27/4/17

oxyro N 3.079

















 












Επαναληπτικος της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός - 4-0

Στον επαναληπτικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ο μεγάλος ΠΑΟΚ έλιωσε στο καμίνι της Τούμπας τον βάζελο, επικρατώντας με 4-0 και πέρασε στον τελικό του θεσμού!

Εβγέν Σάκχοφ:
«Έτσι έγινε, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Το χτύπησα με το αριστερό και μπήκε μέσα. Το σημαντικό είναι να είσαι στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή».
Για την εικόνα του ματς: «Στο πρώτο ημίχρονο ρισκάραμε πολύ, παίξαμε πολύ ανοιχτά. Είχε πολλές ευκαιρίες ο αντίπαλος. Στο δεύτερο αλλάξαμε λίγο την τακτική μας και δεν είχαν σχεδόν καμία ευκαιρία. Παίξαμε πιο σωστά και ήρθε το αποτέλεσμα που θέλαμε».
Για το πόσο πίστευε στην ανατροπή: Πρώτα από όλα, είχαμε πίστη ότι θα βάλουμε όσα γκολ χρειάζεται για να πάρουμε την πρόκριση. Παρόλο που σκοράραμε στο πρώτο  ημίχρονο, η τακτική μας δεν ήταν καλή, ήταν καλύτερη στο δεύτερο. Βοήθησε και ο Μπίσεσβαρ που μπήκε και κάναμε αυτό που θέλαμε».
Για τον πανηγυρισμό του: «Δε θυμάμαι, να πω την αλήθεια. Το μόνο που θυμάμαι, ήταν ότι μετά το γκολ που πέτυχα πονούσα σε πολλά σημεία του σώματος μου και έπεφταν οι δυνάμεις μου. Μπήκε ο Κάνιας και κράτησε την ισορροπία».

Για την σημερινή ατμόσφαιρα : «Δεν έχω νιώσει κάτι παρόμοιο. Μου άρεσε πολύ που όλος ο κόσμος μας υποστήριζε. Αυτοί μας έδωσαν την ώθηση να είμαστε πιο δυνατοί».

Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς:
«Πολλοί δεν πίστεψαν σε μας μετά το 2-0. Μια ημέρα πριν από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό ήρθε ο κόσμος στην προπόνηση μας εξήγησε πόσο σημαντικός είναι ΠΑΟΚ στη ζωή τους, τι σημαίνει για εκείνους και αποκτήσαμε ένα κίνητρο παραπάνω και καταφέραμε να προκριθούμε στον τελικό».
Για την εικόνα του αγώνα και τον στόχο της κατάκτησης του τίτλου: «Ήρθα στον ΠΑΟΚ για τίτλους. Γνωρίζω πώς η ομάδα έχει λιγότερους από αυτούς που αξίζει και θέλουμε να το διορθώσουμε. Σήμερα είχαμε τρελή υποστήριξη από τους οπαδούς μας. Είχαμε ευκαιρίες μπήκαμε δυνατά. Είχε και ο αντίπαλος ευκαιρίες αλλά δεν τις αξιοποίησε και αυτό τους στοίχισε ψυχολογικά. Στο δεύτερο ημίχρονο η κυριαρχία ήταν 100-0 για εμάς».
Γα την επιστροφή του σε αγωνιστικούς ρυθμούς νωρίτερα από ότι υπολογιζόταν μετά τον τραυματισμό του απάντησε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον γιατρό της ομάδας για την επέμβαση καθώς και τον γυμναστή ο οποίος δεν έφυγε με άδεια και έμεινε μαζί μου προκειμένου να δουλέψουμε παρέα και να επιστρέψω νωρίτερα από αυτό που υπολογίζαμε».

Όσον αφορά τον τελικό και το αν είναι σημαντικό για τον ίδιο να σκοράρει απάντησε: «Το σημαντικό είναι να κατακτήσουμε το τρόπαιο και όχι τόσο το να σκοράρω εγώ. Φυσικά και θα ήθελα να συνδυαστούν αυτά τα δύο. Πέρσι είχα την τύχη να σκοράρω στον τελικό με την Λέγκια στην οποία αγωνιζόμουν και να κερδίσω τον τίτλο».

Δημήτρης Πέλκας:
Για το γκολ που πέτυχε: «Δουλεύω στην προπόνηση, προσπαθώ να βελτιώνομαι σε αυτό το κομμάτι. Ένιωθα καλά, ήταν καλά τα χτυπήματα. Όπως είπα και πριν είναι θέμα εξάσκησης. Στην προπόνηση καθόμαστε και στο τέλος και χτυπάμε κάποια φάουλ. Προσπάθησα να κλείσω τα αυτιά μου και έκανα αυτό που κάνω και στην προπόνηση. Με βοήθησε και ο Θεός και σκόραρα».
Για την εικόνα της αναμέτρησης: «Θέλαμε να πιέσουμε από την αρχή. Ο Παναθηναϊκός έχασε ευκαιρίες. Αναγκαστικά μας βρήκε εκτεθειμένους πίσω γιατί θέλαμε να βάλουμε όχι ένα, αλλά δύο γκολ.Ο Παναγιώτης έκανε πολύ καλό παιχνίδι, είχε καίριες επεμβάσεις σε εκείνο το σημείο. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν δικό μας. Ο Μπίσεσβαρ ξέρει να κάνει πολύ καλά αυτό το παιχνίδι, να κρατάει τη μπάλα και να δίνει πάσες. Μας βοήθησε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο».

Για τον επερχόμενο τελικό: «Τελικός μεγάλη κουβέντα... Πρώτη φορά θα αγωνιστώ σε τελικό στη ζωή μου. Το ήθελα πως και πως ειδικά με αυτή την ομάδα που είμαι από 14 χρονών εδώ. Πρέπει συγκεντρωθούμε σε αυτό από αύριο κιόλας, γιατί έχουμε μεγάλο ματς την άλλη εβδομάδα».

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάκχοφ (79' Κάνιας), Ουάρντα (46' Μπίσεσβαρ), Κάμπος (59'  Ενρίκε), Πέλκας, Πρίγιοβιτς.

Παναθηναϊκός : Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Μολέντο, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Ρέις, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες (88' Χατζηγιοβάνης), Εμποκού (66' Μολίνς), Κλωναρίδης (77' Λουντ), Μπεργκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...