22/2/24

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.140













 







Δεύτερος Ημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδος

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ - 0-1 (Παράταση 1-2) (Πέναλτι 6-5)

Δεν κατάφερε ο ΠΑΟΚ να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου, καθώς αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι στη Λεωφόρο

Ο Δικέφαλος ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια της αναμέτρησης προηγούμενος με 0-1, στην παράταση πέτυχε το 0-2 και δέχτηκε γκολ στο 129' με αποτέλεσμα η πρόκριση να πάει στα πέναλτι!
Εκεί είχε τρεις φορές την ευκαιρία να τελειώσει με την πρόκριση, χωρίς ωστόσο οι Ντεσπόντοφ, Οζντόεφ, Ότο να καταφέρουν να σκοράρουν! Το τελευταίο πέναλτι που έδωσε την πρόκριση στην αθηναϊκή ομάδα το έχασε ο ... Σαμάτα, ο οποίος την ώρα του σουτ ... γλίστρησε!

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ο Λουτσέσκου παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο τον Κοτάρσκι κάτω αό τα δοκάρια, στην άμυνα τους Μπάμπα, Μιχαηλίδη, Κεντζιόρα, Ότο, αμυντικά χαφ τους Μεϊτέ, Σβαμπ, μπροστά τους τους Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια, Τάισον και στην κορυφή της επίθεσης τον Μπράντον.

Το παιχνίδι ξεκίνησε στραβά για τον ΠΑΟΚ, καθώς μόλις στο 4' ο Μιχαηλίδης έγινε αναγκαστική αλλαγή, δίνοντας τη θέση του στον Κουλιεράκη.  

Ο Δικέφαλος ήταν η ομάδα που έφτανε με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία και στο 14΄ ο Ντραγκόφσκι σταμάτησε την κεφαλιά του Σβαμπ, ενώ στο 20' ο Σβαμπ και πάλι αν και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε. Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, ο Ντραγκόφσκι έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μπράντον.

Φάση με ίδιους πρωταγωνιστές και ίδια κατάληξη στο 50',  στο 64΄ το σουτ του Μεϊτέ από καλή θέση πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού και στο 72' ο Ότο σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι και ο Ζίβκοβιτς με ωραίο γυριστό σημείωσε το 0-1.

Στο 81΄ ο Κωνσταντέλιας σούταρε άουτ αν και είχε την επιλογή του Ντεσπόντοφ στα δεξιά του και στο 87' ο Οζντόεφ από πλάγια θέση πλάσαρε άουτ! Στην παράταση ο Κεντζιόρα σημείωσε με πολύ ωραία σεντερφορίσια κεφαλιά πέτυχε το 0-2, δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στον ΠΑΟΚ.

Στο 115' ο Βαγιαννίδης κόντεψε να στείλει τον Μπάμπα στον άλλο κόσμο, καθώς τον χτύπησε στο κεφάλι σε "διεκδίκηση" της μπάλας, ο παίκτης μας έφυγε με ασθενοφόρο και ο ΠΑΟΚ μένοντας με "10" δέχτηκε την ισοφάριση στο 129' από τον ... Λημνιό!

Η σειρά των πέναλτι:

Σπόραρ απόκρουση ο Κοτάρσκι

Κουλιεράκης 0-1

Γερεμέγιεφ 1-1

Μουργκ 1-2

Μπακασέτας 2-2

Κεντζιόρα 2-3

Κώτσιρας 3-3

Μεϊτέ 3-4

Μλαντένοβιτς 4-4

Ντεσπόντοφ απόκρουση ο Ντραγκόφσκι

Λημνιός άουτ

Οζντόεφ απόκρουση ο Ντραγκόφσκι

Μαντσίνι 5-4

Μάρκος Αντόνιο 5-5

Αράο δοκάρι

Οτο απόκρουση ο Ντραγκόφσκι

Σένκεφελντ 6-5

Σαμάτα άουτ

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Αράο, Γεντβάι (57΄ Σένκεφελντ), Ζέκα (76΄ Βαγιαννίδης), Bιλένα (85΄ Μαντσίνι), Παλάσιος (85΄ Λημνιός), Μπερνάρ (106΄ Γερεμέγιεφ), Μπακασέτας, Ιωαννίδης (76΄ Σπόραρ).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Οτο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης (4΄ Κουλιεράκης), Μπάμπα, Σβαμπ (74΄ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (85΄ Μουργκ), Κωνσταντέλιας (109΄ Μάρκος Αντόνιο), Τάισον (74΄ Ντεσπόντοφ), Μπράντον (74΄ Σαμάτα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....