15/10/16

oxyroN2.891











2η αγωνιστική της Basket League

ΠΑΟΚ - Κολοσσός -  85-73

Για την 2η αγωνιστική της Basket League, η ομάδα μπάσκετ του Δικεφάλου, κέρδισε στην PAOK Sports Arena τον Κολοσσό με 85-73...

O ΠΑΟΚ, που αγωνίστηκε και πάλι χωρίς τον αρχηγό του Βαγγέλη Μαργαρίτη, έκανε κακό ξεκίνημα, βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμη και με διαφορά 10 πόντων, αλλά γύρισε με συνοπτικές διαδικασίες του ματς, έγινε κυρίαρχος του αγώνα και πήρε δίκαια τη νίκη.

Δείτε το video ΕΔΩ

Σούλης Μαρκόπουλος:
«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Προερχόμασταν από μία σειρά ηττών και σίγουρα η ψυχολογία δεν ήταν στα καλύτερά της. Στην αρχή η ομάδα ήταν στρεσαρισμένη και είχε κακές επιλογές στην επίθεση, αν και στο ίδιο διάστημα είχαμε καλή παρουσία στην άμυνα. Κάποια στιγμή, βάλαμε τα 2-3 πρώτα καλάθια, η ψυχολογία ανέβηκε και αυτό αποτέλεσε το ξεκίνημα για να πάρουμε μια διαφορά και να την κρατήσουμε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στην ομάδα και αυτό είναι λογικό, με την παρουσία πολλών νέων παικτών. Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να πετύχουμε μεγάλα σουτ, τα οποία μας κράτησαν μέσα στο παιχνίδι για να μην κινδυνεύσουμε όταν ο αντίπαλος προσπάθησε να επανέλθει. Η νίκη μας είναι μεγαλύτερης αξίας, γιατί ο Κολοσσός είναι καλή ομάδα κι εμείς καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε παρά τα προβλήματα».
Στο πως διαχειρίστηκε η ομάδα την ήττα από την Δόξα Λευκάδας στη διάρκεια όλη της εβδομάδας: «Η κάθε ήττα, όποια και αν είναι, δημιουργεί αρνητική ψυχολογία. Από οποιονδήποτε αντίπαλο. Δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι. Οι έδρες είναι πολύ δυνατές πλέον και θα έλεγα ότι και όλες οι ομάδες έχουν δυναμώσει πολύ. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Σίγουρα, οι νέοι παίκτες χρειάζονται περισσότερη στήριξη και βοήθεια για να καταλάβουν ότι το ελληνικό πρωτάθλημα διαφέρει από αυτά που έπαιζαν. Όχι τόσο τεχνικά, αλλά είναι ένα πρωτάθλημα που πρέπει να είσαι πάντα σκληρός και όταν μπαίνεις στο γήπεδο να μπορείς να σταθείς στα πόδια σου. Ότι και αν πει ο προπονητής κα ο συμπαίκτης σου, εσύ θα πρέπει να είσαι έτοιμος να σταθείς».
Στο γεγονός ότι ήρθαν πολλοί πόντοι από τους παίκτες που δεν ξεκίνησαν στο παιχνίδι: «Το μπάσκετ δεν είναι ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχουν βασικοί παίκτες με την έννοια που υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Τώρα είναι ανάλογα με τις περιστάσεις τους παιχνιδιού, παλιότερα υπήρχαν βασικοί. Τώρα, έχει να κάνει με τα ποιοι παίζουν πιο σκληρά, αν θέλεις να παίξει περισσότερο περίτεχνα. Αυτό που χρειάζεται είναι να έχεις πάντα μία ανταγωνιστική πεντάδα με τους αντιπάλους. Για εμένα δεν υπάρχουν αυτοί που ήρθαν από τον πάγκο. Θα μπορούσαν να είναι άνετα πεντάδα. Στο προηγούμενο παιχνίδι που ο Χρυσικόπουλος έπαιξε πεντάδα βγήκε έξω σε δύο λεπτά, γιατί έκανε δύο φάουλ. Είναι ανάλογα πως βλέπουμε το παιχνίδι εκείνη τη στιγμή».
Στο γεγονός ότι και σήμερα πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν δύο Έλληνες: «Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή έναν παίκτη που να τραβήξει την ομάδα στο σκοράρισμα. Είμαστε ομάδα και προσπαθούμε να παρουσιαζόμαστε σαν ομάδα. Πιστεύω ότι οι πόντοι βγαίνουν μέσα από το ομαδικό παιχνίδι. Τα περισσότερα καλάθια δεν είναι προσωπικά. Είναι καλάθια, που κάποιος τράβηξε κάποιον άλλον πάνω του και πάσαρε σε ελεύθερο».
Ση μικρή συμμετοχή του Κόνιαρη και τη χρησιμοποίηση του Χρυσικόπουλου στο «4»: «Ήταν θέμα τακτικής για τον Κόνιαρη. Δε λέει τίποτα αυτό. Ο Αντώνης είναι ένας από τους παίκτες που υπολογίζουμε πολύ και στη συνέχεια του πρωταθλήματος τον θέλουμε πιο έτοιμο. Για τον Λίνο, πιστεύω ότι είναι καταστάσεις που πιστεύω ότι μπορεί να παίξει και στο «4». Το θέμα είναι όταν η ομάδα ανάγκη σε αυτή τη θέση, μπορεί και μας βοηθάει. Η απουσία του Μαργαρίτη είναι πολύ μεγάλη, γιατί στηριζόμαστε πάνω σε αυτό τον παίκτη και θα πρέπει να παίξουμε χωρίς αυτόν».
Στα σκαμπανεβάσματα που έχει ο Taylor στο παιχνίδι... «Το παιχνίδι που παίζουμε είναι δύσκολο για τα τεσσάρια μας. Πρέπει να μπει στο πνεύμα του παιχνιδιού που παίζει η ομάδα, κάτι που είναι τελείως διαφορετικό σε σχέση με αυτό που έπαιζε στην Αμερική. Ίσως πάρει λίγο χρόνο. Αν δείχνει τη διάθεση και την όρεξη που δείχνει μέχρι τώρα, νομίζω θα μπορέσει να προσαρμοστεί. Έχει ορισμένα συν και αρκετά πλην στον τρόπο παιχνιδιού, αλλά πρέπει να τα βιώσει για να μπει στο δικό μας στυλ. Ήταν πολύ καλύτερος σήμερα σε αυτό που ζητάμε εμείς».

