2/2/24

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.117








Προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος

ΠΑΟΚ - Πανσερραϊκός - 5-0

Για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ο ΠΑΟΚ ντουμπλάρισε τις νίκες επί του Πανσερραϊκού, καθώς επιβλήθηκε με 5-0 και πέρασε στους «4» του θεσμού

Ο Λουτσέσκου με δεδομένο το 0-4 του πρώτου αγώνα, έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν λογίζονται σαν βασικοί, αν και στον φετινό ΠΑΟΚ αυτό τείνει να … καταρριφθεί!

Στο αρχικό σχήμα λοιπόν βρέθηκαν, ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα οι Σάστρε, Νάσμπεργκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, αμυντικά χαφ οι Τσιγγάρας, Σβαμπ, μπροστά τους οι Αν. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Μάρκος Αντόνιο και στην κορυφή της επίθεσης ο Τζίμας.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο ορεξάτοι στο ματς και στο 7’ έχασαν ευκαιρία για να προηγηθούν με τον Σοφιανό, ο οποίος μετά από λάθος του Νάσμπεργκ δεν μπόρεσε σε δύο προσπάθειες να νικήσει τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς!

Ο ΠΑΟΚ σταδιακά ανέβαζε την απόδοσή του και αφού χάθηκαν 2-3 καλές ευκαιρίες, το γκολ ήρθε στο 20’. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, μετά από συνδυασμό Ζίβκοβιτς - Σάστρε από τα δεξιά και γύρισμα για τον Τζίμα που νίκησε τον Κατσίκα κάνοντας το 1-0.

Στο 26΄ ο Ζίβκοβιτς μετά από μπαλιά του Μιχαηλίδη σημείωσε το 2-0, φτάνοντας τα 13 γκολ τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις.

Στο 49’ ο Μασκανάκης απέφυγε τον Μάρκος Αντόνιο σούταρε με τη μπάλα να περνάει άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι μας. Στο 71’ ο Κατσικάς απέκρουσε το πλασέ του Ζίβκοβιτς σε μια καλή στιγμή μας στο ματς.

Στο 82’ ο Αντρέ Ρικάρντο ανέβασε τον δείκτη του σκορ στα επίπεδα του 3-0 με σουτ μετά από γύρισμα του Ράφα Σοάρες, γράφοντας και αυτός το όνομά του στους φετινούς –πολλούς- σκόρερς του ΠΑΟΚ! 

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μπράντον να σκοράρει, βρίσκοντας δίχτυα με μακρινό σουτ και λάθος εκτίμηση της φάσης από τον Κατσίκα.

Το τελικό 5-0 διαμορφώθηκε στο 92’ με εξαιρετικό τελείωμα του Κωνσταντέλια, που έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Επόμενος αντίπαλος -και τελευταίο εμπόδιο για την πρόκριση στον τελικό- θα είναι ο Παναθηναϊκός σε διπλά ματς που όπως όλα δείχνουν θα γίνουν σε γεμάτα γήπεδα.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς (86’ Ταλιχμανίδης), Σάστρε (Μπάμπα 46'), Νάσμπεργκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας, Σβαμπ (62’ Ρικάρντο), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Μάρκος Αντόνιο, Τζίμας (74’ Μπράντον).

Πανσερραϊκός: Κατσίκας, Ντάνκερλουι, Γκοτζαμανίδης, Πεταυράκης, Πηλέας, Mορέιρα, Οικονόμου (61’ Στάικος), Σοφιανός (77’ Μπετανκόρ), Μούργος (61’ Τομάς), Μασκανάκης (61’ Ουάρντα), Άλεξιτς (72’ Μπετανκόρ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....