17/2/22

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.414













 
 
Φάση των «32 1ος αγώνας, UEFA Europa Conference League

FC Midtjylland - ΠΑΟΚ - 1-0

Για τo πρώτο παιχνίδι του νοκ άουτ γύρου του Conference League, o ΠΑΟΚ έχασε εκτός έδρας με 1-0 από τη Μίντιλαντ ...

Ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια την άμυνα τους Σίντκλεϊ. Ίνγκασον, Κρέσπο, Λύρατζη, αμυντικά χαφ τους Σβαμπ, Τσιγγάρα, μπροστά τους τους Μιτρίτσα, Ντόουγκλας, Ζίβκοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης τον ΆΚπομ.

Ο Δικέφαλος έχοντας τη θερμή συμπαράσταση 500 οπαδών του που δε σταμάτησαν στιγμή να τον ενισχύουν, βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 18' με τον Όλαφσον να σταματάει τον Ζϊβκοβιτς και βρέθηκε να χάνει με 1-0 δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Άντερσον εκμεταλλεύτηκε το μεγάλο κενό στην αριστερή πλευρά της άμυνάς μας και με πλασέ νίκησε τον Πασχαλάκη.

Ο ΠΑΟΚ με πολύ αργή ανάπτυξη, απείλησε στο 44ο λεπτό με τον Τσιγγάρα να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να περνάει άουτ! Στην επανάληψη και στο 50ό λεπτό απείλησε η Μίντιλαντ, με τον Πασχαλάκη να σταματάει τον Ίσακσεν.

Η ομάδα προσπαθούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των Δανών, δεν κατάφερε να βρει διαδρόμους, οι αλλαγές του Λουτσλεσκου αυτή τη φορά δε βοήθησαν και μοιραία ήρθε η ήττα. Οι γηπεδούχοι μάλιστα βρέθηκαν κοντά στο 2-0 στο 90'όταν το σουτ του Τσαρλς σταμάτησε στο δοκάρι μας! 

Σίγουρα η Μίντιλαντ δεν είναι κανένα θηρίο και ο σοβαρός ΠΑΟΚ, με την προσθήκη του Κούρτιτς στην ενδεκάδα του, μπορεί την ανατροπή στη Τούμπα σε μια βδομάδα από σήμερα.

Μίντιλαντ: Όλαφσον, Ντάλσγκααρντ, Σβιατσένκο, Ζουνίνιο, Άντερσον, Σιστο (82' Μαρόνι), Ονιέντικα, Εβάντερ (60' Μάγιερ), Ντιρ (60' Παουλίνιο), Ίσακσεν (69' Τσαρλς), Μπρουμάντο (69' Λιντ). 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης. Σίντκλει (79' Ελ Καντουρί), Λύρατζης, Κρέσπο, Ίνγκασον,Τσιγγάρας, Σβαμπ (69' Βιεϊρίνια), Μίτριτσα (46' Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο (79' Σοάρες), Α.Ζίβκοβιτς, Ακπόμ (85' Τσόλακ).

Ράζβαν Λουτσέσκου:

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: «Νομίζω ότι δεν είναι εύκολο να καταφέρεις να βγάλεις ευκαιρίες με τέτοια πίεση. Δεν διαχειριστήκαμε σωστά την πίεση που δεχθήκαμε και αξιολογήσαμε λάθος τις καταστάσεις. Στο τέλος του πρώτου μέρους είχαμε δύο ευκαιρίες και μια ο αντίπαλος, αυτή που σκόραρε. Στην αρχή σεβαστήκαμε πολύ περισσότερο από όσο έπρεπε τον αντίπαλο. Στο δεύτερο ημίχρονο απειληθήκαμε μόνο στο δοκάρι, χωρίς να λέω ότι η Μίντιλαντ δεν είναι μια καλή ομάδα, αλλά στο τέλος της ημέρας πιστεύω ότι το δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία».

Για τα λάθη στην άμυνα: «Δεν νομίζω να ήταν φόβος, αλλά είναι ξεκάθαρο όταν ο αντίπαλος αγωνίζεται με ένα συγκεκριμένο τρόπο, με πίεση και με ένταση, σου δημιουργεί ένα θέμα στην αυτοπεποίθηση. Κάναμε και κάποια λάθη που μας οδήγησαν σε πίεση. Μας έλειψε και η γρήγορη σκέψη σε κάποιες στιγμές. Μια στιγμή καθυστέρησης και ο αντίπαλος ήταν εκεί. Όταν βγάζαμε τη μπάλα επιμείναμε σε μια πλευρά, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στη Μίντιλαντ να κλέψει κάποιες μπάλες. Από εκεί και πέρα ισορροπήσαμε, έπεσε και η ενέργεια της Μίντιλαντ. Από αυτή την άποψη τους σεβαστήκαμε παραπάνω από όσο έπρεπε».

Για το πώς θα ανατραπεί η κατάσταση: «Νομίζω η φυσική κατάσταση είναι το χαρακτηριστικό της έντασης και της φυσικής κατάστασης. Η Μίντιλαντ είχε και αρκετούς Βραζιλιάνους και σε κάθε περίπτωση είναι μια καλή ομάδα. Και εμείς έχουμε τα καλά μας στοιχεία και με αυτά θα διεκδικήσουμε την πρόκριση στη ρεβάνς. . Έγιναν κάποια λάθη, κάποιες χαζές καταστάσεις που μπορούσαμε να αποφύγουμε και τελικά δεχθήκαμε το γκολ. Θέλουμε και γρήγορα πόδια και γρήγορο μυαλό στη ρεβάνς, για να πάρουμε την πρόκριση. Θέλουμε και καλύτερες επιλογές, γιατί αν εξαιρέσεις δύο ευκαιρίες, δεν αντιδράσαμε καλά στα τελευταία 30 μέτρα».

Για τη λογομαχία που είχαν οι δύο πάγκοι: «Αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν σε ένα παιχνίδι. Υπήρχε ένταση και στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είναι η ώρα να δημιουργούμε σκάνδαλα, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, τελειώνουν όλα».

Για το αν θεωρεί πως ο ΠΑΟΚ έδειξε δείγματα ομαδικότητας λόγω των επιπλήξεων: «Μπορώ να πω ότι είναι ένας λόγος, είχαμε ένα παραπάνω άγχος. Παίζαμε μια διαφορετική διοργάνωση, έναν αντίπαλο με άλλα χαρακτηριστικά και ένταση, ακόμα και αν δεν είναι τόσο ποιοτικός όσο κάποιες ελληνικές ομάδες. Αν το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο δεν θα μιλούσαμε με τόσο αρνητισμό. Η ρεβάνς είναι στην Τούμπα και θα κάνουμε τα πάντα για προκριθούμε».

Για την παρουσία των οπαδών στις κερκίδες: «Το απόλαυσα, ήταν κάτι πολύ ωραίο. Ειδικότερα η παρουσία των δικών μας φιλάθλων. Είμαι σίγουρός ότι στη ρεβάνς θα μας ωθήσουν στη πρόκριση».

Για την επιστροφή του κόσμου στην Τούμπα: «Ναι θα παίξουν μεγάλο ρόλο οι οπαδοί μας. Σήμερα ήταν ένα αποτέλεσμα που δεν μας ικανοποιεί αλλά έχουμε παίξει μόνο το πρώτο ημίχρονο και θα τα δώσουμε όλα στη ρεβάνς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....