29/10/08

photo N688



paok-oxyro - ΑΠΟ ΚΑΕ ΠΑΟΚ
Νίκη 76-67 στη Ρόδο και πρόκριση
Ο ΠΑΟΚ νίκησε 76-67 στη Ρόδο τον Κολοσσό και συνεχίζει την προσπάθειά του στο Κύπελλο Ελλάδας. Ο Κώστας Βασιλειάδης με 28 πόντους ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας, που πήρε όμως μεγάλη βοήθεια και από τους υπόλοιπους καλαθοσφαιριστές, ειδικά από τη στιγμή που Χαρίσης και Gregory έμειναν εκτός μάχης, καθώς τραυματίστηκαν στη διάρκεια του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι ο Χαρίσης επέστρεψε στο παιχνίδι παρά τον τραυματισμό του, για να βοηθήσει τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε ο Καυκής, όταν ο Κυρίτσης έφυγε από το παιχνίδι με πέντε φάουλ. Σημαντική βοήθεια στην προσπάθεια της ομάδας πρόσφεραν και οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ από τη Ρόδο, που δημιούργησαν τη δική τους κερκίδα στο γήπεδο και στο τέλος του αγώνα αποθέωσαν τους παίκτες της ομάδας.
Ο ΠΑΟΚ είχε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου πήρε… κεφάλι στο σκορ, διατήρησε την πρωτοπορία ως το τέλος και άντεξε παρά την πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι. Με τη νίκη του αυτή ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε και συνεχίζει στο θεσμό του Κυπέλλου και περιμένει πλέον το επόμενό του παιχνίδι, την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008.
Το παιχνίδι στη Ρόδο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ, αλλά τον ΠΑΟΚ να έχει τον έλεγχο και να προηγείται 4-8 (με καλάθι και φάουλ του Gregory), 12-13 (με τρίποντο του Τσιάρα) και 14-18 στη λήξη της πρώτης περιόδου. Το δεύτερο δεκάλεπτο είχε παρόμοια εξέλιξη, με τη διαφορά ότι οι γηπεδούχοι, κατάφεραν προς τη λήξη του ημιχρόνου να πάρουν το προβάδισμα και να προηγηθούν 32-31, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε χάσει ήδη το Χρήστο Χαρίση που τραυματίστηκε και φάνηκε να μην μπορεί να συνεχίσει το παιχνίδι.
Η απουσία του Χαρίση, ανάγκασε τον Αργύρη Πεδουλάκη να δοκιμάσει στη θέση του πλέι μέικερ και τον Αλέξη Κυρίτση και να ααζητήσει ταυτόχρονα με επιτυχία, εκείνα τα σχήματα που θα βοηθούσαν την ομάδα να κρατήσει τον έλεγχο του αγώνα και να πάρει την πρόκριση. Με δύο συνεχόμενα τρίποντα από Κυρίτση και Βασιλειάδη ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 36-37 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Κολοσσός κατάφερε να ισοφαρίσει 44-44 και λίγο αργότερα το παιχνίδι ήρθε και πάλι στα ίσα (50-50). Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που ο Κολοσσός ήταν μαζί στο σκορ με τον ΠΑΟΚ…
Ο ΠΑΟΚ έχασε και το Gregory που τραυματίστηκε και δεν επανήλθε στο παιχνίδι, ο Κυρίτσης διαμόρφωσε το 50-52 στη λήξη της τρίτης περιόδου, με δικό του τρίποντο ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 52-57, ακολούθησε «καλάθι-φάουλ» του Καυκή για το 55-60, για να έρθει ο Βασιλειάδης με δύο από τα επτά συνολικά τρίποντα που σημείωσε και να «κλειδώσει» ουσιαστικά τη νίκη, διαμορφώνοντας το 57-69, με τη μεγαλύτερη διαφορά του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι. Ο Χαρίσης επέστρεψε στο παιχνίδι, έστω και για λίγο για να βοηθήσει μετά την αποχώρηση του Κυρίτση με 5 φάουλ. Οι γηπεδούχοι πίεσαν, μείωσαν στους 5 (65-70), αλλά και πάλι ο Βασιλειάδης με τρίποντο «έγραψε» το 65-73 κι εκεί τελείωσε το παιχνίδι.

Τα Δεκάλεπτα: 14-18, 32-31, 50-52, 67-76

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ:
Harris 6, Παντελιάδης 2, Παπανικολόπουλος 11 (2), Vasiljievic 12 (2), Ασημακόπουλος 16, Smith 13, Χαρίσης Κ., Τσάμης 5 (1), Ceranic 2.
ΠΑΟΚ: Wesson 6 (8-2 ριμπάουντ), Καυκής 10, Χαρίσης 1, Βασιλειάδης 28 (7/12 τρίποντα), Κυρίτσης 14 (3/3 τρίποντα), Τσιάρας 9 (2), Diarra 2, Σίμτσακ, Gregory 2, Tomasevic 3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...