19/4/17

oxyro N 3.072




 

Πρώτο παιχνίδι των φετινών play-off  Μπάσκετ 

ΠΑΟΚ - Λαύριο - 82-65

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις του στην φετινή 1η φάση των play off της Basket League, καθώς επικράτησε του Λαυρίου με 82-65 και έκανε το 1-0 στον πρώτο γύρο των play off. Αν ο ΠΑΟΚ νικήσει και εκτός έδρας το ερχόμενο Σάββατο (22/4), τότε παίρνει την πρόκριση στον δεύτερο γύρο

Για να δείτε το video πατήστε ΕΔΩ.

Σούλης Μαρκόπουλος:
«Ήταν το πρώτο παιχνίδι των play off και ξέραμε ότι θα υπάρχει άγχος στο ξεκίνημα σε άμυνα και επίθεση. Από εκεί και πέρα, όμως, βρήκαμε την ισορροπία μας, πλησιάσαμε στο σκορ με 2 μεγάλα καλάθια και είχαμε τον έλεγχο από το δεύτερο δεκάλεπτο μέχρι και το τέλος. Πιστεύω ότι στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κάναμε αυτό που έπρεπε, αλλά υπάρχουν κάποια σημεία που πρέπει να διορθώσουμε και να τα δούμε στο video. Ξέρουμε ότι το δεύτερο παιχνίδι δεν θα είναι το ίδιο, αλλά εμείς θα πρέπει να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για να τελειώσουμε τη σειρά το Σάββατο».
Για το σχήμα με τους Aska και Clanton στην ίδια πεντάδα: «Έχει συμβεί και άλλη φορά. Θέλαμε να καλύψουμε με περισσότερα χέρια την περιφέρεια και να μειώσουμε τις αποστάσεις. Μας βγήκε και αν χρειαστεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον θα κάνουμε το ίδιο».
Για τη χρησιμοποίηση του Mc Fadden στον άσο: «Ο Τσόχλας είχε γαστρεντερίτδα και ο Κόνιαρης είναι άρρωστος τις τελευταίες μέρες και παίζει με χάπια. Ο Sobey είχε επίσης έναν μικρό τραυματισμό στο γόνατο, ενώ ο Nenad Miljenovic έχει μόλις επιστρέψει από τραυματισμό. Έτσι, ο McFadden ήταν ουσιαστικά ο μόνος διαθέσιμος που μπορούσε να παίξει στη θέση του play maker».
Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια από τις πιο δυνατές ομάδες στην Ευρώπη. Αν αποκτήσει ρυθμό, είναι πολύ δύσκολο να τον σταματήσεις. Ήθελε να έχει ρυθμό και δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι για να τον σταματήσουμε. Δεν μπορούμε να πούμε ότι οι παίκτες δεν προσπάθησαν μέσα στο γήπεδο. Κάναμε μερικά πράγματα που δεν έπρεπε να κάνουμε και έτσι βρεθήκαμε σε αυτή την άσχημη κατάσταση»
Για την ομιλία του προέδρου μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «Ο πρόεδρος πάντα μιλάει πριν τα play off. Δεν νομίζω ότι έχει σχέση αυτό και σας ξαναλέω δεν πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε να παίξει».
Για την συνολική πορεία της ομάδας στην κανονική διάρκεια: «Υπήρχαν παιχνίδια που θα
μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει και κάποια που θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει. Εμείς πάντα κοιτάμε αυτά που χάνουμε. Σίγουρα κάποιες ήττες ήταν εκτός προγράμματος, αλλά πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι παίξαμε όλο τον πρώτο γύρο χωρίς το βασικό μας τεσσάρι (Μαργαρίτη), ενώ στο ενδιάμεσο έλλειπε και ο Zanis Peiners. Τότε ήρθαν τα περισσότερα άσχημα αποτελέσματα».

Θάντους ΜακΦάντεν:
«Κάναμε ένα κακό ξεκίνημα στον αγώνα με αρκετά λάθη, αλλά το σημαντικό είναι η νίκη και ο τρόπος που τελειώνεις ένα παιχνίδι. Ήταν το πρώτο παιχνίδι στα Play Off και περιμένουμε και τα επόμενα.
Μετά την πρώτη περίοδο διορθώσαμε τα λάθη και έτσι πήραμε τη νίκη. Τίποτα δεν θα είναι εύκολο στο επόμενο παιχνίδι, μιας και ο αντίπαλος είναι μία καλή ομάδα.
Δεν μπορούμε να σκεφτούμε τι θα γίνει στα επόμενα παιχνίδια στην επόμενη φάση των Play Off. Πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο το επόμενο παιχνίδι το Σάββατο, ώστε να προχωρήσουμε.»

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 41-31, 61-49, 82-65

ΠΑΟΚ: Sobey 15 (2), Χρυσικόπουλος 13 (1), Κόνιαρης 3 (1), Μαργαρίτης 9 (1), McFadden 18 (3), Miljenovic, Γλυνιαδάκης, Καραμανώλης, Peiners 4, Aska 7, Clanton 13

Λαύριο: Nixon 8, Hamilton 6, Sumler 3 (1), Evans 4, Gray 15 (3), Στεφανίδης, Αθανασούλας 5 (1), Περράκης 8 (2), Γιαννακόπουλος 3 (1), Κακλαμανάκης, Αναγνωστάκης, Bolds 13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.160

Basket League 21η αγωνιστική  ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός - 73-89 Για την 21η αγωνιστική της Basket League, o ΠΑΟΚ έχασε στην PAOK Sports Arena με ...