4/2/22

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.398


17η αγωνιστική, Betsson Superleague 2

ΠΑΟΚ Β' - Απόλλων Λάρισας - 3-0

Λίγες ημέρες μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τη Νίκη Βόλου, ο ΠΑΟΚ Β επικράτησε του Απόλλωνα Λάρισας με 3-0, σε μια αναμέτρηση στην οποία ο «Δικέφαλος του Βορρά» αρχικά προηγήθηκε και στη συνέχεια ο Απόλλων Λάρισας έμεινε με 10 παίκτες. Ο Απόλλων Λάρισας ξεκίνησε την αναμέτρηση με διάθεση να πάρει την κατοχή και να επιβάλλει τον ρυθμό του. Οι φιλοξενούμενοι το κατάφεραν αλλά χωρίς να γράψουν κάποια τελική προσπάθεια. Ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε στο 15λεπτο μα ανέβασε την απόδοσή του. Στο 15’ ο Κούτσιας έκανε την πρώτη τελική και στο 17’ ο Χατζηστραβός είχε σουτ στο δοκάρι. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μετουσίωσε την υπεροχή του σε γκολ, με τον Χατζηστραβό να πλασάρει εύστοχα μετά από συρτή σέντρα του Τσοπούρογλου. Στο 35’ ο Αστράς έκανε χέρι έξω από περιοχή και αποβλήθηκε, με τον Μάντζαρη να παίρνει θέση κάτω από τα δοκάρια. Ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε την κατάσταση που δημιουργήθηκε, δεν απειλήθηκε και στο 67’ βρήκε δεύτερο τέρμα. Ο Πανίδης έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Κούτσιας με κεφαλιά έκανε το 2-0. Στο 76’ ο Πανίδης, με ατομική προσπάθεια έκανε σουτ έξω από την περιοχή και με σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Τζίμας, που πέρασε στην αναμέτρηση στο 81′ είχε δυο μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρει. Στο 82′ είχε δοκάρι και σουτ δίπλα από την εστία στο 84′.

ΠΑΟΚ: Μπουργκάνης, Αποστολόπουλος, Τσοπούρογλου (81′ Τζίμας), Κουλιεράκης, Μανωλιούδης, Γιαξής (73′ Μελετίδης), Γρόσδης, Χατζηστραβός (73′ Σαλαμούρας), Τσαούσης (46′ Τάχατος), Κούτσιας, Γκορτεζιάνι (59′ Πανίδης).

Aπόλλων Λ.: Αστράς, Πετράκης (86′ Οικονομικός), Τιβόνε, Γιαννίτσης, Νούσιος (37′ Μάντζαρης),Καλούσης (62′ Ευθυμιάδης), Χατζής, Ναραμόκο, Σταμάτης, Βίγια, Κοζού (46′ Μπαλογιάννης)

Ποδόσφαιρο γυναικών 11η αγωνιστική

ΠΑΟΚ Morris - Δόξα Δράμας 2016 - 3-0

Νίκη για τον ΠΑΟΚ Morris επί της Δόξας 2016 με 3-0, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Women's Football League. 

Η αρχική σύνθεση αποτελούταν από τις: Χατζηχαριστού, Στράντζαλη, Μπασούρη, Μήτκου, Γιαννακά, Χαλατσογιάννη, Βαρδαλή, Ζώτου, Δοϊρανλή, Ακίντα και Μπαξεβάνου. 

Ο ΠΑΟΚ Morris ξεκίνησε τον αγώνα έχοντας να διαχειριστεί την απώλεια του βασικού κεντρικού αμυντικού διδύμου της, καθώς την ήδη γνωστή απουσία της Σμιλίκοβιτς, ήρθε να συμπληρώσει η απρόσμενη της Χαράλσντοτιρ, η οποία αισθάνθηκε ενοχλήσεις κατά την διάρκεια της προθέρμανσης.

