30/10/08

oxyro N690



paok-oxyro - Συνέντευξη Τύπου έδωσε σήμερα ο τεχνικός διευθυντής τού Π.Α.Ο.Κ. Ζήσης Βρύζας.
«Είναι η πρώτη φορά που είμαι εδώ και μιλάω. Αποτελείτε και εσείς μέρος του συνόλου που λειτουργεί γύρω από την ομάδα. Δίνουμε βαρύτητα σε οποιαδήποτε λεπτομέρεια. Δευτερεύοντα είναι τα υπόλοιπα που έχουν να κάνουν με τις επιλογές των προσώπων. Θέλουμε τα πρόσωπα να σκέφτονται για την ομάδα και εκτός του γηπέδου. Κάναμε ένα προγραμματισμό με ξεκάθαρες ιδέες με το τι θέλαμε. Στηρίξαμε τον προπονητή μας, κάναμε αλλαγές στο ρόστερ, με σκεπτικό να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα μπορείς να την εμπιστεύεσαι. Θα έχει παίκτες που μπορούν να σου δίνουν τις εγγυήσεις, με το ποδοσφαιρικό σκεπτικό τους και την ποδοσφαιρική τους αξία. Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Ακόμα δεν καταφέραμε τίποτα, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και σίγουρα υπάρχουν και κάποια θετικά στοιχεία σε όλη την πορεία. Η ομάδα δείχνει ότι μπορούμε να την εμπιστευόμαστε», δήλωσε αρχικά.

Για τη δουλειά που γίνεται, τόνισε: «Είμαστε ευχαριστημένοι από την αυτοσυγκέντρωση που υπάρχει στη δουλειά και τα επίπεδα αφομοίωσης των παικτών σε αυτά που ο προπονητής ζητάει. Έχουμε μια ρεαλιστική ομάδα, μία ομάδα που ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο. Και σίγουρα υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, που προσπαθούμε κάθε μέρα να τα προσεγγίσουμε. Είμαστε στο σωστό δρόμο, αλλά βαδίζουμε σε λεπτές ισορροπίες. Προσπαθούμε μέσα από την οργάνωση και τη δομή που έχουμε δημιουργήσει, με εξειδικευμένες υπηρεσίες, επαγγελματισμό και σοβαρότητα, να φτάσουμε σε υψηλά επίπεδα ποδοσφαίρου. Αυτό είναι το όραμα που όλοι θέλουμε να κάνουμε πραγματικότητα».

Για τις μεταγραφές σχολίασε: «Κάθε ομάδα πρέπει να ενισχύεται. Εγώ από την πλευρά μου πρέπει να είμαι έτοιμος, για παίκτες πρώτης, αλλά και δεύτερης ταχύτητας, γιατί υπάρχουν και αυτοί στις ομάδες και κάποιες φορές είναι πιο σημαντικοί. Θα είμαστε έτοιμοι και ανάλογα θα πράξουμε. Το καλοκαίρι βρήκαμε μια αγορά καχύποπτη, δικαιολογημένα θα έλεγα, λόγω του πρόσφατου παρελθόντος. Δε μου αρέσει να μιλάω για πλάνα. Οι παίκτες που ήρθαν στον ΠΑΟΚ πιστέψανε στο πλάνο μας. Η εμπειρία μού έχει δείξει ότι είναι λάθος η προσέγγιση αυτή. Αυτά τα παιδιά πιστέψανε ότι έχουν να κερδίσουν για την καριέρα τους, ότι θα έχουν ανθρώπους δίπλα τους, που ξέρουν το ποδόσφαιρο και θα είναι κοντά τους και στα εύκολα και στα δύσκολα. Μέχρι τώρα είμαστε ευχαριστημένοι από τη δουλειά που κάνουν».

Μιλώντας για τις σχέσεις του με τον Φερνάντο Σάντος, αλλά και τους δανεικούς παίκτες, είπε: «Η σχέση με τον προπονητή είναι σε πολύ καλές βάσεις. Υγιής, επαγγελματική. Σε αυτή τη χρονιά έχουμε συγκεκριμένα ραντεβού, συζητάμε για το παιχνίδι που πέρασε και για το παιχνίδι που έρχεται. Στόχος είναι να έχουμε ξεκάθαρες ιδέες. Νομίζω ότι είναι θετικό ο οποιοσδήποτε να αισθάνεται ότι είναι υπό κρίση και έτσι συμβαίνει με όλους. Ο κ. Σάντος κερδίζει αν του δώσουμε τη σωστή οργάνωση γύρω του, του δώσουμε να καταλάβει την ακριβή φιλοσοφία της εταιρίας και της ομάδας μας και έχουμε να πάρουμε πολλά και εμείς από αυτόν. Τους δανεικούς τους παρακολουθούμε συνέχεια και μιλάμε με ανθρώπους. Έχουμε κάποιες σκέψεις, θα δούμε. Τον Μουσλίμοβιτς τον γνώριζα προσωπικά. Περίμενα αυτές τις εμφανίσεις και περίμενα ότι θα έδινε αυτή τη δυναμική στην ομάδα γενικότερα. Είναι ένας επιθετικός με αρετές».

Για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, είπε: «Όλοι θέλουμε να έχουμε μια ομάδα που να κερδίζει και να παίζει φανταστικό ποδόσφαιρο. Ανάλογα με τις συνθήκες και τους αντιπάλους, πρέπει να κοιτάς για το καλύτερο και αυτό κάνει αυτή τη στιγμή η ομάδα μας. Πολλές φορές συζητάμε αν παίζει αμυντικά. Το σκεπτικό μας είναι το ολοκληρωμένο ποδόσφαιρο, αυτό συζητάμε κάθε μέρα με τους παίκτες ακόμα και σε άλλα παιχνίδια που βλέπουμε. Υπάρχουν αρκετά διαστήματα που καταφέρνουμε να το παίξουμε. Το ολοκληρωμένο ποδόσφαιρο απαιτεί λειτουργία και από τους 11 και αμυντικά και επιθετικά. Μεγάλο ρόλο βεβαίως παίζουν και οι προσωπικές ικανότητες των παικτών. Οι επιλογές των παικτών έγιναν με συγκεκριμένο σκεπτικό, ώστε τα χαρακτηριστικά του ενός να ταιριάζουν με του άλλου».

Αναφέρθηκε επίσης στο αθλητικό κέντρο: «Τα λεφτά δεν παίρνουν τα πρωταθλήματα. Υπάρχουν κι άλλες προτεραιότητες, πιο σημαντικές. Θα προτιμούσα δηλαδή να δίναμε τα χρήματα για ένα ποδοσφαιρικό κέντρο. Είμαστε σε μια μεγάλη ομάδα, το όραμα και η σκέψη είναι να τη δούμε να παίζει ολοκληρωμένο ποδόσφαιρο».

Και κατέληξε: «Η επιθυμία που έχω είναι να έρθει η στιγμή που θα κάθεσαι ήρεμος πριν από την έναρξη του ματς και θα έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα. Που θα ξέρεις ότι ακόμα κι αν χάσεις το ματς, θα χάσεις επειδή ήταν καλύτερος ο αντίπαλος ή επειδή δεν είχες τύχη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -0-2 Για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με ...