2/8/24

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.267


 Χάντμπολ Γυναικών / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΠΑΟΚ, και το τμήμα Χάντμπολ γυναικών, ΠΑΟΚ mαteco, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με την αθλήτρια, Νίκα Ματάβς, για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025. 

Γεννημένη στη Σλοβενία στις 03/02/1999, η Νίκα Ματάβς αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της περιφέρειας και έχει ύψος 170cm. 

Έκανε τα πρώτα της βήματα από την DRSAM της Σλοβενίας το 2010, εκεί όπου παρέμεινε έως το 2014. 

Οι εξαιρετικές της εμφανίσεις την οδήγησαν στην πιο πετυχημένη γυναικεία ομάδα της Σλοβενίας, την RK Krim, η οποία είναι η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην χώρα. Έτσι, ακολούθησε μία διετία (2014-16) στην RK Krim, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα τη σεζόν 2014-15. Παράλληλα με τον πρωταθλητισμό, απέκτησε εμπειρίες υψηλού επίπεδου, συμμετέχοντας στις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

Η επόμενη σεζόν (2016-17) την βρήκε και πάλι στην Σλοβενία, αυτή τη φορά με τη φανέλα της Zagorje. 

Η επόμενη διετία (2017-19) την βρήκε για πρώτη φορά εκτός Σλοβενίας, παίζοντας στην Αυστρία για λογαριασμό της SC Ferlach Damen. 

Το ταξίδι της στο «εξωτερικό» συνεχίστηκε, παίζοντας στη Σουηδία με τη φανέλα της Boden τη σεζόν 2019-20, ενώ ακολούθησε μία διετία (2020-22) στη Γερμανία για την TV Beyerohde Wuppertal. 

Τη σεζόν 2022-23 αγωνίστηκε στη Τουρκία με τη φανέλα της Yalikavak, κατακτώντας μάλιστα το κύπελλο Τουρκίας, στο οποίο μάλιστα αναδείχθηκε MVP του τελικού αλλά και της διοργάνωσης. Την περσινή σεζόν (2023-24) αγωνίστηκε στη Ρουμανία για λογαριασμό της CSM Deva. 

Είναι διεθνής με την Εθνική Ομάδα της Σλοβενίας, με την οποία έχει καταγράψει συμμετοχές. 

Για την έναρξη συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, η Νίκα Ματάβς, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr:

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη που γίνομαι μέλος της Οικογένειας του ΠΑΟΚ. Οι στόχοι της ομάδας είναι υψηλοί και ελπίζω να τους κατακτήσουμε όλους. Ανυπομονώ να γνωρίσω τις νέες μου συμπαίκτριες, και τους φιλάθλους μας, και να γράψουμε μία συναρπαστική ιστορία τη φετινή σεζόν!». 

Καλώς ήρθες στον ΠΑΟΚ, Νίκα!

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ

ΟΜΙΛΟΣ 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.300

Πόλο Ανδρών / LEN Champions League  Οραντέα  -  ΠΑΟΚ -  11 -8 Τις υποχρεώσεις του στο LEN Champions League ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ Domus Ergo, γνω...