2/12/08

oxyro N725


paok-oxyro - ΑΠΟ GOALDAY
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης παρουσία του Γιάννη Ιωαννίδη συναντήθηκε με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας
Σχέδιο απαλλαγής από τα χρέη

Των ΣΑΒΒΑ ΤΖΙΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ και ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΑΚΑΛΕΑ

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Ηλία Βιολίδη, συναντήθηκαν με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη και του ανέλυσαν τα προβλήματα που έχει η διοίκηση για να αντιμετωπίσει τα χρέη που έχει παραλάβει. Για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση αυτή μεσολάβησε ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για τα θέματα Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, που ήταν και αυτός παρών.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ενημέρωσε τον Γιώργο Αλογοσκούφη για το πρόβλημα που υπάρχει στην ΠΑΕ από τα συσσωρευμένα χρέη που δημιουργήθηκαν από τις προηγούμενες διοικήσεις και ζήτησε να υπάρξει μια διαφορετική αντιμετώπιση από την πλευρά της πολιτείας.

Τι ζητά ο ΠΑΟΚ

Το ακριβές σχέδιο που έχουν καταστρώσει οι άνθρωποι του «δικέφαλου» θα ανακοινωθεί από τον ίδιο τον Θοδωρή Ζαγοράκη στη συνέντευξη που θα δώσει με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άνθρωποι του «δικέφαλου» ζητούν να ενταχθεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στις υπερχρεωμένες εταιρείες που απειλούνται με λουκέτο και σύμφωνα με το άρθρο 48 του κανονιστικού νόμου 2190/20 περί ανωνύμων εταιρειών να μπει στην υπάρχουσα ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών (που ψηφίστηκε πριν από δύο μήνες περίπου) και να αποπληρώσει μόνο το 30% των χρεών.

Αυτό που ενδιαφέρει τη διοίκηση του Θοδωρή Ζαγοράκη είναι να απαλλαγεί η ΠΑΕ από τα χρέη που δημιουργήθηκαν με ευθύνη των προηγούμενων μεγαλομετόχων. Αν γίνει αποδεκτή η πρόταση που κατατέθηκε χθες ο ΠΑΟΚ θα απαλλαγεί μια και καλή από το βραχνά των οικονομικών προβλημάτων.

Αλλωστε το ζήτημα των χρεών είναι συνυφασμένο με αυτό της αύξησης που γίνεται για να καλυφθεί η αρνητική θέση στα οικονομικά της ΠΑΕ.

Η χθεσινή ήταν η πρώτη προσωπική συνάντηση που είχε ο Θοδωρής Ζαγοράκης με τον Γιώργο Αλογοσκούφη, ο οποίος έδειξε καλή διάθεση απέναντι στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ που έφυγαν ικανοποιημένοι. Ο υπουργός Οικονομίας άκουσε με προσοχή όσα του είπε ο Θοδωρής Ζαγοράκης. «Κατανοώ τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε» του απάντησε και πρόσθεσε: «Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στα πλαίσια του εφικτού». Το θέμα βέβαια είναι ποια στάση θα κρατήσει η πολιτεία απέναντι στα αιτήματα του «δικέφαλου».

Σήμερα θα ανακοινωθεί επίσημα από την ΠΑΕ πότε τελικά θα γίνει η συνέντευξη του Θοδωρή Ζαγοράκη, που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους οπαδούς της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...