24/10/08

photo N682


paok-oxyro - ΑΠΟ paok mania
Καταπληκτικοί ναι, τέλειοι όχι.
Ναι, πολλοί έχουν παραδεχτεί ότι είμαστε ο καλύτερος ποδοσφαιρικός λαός στην Ελλάδα και όχι μόνο. Η δεδομένη άποψη δεν σχηματίστηκε τυχαία. Είμαστε ο πιο φανατικός, αντιδραστικός, ταξιδιάρικος, καταπονημένος, ξεριζωμένος, πιστός και ΠΑΟΚ πάνω απ’ όλα. Είμαστε αυτοί που μπορούμε να πετάμε μπουκάλι ακόμη και στον Μαραντόνα αλλά αν χρειαστεί να μην πέσει ούτε καρφίτσα. Όχι, δεν φοβόμαστε και φυσικά δεν μασάμε τίποτα και κανέναν αλλά όταν πρέπει να προάγουμε τον σεβασμό, τότε μπορούμε να πάρουμε άριστα. Δεν μπορεί κανείς να μας συνάψει τίποτα απολύτως εκτός εάν του το επιτρέψουμε εμείς. Μην το ξεχνάτε αυτό.
Όλα τα παραπάνω όμως, αφορούν την εξωτερική μας εικόνα. Θα ήθελα να αναλύσω τα εσωτερικά μας λίγο. Κι επειδή όπως προανέφερα, δεν μασάμε κανέναν, μπορούμε να κάνουμε δημόσια την αυτοκριτική μας. Θέλω να τονίσω ένα μεγάλο ατόπημα που κάνει την εμφάνιση του τα τελευταία χρόνια και ειδικά στον αγώνα με τον βάζελο ήταν σε όλη του την ακμή. Πρέπει να σταματήσει η κάθε παρέα να κάνει κερκίδα. Δεν είναι δυνατόν να τραγουδάμε και τα 100 συνθήματα που έχουμε, ταυτόχρονα. Αυτό λέγεται οχλαγωγία και όχι κερκίδα.
Είτε μας αρέσει, είτε όχι, αυτή την στιγμή υπάρχουν 3 οργανωτές σε κάθε αγώνα ποδοσφαίρου. Ο ένας είναι από την Θύρα 4 και δίνει τον παλμό του στο κάγκελο της 4α, κάτω κάτω. Ο άλλος είναι από τον Επτάλοφο και αναπαράγει τον παλμό στο κάγκελο της 4, κάτω κάτω και ο 3ος είναι από την Νεάπολη και κάνει κερκίδα στην 4, επάνω από την είσοδο της θύρας μαζί με 3 τύμπανα. Στον αγώνα με τον βάζελο, είχαμε και τέταρτο οργανωτή στην εξέδρα που βρίσκεται στο διαχωριστικό τοιχάκι της 4 και 4α. Προσπαθούσε να ενώσει τα συνθήματα των δύο θυρών. Παρ’ όλα αυτά τους αγνοούσαμε επιδεκτικά και ταυτόχρονα γκρινιάζαμε και τον συντονισμό που οι ίδιοι δεν τηρήσαμε. Αυτό λέγεται μαζοχισμός.
Θα σας παρακαλούσα θερμά, να μην τραγουδάει ο καθένας το σύνθημά του και να αναπαράγει αυτό που δίνει ο συντονιστής. Έτσι, έχουμε ομοφωνία και ταυτόχρονα κάνουμε συντήρηση δυνάμεων. Δεν είναι δύσκολο, είναι πολύ απλό. Το έχουμε καταφέρει στο παρελθόν με τον Μανάβη και τον Μπέλλο, όποτε μπορούμε και τώρα. Δυστυχώς αυτή τη περίοδο δεν έχουμε τέτοιας δυναμικότητας άτομα στις θύρας μας αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι αυτοί που έχουμε κάνουν καλά την δουλειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.23

Ποδόσφαιρο Γυναικών Νοκ-Αουτ Προημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδος  ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός - Γήπεδο Νέων Επιβατών Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα 16:00