29/10/16

oxyroN2.905



4η αγωνιστική της Basket League

ΠΑΟΚ - Απόλλων Πατρών - 84-83

Για την 4η αγωνιστική της Basket League, o Δικέφαλος κέρδισε πολύ δύσκολα στην PAOK Sports Arena, τον Απόλλωνα Πατρών με 84-83, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμη και με 12 πόντους

Δείτε το video ΕΔΩ

Σούλης Μαρκόπουλος:
"Σήμερα είχαμε την τύχη με το μέρος μας, βάζοντας το τελευταίο σουτ και κερδίζοντας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπως αυτό εξελίχθηκε. Στα πρώτα δύο δεκάλεπτα δεχτήκαμε 51 πόντους. Σίγουρα ο Απόλλων είχε μεγάλη ευστοχία αλλά θα πρέπει πάντα να είσαι έτοιμος να αντιδράσεις σε μια τέτοια κατάσταση. Εμείς σε αυτό το κομμάτι, δεν τα πήγαμε καθόλου καλά, γιατί αφήσαμε τους αντιπάλους να σουτάρουν από το τρίποντο, να σκοράρουν και να πάρουν ψυχολογία με αποτέλεσμα να παίξουν ελεύθερα. Στο δεύτερο ημίχρονο, βελτιώσαμε την άμυνα μας, αλλά δεν ήμασταν το ίδιο καλοί στην επίθεση. Κάναμε λάθη, χάσαμε εύκολα καλάθια και πολλές φορές είδα την ομάδα να μην έχει καθαρό μυαλό. Πήγαμε μόνο με τα σωματικά προσόντα στις φάσεις και αυτό ήταν λάθος. Δημιουργήθηκε αρνητική ψυχολογία όταν προσπαθήσαμε να ξεφύγουμε στο σκορ".
Σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να κρατήσει τις διαφορές που πήρε, είπε: "Αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να το αναλύσουμε. Θα δούμε πως αμυνθήκαμε στο παιχνίδι. Όταν παίρνεις μια διαφορά έξι πόντων, πρέπει να την κρατήσεις. Χάσαμε δύο εύκολα καλάθια και οι αντίπαλοι έβαλαν, άμεσα, δύο μεγάλα καλάθια, κάτι που επηρέασε όλο το παιχνίδι μας".
Για τη συνέχεια και το παιχνίδι με την Βαρέζε τόνισε: "Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Και στην Ελλάδα, αλλά ακόμα περισσότερο στην Ευρώπη. Είμαστε υποχρεωμένοι να αναλύσουμε τον τρόπο που παίζει ο αντίπαλος. Παίζουν πολύ στο χαμηλό ποστ και είναι ζήτημα να φάνουμε πιο σκληροί για να μη δώσουμε την ευκαιρία στους αντιπάλους να μας χτυπήσουν στην άμυνα".

Τέλος για τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση, δήλωσε: "Ορισμένοι παίκτες πρέπει να πιστέψουν περισσότερο στα προσόντα και τον εαυτό τους, ώστε στο αγωνιστικό κομμάτι να νιώθουν πιο δυνατοί μέσα στο παιχνίδι. Πιστεύω πως είναι θέμα, συνεργασιών, ψυχολογίας και πολλές φορές, αλλά και ικανότητας. Σε όλα αυτά πρέπει να σταδιακά να βελτιωνόμαστε. Και φυσικά ανάλογα με τον αντίπαλο που έχεις. Όταν έχεις μόνο μία ή μιάμιση μέρα για να αναλύσεις το επόμενο παιχνίδι, τότε είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα".

