20/10/08

photo N676




paok-oxyro - ΑΠΟ paok bc
ΤΡΙΚΑΛΑ 2000 - ΠΑΟΚ: 66 - 77
Πρώτη νίκη για τον ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα απέναντι στα Τρίκαλα με 77-66, μια νίκη που ήρθε μετά από μια μεγάλη μάχη στο κλειστό των Τρικάλων και που πανηγυρίστηκε ανάλογα από τους παίκτες και τους 50 περίπου φίλους του Δικέφαλου που ταξίδεψαν αυθημερόν από τη Θεσσαλονίκη για να βρεθούν κοντά στην ομάδα και να ενισχύσουν την προσπάθειά της. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ, που παρουσιάστηκαν φανερά πιο συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι στο τέταρτο ειδικά δεκάλεπτο του αγώνα, πήραν τελικά μια άνετη νίκη που ήταν αναγκαία τόσο αγωνιστικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά, προκειμένου να απελευθερώσει την ομάδα από το λογικό άγχος και να της δώσει την απαιτούμενη ώθηση για τη συνέχεια, πνίγηκαν στο τέλος του αγώνα στις αγκαλιές των φίλων της ομάδας, που πιστοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο την απόφασή τους να ενισχύσουν με την παρουσία τους τη φετινή πτήση του Δικέφαλου. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι και προηγήθηκε με 17 - 9, με ένα τρίποντο του Βασιλειάδη και εντυπωσιακό σερί από τον Kenny Gregory με 4/4 δίποντα, αλλά τα γρήγορα τρία φάουλ με τα οποία χρεώθηκε ο Τσιάρας και η πληθωρική παρουσία των Έιβερι - Νικολαϊδη ισορρόπησαν το παχνίδι για τους γηπεδούχους, το οποίο κύλησε πόντο - πόντο σε όλο το πρώτο ημίχρονο, που έληξε 43 - 42 υπέρ των γηπεδούχων. Η πρώτη παρουσία του Wesson με τη φανέλα του Δικέφαλου και η εξαιρετική απόδοσή του, βοήθησε στον απεγκλωβισμό των επιθετικών ατού του ΠΑΟΚ, η άψογη σχεδόν εμφάνιση του Kenny Gregory, που ανέλαβε εκ νέου πρωτοβουλίες στο τέταρτο δεκάλεπτο, η πολύ καλή παρουσία του Dejan Tomasevic, αλλά και η παρουσία του Κώστα Βασιλειάδη, που μπόρεσε να πάρει προσπάθειες και να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα κυρίως στο τέταρτο δεκάλεπτο, έφεραν τη διαφορά ακόμη και στους 15 πόντους (62 - 77 1:45'' πριν το τέλος), προτού δύο καλάθια των γηπεδούχων διαμορφώσουν το τελικό 66 - 77.
Τα δεκάλεπτα : 26 - 26, 43 - 42, 55 - 59, 66 - 77
ΤΡΙΚΑΛΑ 2000: Λεπενιώτης, Gardner 3(1), Νικολαϊδης 14 (2), Παπαχρήστος, Κατσαρές, Μπόγδανος 15 (3), Κακλαμάνος 3 (1), Massie 11, Djikanovic, Avery 8 (1), Χαριτόπουλος 12
ΠΑΟΚ: Wesson 17, Καυκής, Χαρίσης 5, Bασιλειάδης 14 (3), Κυρίτσης 6, Τσιάρας, Diarra 3 (1), Gregory 22 (2), Σίμτσακ, Tomasevic 10.
* H ομάδα επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη γύρω στα μεσάνυχτα και αύριο θα έχει ρεπό, ενώ επιστρέφει στις προπονήσεις το πρωί της Τρίτης.
*Η συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΟΚ με τον Υπουργό Μακεδονίας - Θράκης κ. Μαργαρίτη Τζίμα θα γίνει αύριο Δευτέρα στις 10.50.
Δημήτρης Δρόσος: Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα (19/10/2008)
Α1 ΟΜΑΔΕΣ 2008-09
1. Παναθηναϊκός-4
2.Ολυμπιακός-4
3.Πανελλήνιος-3
4.Αρης-3
5.Ολύμπια-3
6.ΑΕΚ-3
7.ΠΑΟΚ-3
8.Αιγάλεω-3
9.Πανιώνιος-2
10.Α.Ε.Λ. -2
11.Τρίκαλα-2
12.Μαρούσι-2
13.Κολοσσός-2
14.
ο Πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Δημήτρης Δρόσος
Μετά το τέλος του αγώνα, ο Πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Δημήτρης Δρόσος σχολίασε την εμφάνιση της ΠΑΟΚ απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Έχουμε πει πως είμαστε καινούρια ομάδα και θα χρειαστούμε πολλή δουλειά για να φτάσουμε στα επίπεδα που επιθυμούμε. Τα παιδιά είχαν άγχος γιατί ήθελαν τη νίκη, αλλά τους έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και είμαστε σίγουροι ότι θα βρουν τον εαυτό τους και θα μπορέσουν να φτάσουν τους στόχους που έχουμε βάλει. Περιμένουμε η συνέχεια θα είναι καλή για μας και θα υπάρχει βελτίωση από μέρα σε μέρα. Ήδη η παρουσία του Wesson έδειξε πόσο μεγάλη ήταν η απώλειά του στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής, έχουμε ακόμη ένα – δυο παιδιά που έρχονται από τραυματισμούς και δεν έχουν μπει ακόμη εντελώς στο ρυθμό της ομάδας, αλλά επαναλαμβάνω πως έχουμε εμπιστοσύνη στο υλικό που υπάρχει και βέβαια θα γίνει ό,τι χρειάζεται προκειμένου η ομάδα να γίνει αυτή που εμείς αλλά και οι φίλαθλοί μας θέλουν».
