26/2/22

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.425














25η αγωνιστική, Superleague

ΠΑΟΚ - Ιωνικός - 1-1

Για την 25η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 στην Τούμπα με τον Ιωνικό ...

Ο Ιωνικός κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης στην Τούμπα με τον Τουράμ στο 58′, με τους φιλοξενούμενους να σπεύδουν αμέσως στον πάγκο της ομάδας, για να σηκώσουν μια Ουκρανική σημαία.

Πρωταγωνιστής φυσικά ήταν και ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι που κάτω από τη φανέλα του είχε ένα μήνυμα στα ουκρανικά.

Ο κόσμος του Δικεφάλου που βρέθηκε στην Τούμπα χειροκρότησε αυτή την ενέργεια.

Ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Σάστρε, Μιχαηλίδη, Μιχάι, Σίντκλεϊ, αμυντικά χαφ τους Σοάρες, Σβαμπ, μπροστά τους τους Μιτρίτσα, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά και στην κορυφή της επίθεσης τον Τσόλακ.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε με το καλημέρα χάνοντας τριπλή ευκαιρία με τους Τσόλακ (δοκάρι), Μπίσεσβαρ, Μιτρίτσα με τον Μύγα να είναι αυτός που σταμάτησε τα σουτ των δύο τελευταίων! Ο Ιωνικός στο 11' έχασε ευκαιρία για το 0-1, όταν ο Πασχαλάκης σταμάτησε τον Μάντζη στο τετ α τετ, σε μια φάση που προήλθε από αβίαστο λάθος του Σάστρε!

Στο 14ο λεπτό, είχαμε μεγάλη επέμβαση του Πασχαλάκη σε σουτ του Καμπράλ και στο 33' ο Σβαμπ από την άσπρη βούλα άνοιξε το σκορ, αξιοποιώντας το πέναλτι που κέρδισε ο Μιχάι από τον Μύγα.

Στο 39' ο Πασχαλάκης σταμάτησε το κοντινό σουτ του Μύγα, σε μια φάση στην οποία υπήρχε υποψία οφ σάιντ που δε δόθηκε. Ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν πάρα πολύ να διασπάσει την άμυνα του Ιωνικού και στο 59' ο Τουράμ με συρτό σουτ πέτυχε την ισοφάριση!

Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια είχε την κατιψή της μπάλας καθώς ο Ιωνικός έπαιξε άμυνα στο 1/3 του γηπέδου, χωρίς ο Δικέφαλος να απειλήσει ουσιαστικά τον Χουτεσιώτη και μοιραία ήρθε το τελικό 1-1.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ (76' Βιεϊρίνια), Σοάρες (62΄Τσιγγάρας), Σβαμπ, Μπίσεσβαρ (62' Ελ Καντουρί), Μιτρίτσα, Ζαμπά (82' Κούτσιας), Τσόλακ.

Ιωνικός: Χουτετσιώτης, Βαλεριάνος, Μύγας, Σάντσεζ (46' Τουράμ), Τσιγκρίνσκι, Λένις, Ρομαό, Καμπράλ (87' Βαλιέντε), Ντάλσιο, Άοσμαν (90' Βαφέας), Μάντζης (46' Πλατέλλας).

Ραζβάν Λουτσέσκου:

«Μισώ πραγματικά αυτού του είδους τα παιχνίδια, δύο μέρες μετά από αγώνες για την Ευρώπη. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Οι περισσότεροι παίκτες έπαιζαν την Πέμπτη και μας έλειψε το ξεκάθαρο μυαλό στην τελική προσπάθεια. Μπήκαμε πολύ νωρίς σε ένα τέμπο και ένα είδος παιχνιδιού που δε μας βόλευε. Ένα πολύ άμεσο παιχνίδι που βόλευε περισσότερο τον Ιωνικό. Έπρεπε να ελέγξουμε καλύτερα το παιχνίδι.

Στο δεύτερο μέρος, πέραν του γκολ που δεχτήκαμε, δε θυμάμαι κάτι άλλο. Ήταν ένα μπερδεμένο παιχνίδι, που παλέψαμε αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, χωρίς εμπνεύσεις στο επιθετικό τρίτο».

Όσο για το αν έπαιξε ρόλο, η μεγάλη τριπλή ευκαιρία στο ξεκίνημα του αγώνα, σημείωσε: «Δε μπορώ να είμαι 100% σίγουρος, αλλά ενδεχομένως να ήταν ένα πιο ανοικτό παιχνίδι και να βρίσκαμε πιο ανοικτούς χώρους. Υποθετικά εφόσον σκοράραμε ένα ακόμα γκολ στο πρώτο μέρος, θα ήμασταν στο 2-0 και θα ήταν ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Λαμβάνοντας τα πάντα υπόψιν, ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα».

Τέλος για τη δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία στο πρωτάθλημα, ανέφερε: «Είμαστε σε μία μεταβατική περίοδο. Είμαστε η ομάδα που είναι πρώτη στο δεύτερο γύρο με τους περισσότερους βαθμούς. Είμαστε στους 16 στην Ευρώπη και σε μία κατάσταση που παίζει σημαντικό ρόλο η νοοτροπία μας. Είμαι περίεργος να δω και περισσότερες ομάδες να τα καταφέρνουν εξίσου καλά στην ίδια κατάσταση με εμάς. Με τόσα παιχνίδια, τους περισσότερους βαθμούς στο δεύτερο γύρο, τραυματισμούς, κούραση αλλά και τον COVID που είναι κι αυτός στην εξίσωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....