συνέχισε ως μέλος του τεχνικού επιτελείου του Περιστερίου ως συνεργάτης του Ντράγκαν Σάκοτα και από το καλοκαίρι του 1997 ως πρώτος προπονητής. Υπήρξε ο αναμορφωτής της ομάδας του Περιστέριου, στον πάγκο του οποίου έμεινε για επτά χρόνια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι δύο φορές (2002 και 2004) αναδείχθηκε κορυφαίος Ελληνας προπονητής. Οδήγησε το Περιστέρι δύο φορές (2001 και 2003) στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος, αλλά και σε μία συμμετοχή στην Ευρωλίγκα. Μετά το Περιστέρι, ακολούθησε ο Μακεδονικός (2004-05) τον οποίο οδήγησε στον τελικό του Uleb Cup, o Πανελλήνιος (2005-07) και το Ρέθυμνο (2007-08). Ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει κοουτσάρει 253 αγώνες στην Α1 με ρεκόρ 123 νίκες και 130 ήττες, ενώ ως αθλητής έχει συμμετάσχει σε 183 παιχνίδια της Α1 κι έχει πετύχει 1310 πόντους. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ Προπονητής της χρονιάς στην Α1 (2002, 2004) Κατάκτηση 3ης θέσης με το Περιστέρι (2001, 2003) Συμμετοχή στην Ευρωλίγκα με το Περιστέρι (2000-01) Τελικός Uleb Cup με το Μακεδονικό (2005) ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ Εθνική Ανδρών (17 συμμετοχές, 22 πόντοι, 1,3 ανά αγώνα) Εθνική Β΄ Ανδρών (4 συμμετοχές, 55 πόντοι, 13,7 ανά αγώνα) Εθνική Εφήβων (10 συμμετοχές, 43 πόντοι, 4,3 ανά αγώνα) Εθνική Παίδων (10 συμμετοχές, 80 πόντοι, 8 ανά αγώνα)


Ο Νίκος Μπουντούρης τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ

Μπουντούρης: "Ενθουσιάστηκα με τον κύριο Δρόσο"Όσο για τον Νίκο Μπουντούρη περιέγραψε τα συναισθήματά του για την επιστροφή στην ομάδα της καρδιάς του. "Δεν αισθάνομαι πολύ άνετα σε αυτή τη θέση. Πριν 20 χρόνια, την ίδια ημερομηνία, είχα αποφασίσει να έρθω στον ΠΑΟΚ ως παίκτης. Ακριβώς 20 χρόνια μετά είμαστε στο ίδιο τραπέζι και ξεκινάμε να κάνουμε κάτι νέο στον ΠΑΟΚ έχοντας πολλές φιλοδοξίες. Είχα μία τυχαία συνάντηση με τον κύριο Δρόσο και μου είπε ότι σκέφτεται να αναλάβει την ομάδα. Ξέροντας τη διαδρομή του στο χώρο, του είπα πως είμαι στη διάθεσή του σαν φίλος να τον βοηθήσω με τις εμπειρίες μου. Εγώ μέχρι πέρσι έπαιζα στο Μαρούσι και σκεφτόμουν να συνεχίσω και φέτος".
Αυτή είναι μία μεγάλη επιστροφή. Ο Νίκος Μπουντούρης, επιστρέφει μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια στον ΠΑΟΚ και θα είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής της ομάδας. Πρόκειται για μία μεγάλη επιστροφή, εάν αναλογιστεί κανείς ότι ο Νίκος Μπουντούρης αγωνίστηκε για εννιά συναπτά έτη στον ΠΑΟΚ, κερδίζοντας μάλιστα και τέσσερις τίτλους με την ομάδα, ενώ αποχώρησε το 1998, για να συνεχίσει μία λαμπρή καριέρα που ολοκληρώθηκε μετά από 19 εξόχως παραγωγικά χρόνια. Ο Νίκος Μπουντούρης γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 1971 στο Βόλο και ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ολυμπιακό Βόλου. Το καλοκαίρι του 1989, στις 30 Ιουλίου για την ακρίβεια, υπέγραψε το πρώτο συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ, στον οποίο αγωνίστηκε για εννιά συναπτά έτη, μέχρι και το τέλος της σεζόν 1997-98. Στη συνέχεια αγωνίστηκε για δύο σεζόν στον Παναθηναϊκό (1999-00), έπαιξε για τρία χρόνια στον Ολυμπιακό (2000-03) και στη συνέχεια αγωνίστηκε στο Μακεδονικό (2003-04), Μαρούσι (2004-06), Ολυμπιάδα Πατρών (2006-07) και έκλεισε τη σπουδαία καριέρα στο Μαρούσι τη σεζόν 2007-08. Είναι ρέκορντμαν συμμετοχών στην ιστορία της Α1 με 574 αγώνες (424 στην κανονική περίοδο και 150 στα πλέι οφ), ενώ είναι 3ος στην ιστορία της Α1 σε κλεψίματα (514), 5ος σε ασσίστ (979) και 9ος σε εύστοχα τρίποντα (478). Είναι επίσης πρώτος σε συμμετοχής στην ιστορία του ΠΑΟΚ στην Α1, έχοντας φορέσει τη φανέλα της ομάδας σε 274 αγώνες. Είναι πρώτος στην ιστορία του ΠΑΟΚ στην Α1 και σε κλεψίματα (314), ενώ είναι δεύτερος –πίσω από τον Κόρφα- και σε ασσίστ (743). Στην καριέρα του στην Α1 πέτυχε 2.823 πόντους (4,9 ανά αγώνα). Είναι ο μοναδικός Ελληνας καλαθοσφαιριστής που κατάφερε να κατακτήσει και τους τρεις Ευρωπαϊκούς Τίτλους (Πρωταθλητριών, Κυπελλούχων, Κόρατς). ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ Πρωταθλητής Ελλάδος με τους εφήβους του ΠΑΟΚ (1990) Κυπελλούχος Ευρώπης με τον ΠΑΟΚ (1991) Πρωταθλητής Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ (1992) και τον Παναθηναϊκό (1999, 2000) Κυπελλούχος Κόρατς με τον ΠΑΟΚ (1994) Κυπελλούχος Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ (1995) και τον Ολυμπιακό (2002) Πρωταθλητής Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό (2000) Αργυρό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες (1991) Αργυρό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελπίδων (1992) ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ Εθνική Ανδρών (102 συμμετοχές, 450 πόντοι, 4,4 ανά αγώνα) Εθνική Β΄Ανδρών (3 συμμετοχές, 38 πόντοι, 12,6 ανά αγώνα) Εθνική Ελπίδων (25 συμμετοχές, 276 πόντοι, 11 ανά αγώνα) Εθνική Παίδων (26 συμμετοχές, 151 πόντοι, 5,8 ανά αγώνα)


