4/2/24

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.120






Ποδόσφαιρο Γυναικών 14η αγωνιστική 

ΠΑΟΚ - Ολυμπιάδα Υμηττού -1-0

Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του στη Women's Football League ο ΠΑΟΚ Morris, επικρατώντας στους Νέους Επιβάτες της Ολυμπιάδας Υμηττού με 1-0, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής. 

Ο ΠΑΟΚ Morris παρατάχθηκε με αρχική ενδεκάδα τις: Νόιχαους, Μήτκου, Γκούνη, Αχμέντοβα, Κοσκερίδου, Στράντζαλη, Χαλατσογιάννη, Βαρδαλή, Ακίντα, Χέλμβαλ και Παπαδοπούλου. 

Έχοντας τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, ο Δικέφαλος δημιούργησε την πρώτη του τελική στα 30 δευτερόλεπτα, με την Ακίντα να απειλεί εντός περιοχής μετά από σέντρα της Χέλμβαλ, με την μπάλα να περνά λίγο άουτ. 

Στο 4ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ Morris έφτασε μία... ανάσα από το 1-0, ωστόσο η όμορφη κεφαλιά της Χέλμβαλ, μετά από εξαιρετική σέντρα της Μήτκου, πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα, η Σουηδή επιθετικός συνδυάστηκε υπέροχα με την Βαρδαλή, ωστόσο το σουτ της Χέλμβαλ κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 10ο λεπτό, ο Δικέφαλος «εξαργύρωσε» την κυριαρχία του και τις συνεχόμενες ευκαιρίες, με την Μήτκου να παίρνει το ριμπάουντ μετά από χαμένο τετ α τετ της Χέλμβαλ, και με όμορφο πλασέ έκανε το 1-0. 

Το μπαράζ των χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε. Στο 23ο λεπτό η Κοσκερίδου με σέντρα βρήκε την Βαρδαλή, εκείνη έπιασε όμορφο γυριστό σουτ, ωστόσο η μπάλα πέρασε ξυστά από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 29ο λεπτό, η Παπαδοπούλου απείλησε με το κεφάλι, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της αντίπαλης τερματοφύλακας, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Δικέφαλος είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία. Η Βαρδαλή με όμορφη πάσα βρήκε την Χέλμβαλ μέσα στην περιοχή, εκείνη νικήθηκε από την αντίπαλη τερματοφύλακα, και στο ριμπάουντ η Ακίντα έστειλε την μπάλα ψηλά. 

Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με δύο ακόμα καλές στιγμές για τον ΠΑΟΚ Morris, τις οποίες οι Παπαδοπούλου και Βαρδαλή δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν σε τέρματα. Έτσι, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο 1-0, σκορ το οποίο αδικεί την εικόνα και τις φάσεις τις οποίες δημιούργησε ο ΠΑΟΚ Morris.

Στο δεύτερο μέρος, ο Δικέφαλος δημιούργησε την πρώτη του καλή ευκαιρία μόλις στο 49ο λεπτό, όταν η Παπαδοπούλου πήρε την κεφαλιά, ωστόσο η αντίπαλη τερματοφύλακας μπλόκαρε σταθερά. Δύο λεπτά αργότερα, η Χέλμβαλ με πολύ ωραία τοποθέτηση πήρε την κεφαλιά, μετά από σέντρα της Γιαννακά, ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

Στο 52ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ Morris δημιούργησε νέα μεγάλη διπλή ευκαιρία. Η Χέλμβαλ βρέθηκε στο τετ α τετ, όπου και νικήθηκε από την αντίπαλη τερματοφύλακα, με την Παπαδοπούλου στην επαναφορά να αστοχεί μέσα από την μικρή περιοχή. 

Ένα λεπτό αργότερα, η Χαλατσογιάννη με ωραία κάθετη μπαλιά βρήκε την Γιαννακά στο ανέβασμα της, η διεθνής παίκτριες του ΠΑΟΚ Morris απείλησε, ωστόσο η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. 

Κυριαρχικός συνέχισε να είναι ο ΠΑΟΚ Morris στο γήπεδο, κυκλοφορώντας συνεχώς την μπάλα έξω από την περιοχή του Υμηττού, ο οποίος αμυνόταν μαζικά έχοντας 11 παίκτριες πίσω από την μπάλα. 

Στο 67ο λεπτό η Στράντζαλη πλάσαρε έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο ΠΑΟΚ Morris είχε και δοκάρι, όταν μετά από όμορφο γυριστό της Γιαννακά, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. 

Το ίδιο έργο εξελίχθηκε και στο τελευταίο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης, με τον Δικέφαλο να έχει συντριπτικά τα ποσοστά κατοχής υπέρ του, προσπαθώντας να βρει ένα δεύτερο τέρμα, το οποίο θα έκανε την εξέλιξη του παιχνιδιού πιο εύκολη. Στο 85ο λεπτό, η Χέλμβαλ απείλησε από μακριά, ωστόσο το σουτ της κατέληξε στα χέρια της αντίπαλης γκολκίπερ. 

Έτσι, το 1-0 παρέμεινε και αυτό ήταν το τελικό σκορ, με τον ΠΑΟΚ Morris να δημιουργεί 18 ευκαιρίες, να έχει την μπάλα διαρκώς στα πόδια του, και εν τέλη να κάνει το 14Χ14 στο πρωτάθλημα. 

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για το σύνολο του Θαλή Θεοδωρίδη, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου και ώρα 15:00, εκτός έδρας, κόντρα στα Τρίκαλα, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Women's Football League.

ΠΑΟΚ Morris (Θαλής Θεοδωρίδης): Νόιχαους, Μήτκου, Γκούνη, Αχμέντοβα, Κοσκερίδου, Στράντζαλη (78' Γιοβάνη), Χαλατσογιάννη, Βαρδαλή, Ακίντα (46' Γιαννακά), Χέλμβαλ, Παπαδοπούλου (88' Τζούρτζεβιτς). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....