Jordan Sibert:
"Η σημεριινή ήταν μια πολύ καλή νίκη, ήταν ένας πολύ καλός τρόπος να επανέλθουμε από την άσχημη ήττα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για το ομαδικό τους πνεύμα. Αν παίζουμε όλοι μαζί, μπορούμε να τα πάμε καλύτερα. Για εμάς ήταν μια εβδομάδα καλής προετοιμασίας, πολύ καλού σκάουτινγκ, το οποίο είναι μέρος του παιχνιδιού".
Για την αστάθεια που εμφανίζει η ομάδα στα παιχνίδια της, σχολίασε: "Στις προπονήσεις προσπαθούμε ακόμη να συνηθίσουμε κάποια πράγματα. Το πώς σφυρίζονται τα βήματα στην Ελλάδα, ποια επαφή μπορούμε να έχουμε με τον αντίπαλο. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος δεν έχει δει ως τώρα το καλύτερο που μπορούμε να βγάλουμε. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να προπονούμαστε για να το δουν".
Για τα δύο παιχνίδια την εβδομάδα που ακολουθούν: "Ανεξάρτητα από τα ταξίδια και τον αντίπαλο, εμείς πρέπει να προσπαθούμε να πάρουμε κάθε φορά το αποτέλεσμα. Αυτό αξίζει στην ομάδα, που πρέπει να είναι έτοιμη για μάχη".
Όσο για το αν συζητιέται το επερχόμενο παιχνίδι με τον άρη: "Όχι ακόμα δεν έχουμε πει κάτι. Έχω ακούσει για αυτό το παιχνίδι, αλλά είναι κάτι που κανένας δε μπορεί να αρχίσει να σκέφτεται πριν από το ευρωπαϊκό παιχνίδι της Τετάρτης".

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 37-30, 61-51, 85-73

ΠΑΟΚ: Taylor 6, Miljenovic 6 (1), Γλυνιαδάκης 6, Bryant 0, Peiners 9 (1), Χρυσικόπουλος 19 (1), Τσόχλας 15 (3), Sibert 12 (2), Clanton 12

Κολοσσός: Reddic 8, Chuku 6 (1), Berry 17 (3), Βασιλόπουλος 11 (1), Hall 13, Γεωργαλής 3, Ahonen 9 (3), Watson 6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -0-2 Για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με ...