Ο Γιώργος Μπαλογιάννης αναλαμβάνει καθήκοντα team manager

Μπαλογιάννης: "Θα δουλέψουμε σκληρά"Λίγα λόγια και... καλά είχε να πει ο Γιώργος Μπαλογιάννης: "Πιο πολύ έχω συνηθίσει να μιλάω στο γήπεδο, παρά εδώ. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να φτάσει η ομάδα εκεί που πρέπει. Αυτό θα γίνει και με τη βοήθεια του κόσμου, που πρέπει να στηρίξει την ομάδα. Θα δουλέψουμε σκληρά γιατί θα ξεκινήσουμε από μηδενική βάση. Διαγράφουμε το παρελθόν, γυρίζουμε σελίδα και ελπίζω να πάνε όλα καλά".
Μετά από τρία χρόνια ο Γιώργος Μπαλογιάννης επιστρέφει και πάλι στον ΠΑΟΚ. Αυτή τη φορά από ένα διαφορετικό πόστο, με το ρόλο του team manager της ομάδας, ενώ τη σεζόν 2004-05 είχε επιστρέψει για να κλείσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ. Ο Γιώργος Μπαλογιάννης γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1971 στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε την καριέρα του από τον ΒΑΟ (1986-1992). Το καλοκαίρι του 1992 βρέθηκε στον ΠΑΟΚ, στον οποίο αγωνίστηκε μέχρι και το 2000, όταν πλέον ήταν αρχηγός της ομάδας. Συνέχισε για τρία χρόνια (2000-03) στον Παναθηναϊκό, τη σεζόν 2003-04 αγωνίστηκε στο Μακεδονικό και στα μισά της περιόδου 2004-05 επέστρεψε στον ΠΑΟΚ για να κλείσει την καριέρα του. Με 248 αγώνες, είναι δεύτερος στην ιστορία του ΠΑΟΚ στην Α1, πίσω από το Νίκο Μπουντούρη, ενώ κατέχει τη τρίτη θέση σε εύστοχα τρίποντα (220), μία θέση πιο πάνω από τον Μπουντούρη, είναι 5ος σε ασσίστ (204) ενώ βρίσκεται (μαζί με τον Κολντεμπέλα) στην 5η θέση στα κλεψίματα (131). Εχει αγωνιστεί σε 317 αγώνες πρωταθλήματος στην Α1 κι έχει πετύχει 1727 πόντους (5,4 ανά αγώνα) ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ Κυπελλούχος Κόρατς με τον ΠΑΟΚ (1994) Κυπελλούχος Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ (1995, 1999) και τον Παναθηναϊκό (2003) Πρωταθλητής Ελλάδας με τον Παναθηναϊκός (2001, 2003) Πρωταθλητής Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό (2002) ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ Εθνική Ανδρών (31 συμμετοχές, 141 πόντοι, 4,5 ανά αγώνα) Εθνική Ελπίδων (17 συμμετοχές, 119 πόντοι, 7 ανά αγώνα) Εθνική Εφήβων (26 συμμετοχές, 156 πόντοι, 6 ανά αγώνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...