Sibert:
"Η σημερινή ήταν μία πραγματική σπουδαία νίκη, αφού μπορέσαμε και ξεπεράσαμε τις δυσκολίες του παιχνιδιού. Από την αρχή της φετινής προσπάθειάς μας προσπαθούμε να ξεπερνάμε τις δυσκολίες που συναντάμε. Το καλάθι που έβαλα, ήταν από την αρχή μια ωραία προσπάθεια, όπως και το ριμπάουντ του Κλάντον. Το δικό μου σουτ ήταν προϊόν της προσπάθειας όλης της ομάδας"
Για το εάν έχει ξαναπετύχει νικητήριο καλάθι, σχολίασε: "Έχω πετύχει και στο παρελθόν 5 ή 6 φορές καλάθι που έκρινε το παιχνίδι. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο συναίσθημα, αλλά το σημαντικό είναι να έχεις καρδιά να αποφασίσεις και να σουτάρεις"
Για την αμυντική λειτουργία της ομάδας, δήλωσε: "Η ομάδα δεν είχε σήμερα την αμυντική λειτουργία που θέλουμε να έχει. Σε κάποια σημεία δεν τα πήγαμε καλά αμυντικά, αυτό θα το δούμε στις προπονήσεις. Θέλουμε παίζουμε άμυνα όπως στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις"

Τα δεκάλεπτα: 27-28, 49-51, 59-67, 84-83

ΠΑΟΚ: Taylor 3, Miljenovic 5, Sibert 9 (1), Peiners 8, Bryant 7 (1), Clanton 12, Τσόχλας 10 (2), Χρυσικόπουλος 20, Κόνιαρης 6, Γλυνιαδάκης 4

Απόλλων Πατρών: Hickey 26 (6), Bavcic 14 (3), Kalinoski 8 (2), Cobbins 2, Russel 2, Τσιάρας 8, Σλαφτσάκης 11, Βεργίνης 6 (1), Διαμαντάκος 6

 

3η Αγωνιστική της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών

ΠΑΟΚ - Πρωτέα Βούλας - 68-65

Με μία πολύ καλή εμφάνιση, οι παίκτριες του Βασίλη Μασλαρινού κατάφεραν να πάρουν το πρώτο «ροζ» φύλλο αγώνα, στην 3η Αγωνιστική της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών. Οι γυναίκες του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ επικράτησαν με 68-65 επί του Πρωτέα Βούλας.
Παρά το κακό του ξεκίνημα στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, όπου και άφησε τον Πρωτέα να περάσει μπροστά με 0-7, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ κατάφερε να μειώσει στο -2, με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει 15-17. Το ημίχρονο, μολονότι η διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο έφτασε μέχρι και στους -9, βρήκε τον ΠΑΟΚ στους -4, 33-37.
Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο, όπου κατάφερε να ανατρέψει το σκορ, μετά από ισοφάριση 6:50 πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, 40-40, ξεφεύγοντας με +7, 54-47. Το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 54-52.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κρατηθεί μπροστά, αν και δύο φορές ο αντίπαλος ισοφάρισε, με 61-61 και 65-65. Ωστόσο, 1’ πριν το τέλος του αγώνα ο ΠΑΟΚ βρισκόταν στο +2 και πάλι, 67-65. Μόλις 09’’ πριν το τέλος, η Αφεντούλα Μαγαλιού κάνει το +3 με 1 / 2 βολές, 68-65, σκορ καθοριστικό για τη νίκη.

Βασίλης Μασλαρινός: 
«Κάναμε κακό ξεκίνημα λόγω έλλειψης ψυχολογίας, γι' αυτό και έφυγε μπροστά στο σκορ ο αντίπαλος. Στη συνέχεια, βελτιώσαμε την άμυνά μας, γίναμε πιο επιθετικοί τόσο με την μπάλα όσο και στα screen και κατάφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Αν είχαμε καλύτερα ποσοστά, θα μπορούσαμε να είχαμε φύγει νωρίτερα μπροστά στο σκορ. Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, με έναν πολύ δυνατό αντίπαλο και πιστεύω θα μας βοηθήσει να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο στη συνέχεια.»

ΠΑΟΚ (Μασλαρινός): Λύμουρα 11, Μαγαλιού 15, Σταμπουλίδου 3, Στεργίου, Κουλουμπή, Κατωπόδη 2, Ταρπάγκου 7, Shaw 4, Διαμαντίδου, Σιακαβάρα, Campbell 26, Τσαλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...