2/10/08

photo N662



paok-oxyro - ΑΠΟ paok mania
UEFA Europa League…
Έρχονται σημαντικές αλλαγές στο θεσμό από την επόμενη χρονιά !!!
Από επίσημα χείλη κορυφαίων στελεχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τέθηκε για τη φετινή χρονιά σαν στόχος η έξοδος στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ο συγκεκριμένος θεσμός από την επόμενη χρονιά θα αλλάξει σε κάποια βασικά σημεία του και είναι σημαντικό να ενημερωθούμε για αυτές τις επικείμενες αλλαγές.
Η εκτελεστική επιτροπή λοιπόν της UEFA, ενέκρινε την Παρασκευή 26/9, την αλλαγή του ονόματος της δεύτερης σε αξία ευρωπαϊκής διοργάνωσης από UEFA Cup σε UEFA Europa League. Η "νέα διοργάνωση" στοχεύει να έχει ανάλογη αίγλη με αυτή του UEFA Champions League και θα κάνει πρεμιέρα με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου (2009-2010)!"Οι αλλαγές που γίνονται θα βελτιώσουν την ιστορική διοργάνωση που είναι πολύ σημαντική για την UEFA και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, καθώς προσφέρουν σε περισσότερους φιλάθλους, παίκτες και συλλόγους τη χαρά της συμμετοχής στα Κύπελλα Ευρώπης. Είμαι βέβαιος για την επιτυχία της νέας διοργάνωσης", δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Μισέλ Πλατινί.Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό ένας από τους βασικούς λόγους αυτής της αλλαγής, είναι η πρόθεση της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να δώσει στο πρώην πλέον UEFA Cup, μεγαλύτερο εμπορικό και ταυτόχρονα αγωνιστικό ενδιαφέρον.Εκτός από τις αλλαγές στο σήμα, την ονομασία και την εμπορική αξιοποίηση της διοργάνωσης θα υπάρξει τροποποίηση και στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων αλλά κυρίως και στον τρόπο διεξαγωγής της όλης διοργάνωσης καθώς η φάση των ομίλων, θα περιλαμβάνει πλέον διπλούς αγώνες στα πρότυπα του Champions League.
H συμμετοχή σε ομίλους του ΟΥΕΦΑ , σημαίνει περισσότερα πλέον έσοδα για την ΠΑΕ
Στη φάση των ομίλων της νέας διοργάνωσης θα μετέχουν 48 ομάδες οι οποίες θα χωριστούν σε 12 γκρουπ των τεσσάρων. Οι χώρες οι οποίες βρίσκονται από την 7η έως την 9η θέση της κατάταξης της UEFA θα εκπροσωπούνται από την κυπελλούχο και άλλες τρεις ομάδες, ενώ όλες οι υπόλοιπες από την κάτοχο του Κυπέλλου και άλλες δύο ομάδες. Το Σαν Μαρίνο, το Λουξεμβούργο και η Ανδόρα, θα εκπροσωπούνται μόνο από την Κυπελλούχο. Μέσω του Fair Play θα παίρνουν μέρος στον πρώτο προκριματικό γύρο τρεις ομάδες, ενώ οι 15 ομάδες που θα αποκλείονται από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League θα μεταφέρονται στον τέταρτο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου UEFA. Επίσης, οι 10 χαμένοι των play-offs του Champions League θα προκρίνονται απευθείας στους ομίλους του UEFA. Από τη φάση των ομίλων θα προκρίνονται 24 ομάδες (οι δύο πρώτες κάθε γκρουπ). Αυτές συν τις οκτώ τρίτες των ομίλων του Champions League θα αποτελούν τη φάση των "32" της UEFA Europa League. Από εκεί και μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης θα υπάρχουν διπλές νοκ άουτ αναμετρήσεις. Επίσης η εκτελεστική επιτροπή της UEFA απέρριψε το αίτημα της Ένωσης των Συλλόγων να μην συμμετέχουν στο UEFA Europa League οι φιναλίστ του Κυπέλλου παρά μόνο οι Κυπελλούχοι, εφόσον δεν έχουν κερδίσει το εισιτήριο για το Champions League. Πηγή: supersport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου