13/6/09

oxyro N874

paok-oxyro - Άγγελος Αναστασιάδης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis»
Ο προπονητής της Εθνικής Κύπρου και παλιός τεχνικός του ΠΑΟΚ, την εποχή μάλιστα του άθλου του Χάιμπουρι, Άγγελος Αναστασιάδης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για εκείνη την τεράστια επιτυχία, το τότε και το τώρα λέγοντας αρχικά:
«Και τότε καλά και τώρα καλά. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα στα αποδητήρια και είναι πολύ καλό».
Όσον αφορά για την ατάκα προς τον Θόδωρο Ζαγοράκη ότι θα τον βάλει δεξί μπακ είπε: «Είχαμε τότε εκείνο τον Ολλανδό που ήταν πολύ γρήγορος, τον Όβερμαρς και είχαμε τον Σιδηρόπουλο που ήταν πολύ καλός παίκτης. Τον Ζαγοράκη τον είχαμε «πασπαρτού» τον αλλάζαμε πολλές θέσεις. Σε εκείνο το παιχνίδι πήγε καλά και ο Τουρσουνίδης, θέλαμε να δυναμώσουμε και τα πήγαμε πολύ καλά».
Συνεχίζοντας είπε για την αναπαράσταση των τεχνικών του οδηγιών προς τους παίκτες για το DVD των παλαιμάχων:
«Για μένα δεν ήταν δύσκολο γιατί πάντα μετά από κάθε αγώνα κρατάω σημειώσεις και τις είχα κρατημένες από τότε. Τα πάντα είναι καταγεγραμμένα, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα την προπονητική μου καριέρα από τις Η.Π.Α. Αμέσως μετά το παιχνίδι βγάζω τα συμπεράσματα μου, είσαι για… κλωτσιές, ήσουν καλός».
Ο Άγγελος Αναστασιάδης συνέχισε λέγοντας:
«Αρκετοί δεν μας έδιναν καμία τύχη και προσπαθούσα να πείσω τα παιδιά ότι δεν ήταν καλύτεροι από εμάς. Πέρασε το πρώτο παιχνίδι όπου κερδίσαμε και μετά πιστέψαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μας φαίνονταν σαν… μεγαθήρια αλλά δεν ήταν έτσι. Και τώρα που είμαι προπονητής της Κύπρου, για να την κερδίσεις πρέπει να φτύσεις αίμα. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Το ποδόσφαιρο έχει γίνει πολύ δύσκολο, όσο μεγάλη ποιότητα και να έχεις».
Ο Έλληνας τεχνικός είπε:
«Στην Ελλάδα έχουμε ένα πρόβλημα ακόμα και τώρα, ότι τρέχουμε χωρίς την μπάλα, τότε τους τρέξαμε με την μπάλα. Είχαμε επίσης ένα μεγάλο μειονέκτημα τότε που είχαμε χάσει στο Ηράκλειο και μετά παίζαμε με την Άρσεναλ και το κλίμα ήταν αρνητικό» ενώ για το αν του λείπει να δουλεύει στην Ελλάδα: «Φυσικά και μου λείπει ο πάγκος στην SUPER LEAGUE. Τώρα δουλεύουμε δύο μήνες. Αλλά έχει και τα θετικά του αυτό γιατί ηρεμήσαμε γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα, σε όλη την Ελλάδα αλλά κυρίως στην Θεσσαλονίκη. Κυρίως όταν θέλεις να κάνεις καλή δουλειά, όχι απλά δηλώσεις κάθε μέρα».
Συνεχίζοντας για εκείνη την ομάδα είπε:
«Αν εκείνη την ομάδα δεν την χαλούσαμε, αν δεν έφευγαν οι Ζαγοράκης, Βρύζας, Ολιβάρες και κάναμε δύο-τρεις μεταγραφές, για μία δεκαετία θα έκανε… παπάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η κατάσταση ήταν περίεργη γιατί πέρασε τότε ο νόμος για τους έξι ξένους. Τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους ο ΠΑΟΚ τις πέτυχε με Έλληνες. Ο Σιδηρόπουλος ήταν πολύ καλός παίκτης αλλά έπρεπε να τον βάλω να λειτουργήσει επαγγελματικά. Είναι επαγγελματίας αγρότης και δεν έγινε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Έβγαζε 15 σε κάθε αγώνα, πόσες βγάζει ο Σνάουτσερ; Καμία. Και δεν τον ξέρει κανείς τον Σιδηρόπουλο».
Ο Άγγελος Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι:
«Δεν χρειάζεται να πω τι σημαίνει ο ΠΑΟΚ για μένα. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία για μένα, είμαι στεναχωρημένος, γιατί έβλεπα ότι εκείνη η ομάδα μπορούσε να κάνει πολλά. Αλλά μας φρενάρανε οι ίδιοι, είτε ήταν από την διοίκηση είτε επαγγελματίες οπαδοί, είτε άνθρωποι που λυμαίνονται χρόνια τον ΠΑΟΚ. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ο ίδιος ο ΠΑΟΚ. Τώρα χαίρομαι που είναι όλοι μαζί, έχει 20.000 διαρκείας, τότε εμείς βγήκαμε τρίτοι και είχαμε 2.000 διαρκείας. Γίνεται το αθλητικό κέντρο, τότε είχα βρει τσάμπα χώρο για να γίνει αθλητικό κέντρο και δεν θα ήθελαν, χώρο έξω από τα Βασιλικά. Οι περισσότεροι είχαν προβλήματα με την δικαιοσύνη, όλοι καταζητούμενοι. Εγώ δεν πλήρωσα τίποτα, όλα μια χαρά ήταν. Είχα πει ότι με εκείνα τα προβλήματα ήταν σαν να κερδίσαμε το Champions League. Είχαμε εξαιρετική ομάδα, ο κόσμος ήταν κοντά. Με την Άρσεναλ ο ΠΑΟΚ είχε εισπράξεις 220.000.000 από τα εισιτήρια και το δικό μου τιμ είχε 30.000.000. Και μετά λένε ότι ο Αναστασιάδης κατέστρεψε τον ΠΑΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...