Έτσι, ο Λευτέρης Κανάτας «ανακάτεψε» την τράπουλα την τελευταία στιγμή, τοποθετώντας στο κέντρο της άμυνας της Στράντζαλη και Μήτκου, και βάζοντας την Ζώτου στην θέση της αριστερής φουλ-μπακ. Αυτή η αναπροσαρμογή των πλάνων την τελευταία στιγμή, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο ξεκίνημα, καθώς ο Δικέφαλος έψαχνε τα πατήματα του στον αγωνιστικό χώρο. 

Ο ΠΑΟΚ Morris μετά το πρώτο εικοσάλεπτο πήρε μέτρα στο γήπεδο, συνδυάστηκε, πρέσαρε, δημιουργώντας δύο ευκαιρίες από κόρνερ και φάουλ της Βαρδαλή, ενώ και η Ακίντα «χτύπησε» δύο φορές με το κεφάλι, αλλά το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα του ημιχρόνου. 

Δυνατά μπήκε ο ΠΑΟΚ Morris στο δεύτερο ημίχρονο, ανεβάζοντας το ρυθμό και το πρέσινγκ του. Με εφορμήσεις κυρίως από την δεξιά πλευρά, ο Δικέφαλος απείλησε με την Στράντζαλη, και σκόραρε στο 50ο λεπτό με δυνατό σουτ της Χαλατσογιάννη από το ύψος της περιοχής, γράφοντας το 1-0. 

Ο Δικέφαλος συνέχισε να έχει την υπεροχή στο γήπεδο, δημιουργώντας και σπαταλώντας ευκαιρίες. Η Ολίνα Μπαξεβάνου βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε ως επιθετικό (;) φάουλ. Από κει και πέρα, τα αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα του διαιτητή του αγώνα και οι υποδείξεις του πρώτου βοηθού για οφσάιντ, επηρέασαν τον ρυθμό του αγώνα. 

Στο 70ο λεπτό ο Λευτέρης Κανάτας πραγματοποίησε αναγκαστική αλλαγή, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο την Καλέση στην θέση της τραυματίας Ζώτου. 

Στην συνέχεια, το σκηνικό παρέμενε ίδιο, με τον ΠΑΟΚ Morris να επιτίθεται και την Δόξα 2016 να αμύνεται. Ο Δικέφαλος συνέχισε να σπαταλά ευκαιρίες, ωστόσο στο 89ο λεπτό ήρθε η Μπασούρη για να πετύχει το πρώτο της γκολ με την φανέλα του ΠΑΟΚ Morris και δεύτερο για την ομάδα της. Το τρίτο γκολ για τον Δικέφαλο ήρθε από την Μπαξεβάνου, με το 3-0 να είναι και τελικό σκορ. 

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η διαιτητική παρουσία η οποία ήταν κατώτερη του αναμενόμενου. Οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να ορίζουν στα παιχνίδια της Women's Football League διαιτητές οι οποίοι μπορούν να ανταπεξέλθουν στους ρυθμούς των αγώνων. 

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Λευτέρη Κανάτα, απέναντι στα Τρίκαλα Θεόνη, στις 27 Φεβρουαρίου και ώρα 15:00, εκτός έδρας, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. 

Ημίχρονο: 0-0

Τελικό: 3-0

ΠΑΟΚ Morris (Κανάτας): Χατζηχαριστού, Στράντζαλη, Μπασούρη, Μήτκου, Γιαννακά, Χαλατσογιάννη, Βαρδαλή, Ζώτου (70΄ Καλέση), Δοϊρανλή, Ακίντα, Μπαξεβάνου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.209

Χάντμπολ Γυναικών Τρίτος Ημιτελικός ΠΑΟΚ mαteco - ΑΕΣΧ Πυλαίας - 26-19 Την πρόκριση στους τελικούς της Α1 Χάντμπολ γυναικών ο ΠΑΟΚ mαteco, ε...