26/10/16

oxyroN2.900













2η αγωνιστική του Basketball Champions League...

ΠΑΟΚ - Usak - 59-52

Για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Basketball Champions League, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην PAOK Sports Arena την τουρκική Usak με 59-52, αν και βρέθηκε στο 1ο δεκάλεπτο στο -12 ...
Mπορεί όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι, στα τρία πρώτα δεκάλεπτα να χρειάστηκαν κολλύρια στα μάτια από το θέαμα, η σημερινή όμως νίκη καταγράφεται σαν ιστορική για τον ΠΑΟΚ καθώς ήταν η πρώτη στο Champions League της FIBA! 

Σούλης Μαρκόπουλος:
"Το σημερινό ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς, καθώς είχαμε απέναντί μας μια καλή ομάδα. Είχαμε παίξει ένα φιλικό ματς μαζί τους στην προετοιμασία, αλλά σήμερα ήταν διαφορετική. Δεν ήταν ένα καλό παιχνίδι, και σίγουρα τα 27 λάθη είναι πολλά. Το ότι καταφέραμε κκαι κερδίσαμε με τόσα λάθη είναι επιτυχία. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το μυαλό μας πάνω σε κάποιες κινήσεις. Οι παίκτες πρέπει να πιστέψουν στον εαυτό τους και να βελτιώσουν τις συνεργασίες τους"
Για το πρόβλημα που υπάρχει με τις μπάλες της FIBA: "Οι συνθήκες τις οποίες συνηθίζει ένας παίκτης, θα πρέπει να είναι ίδιες σε όλες τις διοργανώσεις. Η μπάλα είναι διαφορετική από την μπάλα του πρωταθλήματος και νομίζω είναι ένα θέμα. Θέμα όχι μόνο για μας, αλλά και για τις άλλες ομάδες".
Σε ερώτηση πού οφείλονται τα πάρα πολλά λάθη, απάντησε: "Αν ήξερα γιατί κάνουμε τόσα λάθη, θα το είχα λύσει. Παίζει σίγουρα ρόλο η ψυχολογία του κάθε παίκτη, καθώς και η κάθε στιγμή στον αγώνα. Πιστεύω, ότι σήμερα τα λάθη πολλαπλασιάστηκαν από τα πολλά χαμένα σουτ και αυτό δημιούργησε αρνητική ψυχολογία στην ομάδα".
Για τον Τέιλορ που έμεινε και πάλι άποντος: "Δεν πήρε και πολλές προσπάθειες στο παιχνίδι. Η ομάδα με ανησυχεί για τα λάθη που έκανε, αλλά και με προβληματίζει το πώς θα βελτιωθούμε. Να βρούμε από που ξεκίνησε το οποιοδήποτε λάθος και να δουλέψουμε ώστε να καταλάβει ο παίκτης τι πρέπει να κάνει για να πάρει το δυνατό αποτέλεσμα."
Για τον αγώνα με τον Απόλλωνα Πάτρας που ακολουθεί: "Κοιτάζουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Όλοι οι αντίπαλοι για εμάς είναι δύσκολοι. Εάν βρεθούν , θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε. Μία νίκη δεν αλλάζει κάτι, εάν δεν δουλέψουμε πάνω στα σημεία που έχουμε ανάγκη."
Τέλος για τα σημεία που πρέπει να βελτιωθεί ο ΠΑΟΚ, ανέφερε: "Για να πετύχεις, σε ορισμένα πράγματα πρέπει να ρισκάρεις ή να χάσεις σε άλλα. Όπως είπε ο Κλάντον, θα πρέπει μέσα από την άμυνα να βελτιωθούμε στο επιθετικό κομμάτι. Πρέπει να δέσουμε, εάν δεν έχουμε ομοιογένεια, αυτό δημιουργεί τα προβλήματα"...

Κιθ Κλάντον
"Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, είναι πολύ θετικό για μας ότι στο τέλος παίξαμε καλή άμυνα και καταφέραμε αν κερδίσουμε. Όπως είπε κι ο κόουτς, είναι τρομακτικό το πόσα λάθη κάναμε σήμερα. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι στην επίθεση και να καταφέρουμε να μείνουμε καλοί στην άμυνα. Αν τα κάνουμε αυτά τα δύο, θα πάμε καλά".
Σχολιάζοντας τη δική του απόδοση υπογράμμισε: "Eχασα κάποια εύκολα καλάθια σήμερα. Από τη στιγμή που δεν σκόραρα, το να πάρω τα ριμπάουντ (14 πήρε συνολικά), που είναι καθαρά θέμα προσπάθειας, πίστεψα πως ήταν μεγάλη βοήθεια για την ομάδα. Επιθετικά απλά δεν ήμουν στη μέρα μου. Δεν πήρα πολλές προσπάθειες, απλά δεν μπορούσα να πιάσω την μπάλα. Αυτές οι μπάλες είναι καινούριες και γι' αυτόν τον λόγο γλιστράνε στα χέρια μας. Πρέπει να τις συνηθίσουμε".
Όσο για τις δύο συνεχόμενες νίκες της ομάδας, είπε: "Νομίζω ότι έχουμε κάνει ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Κερδίσαμε δύο δύσκολους αντιπάλους, αλλά έχουμε δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια. Νομίζω πάντως ότι είμαστε σε καλό δρόμο".

Τα δεκάλεπτα: 8-16, 23-25, 38-40, 59-52

ΠΑΟΚ: Μiljenovic 8, Taylor, Peiners 2, Sibert 3 (1), Γλυνιαδάκης 4, Bryant 21 (1), Clanton, Κόνιαρης, Χρυσικόπουλος 12, Τσόχλας 9 (3)

Usak: Candan 2, Freimans 5, Lyons 11, Demirel 11 (1), Kairys 4, McKissic 11 (1), Monroe 8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.23

Ποδόσφαιρο Γυναικών Νοκ-Αουτ Προημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδος  ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός - Γήπεδο Νέων Επιβατών Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα 16:00