31/10/16

oxyroN2.906




 
 


 













9η αγωνιστική της Super League

ΠΑΟΚ - Αεκ - 1-0

Για την 9η αγωνιστική της Super League, o Δικέφαλος του Βορρά, κέρδισε στην Τούμπα την αεκ, με 1-0 χάρη σε γκολ του Λέο Μάτος στο 95'...
Μπροστά σε περίπου 22.000 οπαδούς του ο ΠΑΟΚ παρά την προβληματικότατη εμφάνισή του πήρε μια νίκη στην εκπνοή της αναμέτρησης!

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Βλάνταν Ίβιτς:
Για την εικόνα του ματς: «Περίμενα ένα τέτοιο παιχνίδι, πολύ πιο δύσκολο από την περασμένη εβδομάδα. Ημουν σίγουρος ότι η ΑΕΚ θα κλείσει τους χώρους, να παίξει κόντρα επίθεση. Μίλησαμε τους παίκτες μου, τους τα είπα. Θα έλεγα ότι ήμασταν καλύτεροι, Δίκαια κερδίσαμε. Βέβαια το σκορ θα μπορούσε να είναι και ισοπαλία γιατί είχε και η ΑΕΚ κάποιες φάσεις. Από το ρπώτο μέχρι τοτ ελυεταίο λεπτό δέιξαμε ότι ήμαστε ομάδα. Είχαμε τον έλεγχο και στο τέλος καταφέραμε να βάλουμε γκολ σήμερα».
Για το αν να  θα μπορούσε να ρισκάρει περισσότερο: «Παίζουμε ένα δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι κόντρα σε μία ομάδα που περίμενα διαφορετική όπως και ήταν. Ηθελα να έχω τους παίκτες που τακτικά μπορούν να κάνουν αυτό που τους ζητάω να έχουν τρεξίματα και να πιέσουν στο κέντρο. Ρίσκο δεν θα έλεγα ότι ήταν, θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε κι αλλιώς. Το τελευταίο μισάωρο θα έλεγα ότι ρισκάραμε βάλαμε έναν μεσοεπιθετικό, αλλά δεν θα έλεγα ότι αν παίζαμε ξανά δεν θα έβαζα πάλι το ίδιο σχήμα».
Για τον Μπίσεβαρ: «Ο Μπίσεσβαρ έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Μπορεί να σου δώσει λύσεις επιθετικά. Είναι βαρύς παίκτης. Οταν είναι δυνατά τα παιχνίδια χρειάζεσαι να καλύψεις τους χώρους, τρεξίματα και πειθαρχία. Δε λέω ότι είναι απείθαρχος. Δε λέω ότι στο επόμενο δεν θα ξεκινήσει. Είναι καλά σωματικά, αλλά πάντα εξαρτάται από την τακτική και τον αντίπαλο. Δουλεύουμε σαν ομάδα και είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτεςς που δείχνουν χαρακτήρα κι όταν έρχονται από τον πάγκο. Μπορεί να μην είναι εκείνοι ευχαριστημένοι, αλλά πρέπει να μου αποδείξουν. Οπως για παράδειγμα ο Περέιρα».
Για τον Περέιρα: «Φάνηκε ότι δεν έγινε αργά η αλλαγή του. Μπορούσε να παίξει νωρίτερα και να μην έκανε ασίστ. Μπορούσε να έβαζε και γκολ. Ο Περέιρα είναι ένας παίκτης τον οποίο εγώ κράτησα εδώ. Αυτό να το ξέρετε και το λέω πρώτη φορά».
Για το παιχνίδι της Πέμπτης: «Κερδίζει ψυχολογία η ομάδα. Μπορεί κάποια παιχνίδια στο παρελθόν να μην έπαιρνε αυτά που αξίζει, αλλά σχεδόν στο 85%-90% δείξαμε καλό πρόσωπο. Είχαμε αυτό που ζητούσα παίξαμε επιθετικό ποδόσφαιρο, σήμερα δεν δημιουργήσαμε ευκαιρίες ήταν ντέρμπι. Προτιμώ να είναι λίγες οι φάσεις, αλλά να κερδίζουμε. Ολοι θέλουμε ποδόσφαιρο με δημιουργία αλλά δεν μπορείς να το κάνεις πάντα.
Παίζονται πολλά αυτή την εβδομάδα. Εχουμε την Πέμπτη ένα δύσκολο παιχνίδι, πιο δύσκολο απ' ότι παίξαμε εκτός, αλλά έχουμε δυο ακόμη ματς στο γκρουπ. Θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε το παιχνίδι, όσο πιο νωρίς να εξασφαλίσουμε κάτι. Αλλά και με τη νίκη δεν είσαι σίγουρος».
Για την απόδοση του Κάμπος : «Ετσι βλέπετε εσείς. Ποιος μπαίνεις στις φάσεις, εγώ ή εσείς; Σε πόσες φάσεις έχει μπει ο άνθρωπος. Πιστευέτε ότι αν έπαιζε κάποιος άλλος θα έκανε περισσότερες φάσεις; Μπορεί κάποιος άλλος ναέπαιζε και να μην έμπαινε καν στις φάσεις. Εγώ βλέπω διαφορετικά. Βλέπω ότι είναι πειθαρχημένος, δουλεύει καθημερινά και στον αγωνιστικό χώρο. Βάζει το εαυτό του στην ομάδα.Ναι δεν έχει σκοράρει, συμβαίνει αυτό και στους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Θα προβληματιζόμουν αν δεν ήταν πειθαρχημένος και θα τον έβγαζα».
Για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Μάτος: «Ειναι ένας παίκτης που έχει ποιότητα και κάτι διαφορετικό, Προσφέρει μέχρι τώρα αρκετά, περιμένουμε κι άλλα. Είναι καλός και στημένα, δυνατός στον αέρα κι εύχομαι έτσι να συνεχίσει».
Για τον Σάκχοφ: «Μπορεί να έχει κάνει λάθη στο πάσινγκ γκειμ, αλλά τακτικά ήταν πειθαρχημένος και κάλυψε αρκετά μέτρα στο χώρο του κέντρου. Είναι ένας παίκτης που δίνει το 100%. Σήμερα διάλεξα να παίξουν αυτοι οι τρεις. Η Τούμπα είναι πολύ δύσκολη. Οταν ακούς κάποια πράγματα από την κερκίδα πρέπει να είσαι δυνατός για να το ξεπεράσεις. Γιατί αν δεν είσαι σε παίρνει από κάτω. Γι' αυτό πρέπει να στηρίξουμε τους καινούριους παίκτες. Προσπάθεια κάνουν όλοι, κάποιες φορές δεν βγαίνει».

