11/4/17

oxyro N 3.067


 

Basket League 26η αγωνιστική

ΠαναθηναϊκόςΠΑΟΚ - 102-58

Έπεσε η αυλαία της κανονικής περιόδου της Basket League, με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει τον διασυρμό εκτός έδρας  από τον βάζελο με 102-58..
Με ήττα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην Basket League ο ΠΑΟΚ, καθώς έχασε από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με 102-58 για την 26η αγωνιστική. Με αυτή την ήττα, ο ΠΑΟΚ έπεσε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα και έτσι θα αντιμετωπίσει το Λαύριο στον πρώτο γύρο των play off.
Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 4-0 στο ξεκίνημα του αγώνα χάρη σε 2 καλάθια του Keith Clanton, αλλά ο Παναθηναϊκός απάντησε με ένα σερί 11-0 και στη συνέχεια δεν επέτρεψε ποτέ στον ΠΑΟΚ να πλησιάσει. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 26-10, ενώ το πρώτο ημίχρονο είχε προβάδισμα 28 πόντων (54-26).
Στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 65-40, αλλά ο Παναθηναϊκός ανέβασε και πάλι τη διαφορά, κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο στο 75-44. Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην τελευταία περίοδο και έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 102-58.
Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν ο Αντώνης Κόνιαρης με 12 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ), ενώ ο Zanis Peiners πέτυχε άλλους 9 και οι Keith Clanton και Λίνος Χρυσικόπουλος από 8.

Σούλης Μαρκόπουλος:
«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, είναι πάρα πολύ καλή ομάδα και είναι σε πολύ κατάσταση. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και την επόμενη εβδομάδα στα δύσκολα παιχνίδια. Όταν δεν κάνεις αυτά που πρέπει και παίζεις με μία ομάδα που πληρώνεις τα λάθη που κάνεις, το αποτέλεσμα είναι αυτό. Δώσαμε το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να κάνει ό,τι έκανε και με τα λάθη μας, αλλά και με την άμυνά μας. Θα πρέπει να δούμε τα λάθη μας για να είμαστε καλύτεροι και πιο ομαδικοί στα play off».

Αντώνης Κόνιαρης:
«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, εύχομαι να πετύχει τους στόχους του στην Ευρώπη. Όσον αφορά εμάς, άλλους στόχους είχαμε θέσει στο παιχνίδι, άλλοι βγήκαν στο παρκέ. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Στα πλέι οφ θέλουμε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι»

Τα δεκάλεπτα: 26-10, 54-26, 75-44, 102-58

Παναθηναϊκός: Singleton 17 (1), K.C. Rivers 14 (3), James 20 (3), Μποχωρίδης 2, Φώτσης 9 (2), Παππάς 7, Feldeine 11 (1), Gist 5, Χαραλαμπόπουλος 2, Gabirel 4, Μπουρούσης 11, Καλάθης

ΠΑΟΚ: Sobey 6, Χρυσικόπουλος 8, Κόνιαρης 12 (2), Τσόχλας, Μαργαρίτης 2, Mc Fadden 5 (1), Γλυνιαδάκης, Καραμανώλης 2, Παπαδόπουλος, Peiners 9 (1), Clanton 8, Aska 6



Τελευταία αγωνιστική για την κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος Γυναικών στο μπάσκετ

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ - 55-59

Νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ με 55-59 επί του Πανιωνίου εκτός έδρας για την τελευταία αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών στο μπάσκετ.

Με τη νίκη αυτή, ο Δικέφαλος ισοβάθμησε στην 6η θέση της βαθμολογίας με τον Παναθλητικό Συκεών, κατετάγη όμως 7ος λόγω διαφοράς πόντων από τα μεταξύ τους παιχνίδια, ολοκληρώνοντας τις φετινές του αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Σίγουρα, η ομάδα είχε τις δυνατότητες για κάτι παραπάνω στη φετινή σεζόν, προσπάθησε να διορθώσει στην πορεία με αλλαγή ξένων, αλλά και προσθήκη τρίτης ξένης αθλήτριας από την έναρξη του δεύτερου γύρου, αλλά λίγο η τύχη σε κάποια παιχνίδια που χαθήκαν στον πόντο, λίγο η διαιτησία σε κάποια άλλα παιχνίδια, δεν την άφησαν να κάνει το κάτι παραπάνω.

Από εδώ και πέρα, υπάρχει όλος ο απαραίτητος χρόνος για τον σχεδιασμό της νέας περιόδου, ώστε η ομάδα να εμφανιστεί ακόμη πιο δυνατή και πιο ανταγωνιστική.

Όσο για το σημερινό αγώνα, η ομάδα της Νέας Σμύρνης τα έδωσε όλα για τη νίκη, αλλά η ποιότητα των παικτριών του Δικεφάλου δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο.

Πλέον, οι Νεοσμυρνιώτισσες περιμένουν τους αγώνες play-out για την παραμονή στην κατηγορία, αντιμετωπίζοντας με πλεονέκτημα έδρας και σκορ 1-1 από την κανονική περίοδο τον συμπολίτη Άρη.

ΠΑΟΚ (Μασλαρινός): Σταμπουλίδου, Λύμουρα 4, Μαγαλιού 12, Πανταζή 2, Jenning 11, Κουλουμπή, Κατωπόδη, Ταρπάγκου, Campell 22, Vaines 8, Κοντογεώργου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...