8/4/17

oxyro N 3.064


 

25η αγωνιστική  Basket League

ΠΑΟΚ - Κόροιβου Αμαλιάδας - 75-66 

Σε ένα παιχνίδι που είχε το προβάδισμα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 75-66 του Κόροιβου Αμαλιάδας, με τον Νέιθαν Σόμπι να τον ξεμπλοκάρει με τα τρίποντα του στην τέταρτη περίοδο.

Σούλη Μαρκόπουλου:
«Η εικόνα του γηπέδου σήμερα με τον κόσμο ήταν πάρα πολύ ωραία. Μακάρι να γίνεται αυτό σε κάθε παιχνίδι. Όσον αφορά το παιχνίδι, ξεκινήσαμε πολύ δυνατά στο πρώτο ημίχρονο. Εκμεταλλευτήκαμε τον τρόπο που μας αντιμετώπισε η αντίπαλη ομάδα, καθώς ήθελαν να αποφύγουν τα πολλά φάουλ στην αρχή του αγώνα ή να βάλουν περισσότερη ένταση όταν θα κάναμε εμείς τις αλλαγές μας. Αν ήμασταν πιο προσεκτικοί μάλιστα, θα μπορούσαμε να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε γιατί εμείς δεν κινηθήκαμε το ίδιο γρήγορα σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις αλλαγές της αντίπαλης ομάδας και τα κενά που άφηνε και όσες φορές βρεθήκαμε κοντά στο καλάθι ή μας κόψανε ή αστοχήσαμε σε εύκολα σουτ. Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει τα παιχνίδι νωρίτερα. Πρέπει οι συνεργασίες μας να γίνουν λίγο πιο αυτοματοποιημένες και οι νέοι παίκτες να μπουν στις αμυντικές καταστάσεις πιο γρήγορα».
Για την ζώνη του αντίπαλου και για τον τρόπο που ανταποκρίθηκε η ομάδα: «Αν είχαμε βάλει τα lay up που μας δόθηκαν θα είχαν αλλάξει την άμυνα τους νωρίτερα. Δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Αν ο αντίπαλος δεν σου δίνει στην άμυνα αυτά που έχεις ετοιμάσει, τότε πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος για να πάρεις αυτό που μπορείς. Αυτό εμείς δεν το κάναμε».
Για το αν τον ανησυχεί η εικόνα της ομάδας εν όψει play off: «Σήμερα είχαμε πολύ καλύτερη εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, κάτι που φαίνεται από τον αριθμό των ασίστ (19) που δώσαμε. Είχαμε πολύ καλές συνεργασίες στο πρώτο ημίχρονο και βγάλαμε ελεύθερα σουτ. Αν τα βάζαμε αυτά, τότε η εικόνα θα ήταν καλύτερα, γιατί πάντα επηρεάζεται από το αποτέλεσμα. Σίγουρα μπορούμε να παίξουμε καλύτερα, πάντως».
Για την απόφαση του ΕΣΑΚΕ να ορίσει παιχνίδια την Μεγάλη Πέμπτη: «Είμαι κάθετα αντίθετος και αισθάνομαι πάρα πολύ άσχημα για αυτό λόγω των θρησκευτικών μου πεποιθήσεων. Ποτέ δεν έχω βάλει προπόνηση το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης. Προφανώς δεν υπήρχαν κενές ημερομηνίες και το γεγονός ότι εκείνες τις μέρες δεν έχει μόνο μπάσκετ, αλλά και βόλεϊ και ποδόσφαιρο, δείχνει ότι θέλουν να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα όσο νωρίτερα γίνεται».
Από την άλλη μεριά, ο προπονητής του Κορίβου Αμαλιάδα, Ντίνος Καλαμπάκος, δήλωσε πως έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του και τόνισε ότι τους απομένει ένας τελικός με τον Προμηθέα την Μεγάλη Πέμπτη.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντίνου Καλαμπάκου:
«Δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου. Ήρθαμε για να πολεμήσουμε, καθώς είμαστε σε δύσκολη θέση. Θέλαμε να μπερδέψουμε τον ΠΑΟΚ κάνοντας κάποια τρικ, αλλά δυστυχώς πληρώσαμε το πολύ κακό ξεκίνημά μας στο πρώτο δεκάλεπτο. Δεν έχω παράπονο από τα παιδιά πάντως. Παλέψαμε ένα παιχνίδι που θα μας βοηθούσε να κάνουμε Ανάσταση νωρίτερα. Τώρα έχουμε έναν τελικό μπροστά μας την Μεγάλη Πέμπτη με αντίπαλο τον Προμηθέα Πάτρας και θα παλέψουμε».
Για την απόφαση του ΕΣΑΚΕ να προγραμματίσει την τελευταία αγωνιστική την Μεγάλη Πέμπτη: «Αυτή την στιγμή για μένα προέχει ο Κόροιβος. Προφανώς, δεν είχε άλλη ημερομηνία ο ΕΣΑΚΕ».
Για την απόδοση του Σαχπατζίδη: «Τον έχω μαζί μου από πέρυσι στο Παγκράτι. Έκανε ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα πέρυσι. Μου προκαλεί εντύπωση οι εμφανίσεις του γιατί πριν από 16 μήνες έπαιζε στην Β΄ Εθνική. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί».