Φακούντο Περέιρα:
«Είμαι χαρούμενος που μπόρεσα να βοηθήσω στο λίγο που αγωνίστηκα να πάρει η ομάδα μου μια σημαντική νίκη στο ντέρμπι. Χαίρομαι γιατί πήραμε τους τρεις βαθμούς που πρέπει να παίρνουμε σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι και συνεχίζουμε.
Είναι ένα ντέρμπι και αυτά τα παιχνίδια έχουν πολύ μεγάλη ένταση. Είμαστε συνηθισμένοι σε αυτά τα παιχνίδια και το σημαντικό είναι ότι στο τέλος πήραμε τους τρεις βαθμούς. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να συγκεντρωθούμε στη συνέχεια».

Λέο Μάτος
 «Είναι η πρώτη φορά που σκοράρω στο φινάλε σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Στην Ουκρανία κόντρα σε μία μικρή ομάδα είχε ξαναγίνει, αλλά δεν ήταν ντέρμπι, όπως σήμερα. Δεν περίμενα να σκοράρω σήμερα. Ήταν σημαντικό γκολ σε ένα σφιχτό παιχνίδι και ευχαριστώ τον Θεό για το γκολ και την νίκη. Δεν έχω να πω κάτι στους συμπαίκτες μου. Έχουμε επιθετικούς με ποιότητα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πότε χάνεις τα πάντα, πότε η μπάλα μπαίνει μόνη της. Αυτό κάποια στιγμή γυρνάει όμως και όλα θα γίνουν καλά για εμάς.
Κατά την γνώμη μου το αξίζαμε σήμερα. Ήμαστε πιο επικίνδυνοι από την αρχή, κάναμε φάσεις και δεν απειληθήκαμε. Δεν χαλαρώσαμε και πιέσαμε συνεχώς για το γκολ μέχρι το τελευταίο λεπτό και το πετύχαμε. Δεν συζητήσαμε για το ότι δεν σκοράρουμε σε δεύτερο μέρος. Αγωνιστικά δεν είναι ότι αποδίδουμε άσχημα απλά πιέζουμε πολύ στο πρώτο μέρος γι αυτό φαίνεται ότι πέφτουμε στο δεύτερο. Σήμερα αυτό άλλαξε. Πιέσαμε πολύ μέχρι το τέλος. Δεν μπορώ να πω αν πρόλαβα ή όχι την μπάλα στην φάση του τελευταίου κόρνερ. Ήταν πάνω στην φάση και δεν ξέρω αν πρόλαβα ή όχι. Θα το δω και θα σας πω, δεν έχω θέμα» .

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Μάτος, Κάνιας, Σακχόφ (63' Μπίσεσβαρ), Τσίμιροτ, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (87' Περέιρα), Κάμπος (76' Μυστακίδης)

Αεκ: Ανέστης, Βίγια, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Γιόχανσον, Σιμόες (84' Γαλανόπουλος), Πατίτο (69' οικοδόμος), Μπακασέτας, Μάνταλος, Αλμέιδα (90' Αραβίδης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -0-2 Για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με ...