Πεδουλάκης :Κερδίσαμε δίκαια (19/10/2008)
Δίκαια χαρακτήρισε τη νίκη του ΠΑΟΚ ο Αργύρης Πεδουλάκης στη Συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη λήξη του αγώνα. Αναλυτικά οι δηλώσεις των προπονητών των δύο ομάδων έχουν ως εξής :
Αργύρης Πεδουλάκης (ΠΑΟΚ)
«Το παιχνίδι για εμάς ήταν πολύ επικίνδυνο μετά από το ατυχές αποτέλεσμα της πρώτης αγωνιστικής. Όσον αφορά τον τρόπο που παίξαμε νομίζω ότι στην επίθεση για σαράντα λεπτά είχαμε καλή λειτουργία, ενώ στην άμυνα είχαμε κενά από το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Στο δεύτερο ημίχρονο που βρήκαμε λύσεις και στην άμυνα πιστεύω ότι το παιχνίδι έγειρε προς τα εμάς και θεωρώ πως βλέποντας τα στατιστικά και όπως είχαμε προσεγγίσει το παιχνίδι, κερδίσαμε δίκαια». Γιάννης Χριστόπουλος (ΑΣ Τρίκαλα): «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ που ξέραμε ότι έρχονταν από ένα άτυχο αποτέλεσμα στην έναρξη του πρωταθλήματος και αυτό θα είχε δύο όψεις, θετική και αρνητική για εμάς. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε με αρκετά μεγάλη συγκέντρωση παρά τα πολλά λάθη που τον αναγκάσαμε να κάνει, αντίθετα από εμάς που παρόλο τα λίγα λάθη που είχαμε δεν αντιδράσαμε σωστά σε κομβικά σημεία του παιχνιδιού, με παράδειγμα τα πολλά μακρινά τρίποντα. Χρειάζεται πολύ υπομονή έτσι ώστε να δικαιωθεί ο τρόπος παιχνιδιού μας για να υπάρχει ισορροπία επιθέσεων κάτω από την ρακέτα και στην περιφέρεια. Καταφέραμε να κερδίσουμε μόλις δέκα βολές αφού δεν μπορέσαμε να μεταφέρουμε το παιχνίδι μέσα στην ρακέτα του αντιπάλου. Ξαναλέω ότι χρειάζεται μεγάλη υπομονή και προσήλωση στον στόχο που έχουμε θέσει, αφού δεν έχουμε περιθώρια να αποπροσανατολισμού. Είμαστε σαφώς καινούργια ομάδα και πρέπει να συγκεντρωθούμε περισσότερο για να επιτευχθεί ο στόχος».
Βασιλειάδης:Κάθε μέρα και καλύτεροι - Gregory: Συγκέντρωση πάνω απ΄όλα
Σε δηλώσεις τους μετά τον αγώνα οι Κώστας Βασιλειάδης και Kenny Gregory τόνισαν μεταξύ άλλων :
Κώστας Βασιλειάδης: «Γνωρίζαμε ότι θα ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ξέραμε ότι ήταν η πρώτη φορά που τα Τρίκαλα αγωνίζονται στην μεγάλη κατηγορία και στο γήπεδο τους. Είναι μια πολύ καλή και νέα ομάδα, που παλεύει μέχρι το τέλος. Εμείς είχαμε καλή απόδοση κυρίως στην επίθεση, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε να βελτιωθούμε στην άμυνα και να περιορίσουμε τους παίχτες των Τρικάλων. Με τον τρόπο που εξελίχθηκε το παιχνίδι, στόχος μας ήταν να είμαστε κοντά στο σκορ στην αρχή του τέταρτου δεκάλεπτου, ώστε να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε, πράγμα που πετύχαμε. Στο τέλος νομίζω κερδίσαμε σχετικά εύκολα και η νίκη μας είναι δίκαιη, αν και χρειαζόμαστε αρκετό χρόνο για να δέσουμε σαν ομάδα και παιχνίδι με το παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι. Εύχομαι καλή επιτυχία στην ομάδα των Τρικάλων».
Kenny Gregory : “Είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι σ’ αυτό το παιχνίδι, σε σχέση με το πρώτο της Τετάρτης με τον Πανιώνιο, όπου όταν μείναμε πίσω στο σκορ ήταν δύσκολο για μας να επιστρέψουμε, με δεδομένο ότι είχαμε απέναντί μας ομάδα Ευρωλίγκα. Σήμερα ήμασταν καλοί επιθετικά, δεν τα πήγαμε καλά στον αμυντικό τομέα στην αρχή, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε πολύ στην άμυνα και μπορέσαμε να πάρουμε τη νίκη. Είναι ευχάριστο να παίζεις και σε τέτοια γήπεδα (σημ. : μικρά σε σχέση με αυτά της Ευρωλίγκα, όπου αγωνιζόταν πέρσι), γιατί έχεις πολύ καλύτερη επαφή με τους φιλάθλους και παίρνεις περισσότερη ενέργεια. Το θέμα βέβαια είναι να είσαι πάντα συγκεντρωμένος και να κάνεις τη δουλειά σου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...