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-7, 38-23, 56-48, 75-66

ΠΑΟΚ (Σ. Μαρκόπουλος): Σόμπι 15 (2), Χρυσικόπουλος, Κόνιαρης 7 (2), Τσόχλας 8 (2), Μαργαρίτης 12, ΜακΦάντεν 3 (1), Γλυνιαδάκης 3, Καραμανώλης, Παπαδόπουλος, Πέινερς 14 (1), Κλάντον 3, Ασκα 10

Κόροιβος (Ν. Καλαμπάκος): Γκότσερ 8 (1), Σταρκς 6, Μιχάλογλου, Σανέ 4, ΜακΛέλαν 19 (1), Σαχπατζίδης 9, Σπυριδωνίδης 9 (3), Αποστολίδης, Πόλαρντ 11.

 

Γυναικείο Μπάσκετ 21η αγωνιστική

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός - 55-50

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Δικεφάλου, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής, επικράτησε στην PAOK Sports Arena της αντίστοιχης του βάζελου με 55-50
Τεράστια νίκη, τη μεγαλύτερη της φετινής σεζόν δεδομένης της δυναμικότητας του αντιπάλου, πέτυχε ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ επί του Παναθηναϊκού στο PAOK Sports Arena με 55-50.
Ο Δικέφαλος, μετά από 21 αγώνες, ισοβαθμεί στη βαθμολογία με τον Παναθλητικό και τον Πρωτέα Βούλας και όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική, όπου ο ΠΑΟΚ «ταξιδεύει» στην Αθήνα για τον κεκλεισμένων θυρών αγώνα με τον Πανιώνιο.
Με τη σημερινή του εμφάνιση και νίκη, ο Δικέφαλος απέδειξε ότι φορμαρίστηκε σε μια κρίσιμη στιγμή του πρωταθλήματος και πλέον βλέπει το μέλλον του με περισσότερη αισιοδοξία. Βέβαια, φρόντισε ο ίδιος να αδικήσει τον εαυτό του κατά την πορεία του πρωταθλήματος, αλλά πλέον κοιτάει μπροστά.

Με κορυφαίες τις Αμερικανίδες, Campell και Jennings, και τη Λολίτα Λύμουρα και χωρίς καμία άλλη παίκτρια να υστερήσει, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ πήρε το ροζ φύλλο αγώνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.160

Basket League 21η αγωνιστική  ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός - 73-89 Για την 21η αγωνιστική της Basket League, o ΠΑΟΚ έχασε στην PAOK Sports Arena με ...