26/8/13

oxyro N2.073












Χουμπ Στέφενς και Κώστας Κατσουράνης για το ματς με την Σάλκε.

Χουμπ Στέφενς
 
"Δεν ξέρω πως θα εμφανιστεί η Σάλκε, πάντως σίγουρα θα έχει πολλά κίνητρα, δεν με αφορά αν θέλει γκολ, εγώ θα περιμένω να δω πως θα εξελιχθεί το παιχνίδι και αναλόγως να κάνω τις ενέργειές μου"

Για τις πιθανότητες του ΠΑΟΚ: "Οι πιθανότητες είναι 50-50"

Για τις απουσίες του ΠΑΟΚ: "Δεν μπορούμε να μιλάμε για διάταξη ανάγκης, η ομάδα έχει μεγάλο ρόστερ για να παρακάμψει προβλήματα τραυματισμών. Οι παίκτες που θα παίξουν θα έχουν την δυνατότητα να δείξουν τις δυνατότητές τους"

Για την πίεση που ασκείται: "Αύριο είναι ένα ξεχωριστό ματς, υπήρχε ένα θετικό και ένα αρνητικό αποτέλεσμα, αύριο το ματς θα ξεκινήσει από την αρχή. Η Σάλκε έχει την πίεση, γιατί η Σάλκε πρέπει να συνεχίσει, ενώ ο ΠΑΟΚ εύχεται να συνεχίσει στην διοργάνωση"

Για την τιμωρία της Τούμπας: "Είναι κρίμα, πάνω απ' όλα το ποδόσφαιρο παίζεται για τον κόσμο. Ξέρετε όλοι εσείς της Σάλκε πόσο σημαντικοί είναι οι οπαδοί της, έτσι και για τον ΠΑΟΚ είναι σημαντικός ο κόσμος. Παρόλο, πάντως, που η συμπεριφορά κάποιων οπαδών δεν ήταν σωστή, η τιμωρία των τριών αγωνιστικών ήταν υπερβολική"

Για τα πολλά χρήματα που διακυβεύονται στο αυριανό ματς: "Αυτό το ξέραμε από πριν. Είναι πολύ καλό που είμαστε εδώ, δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχει άγχος"

Για την ατμόσφαιρα που υπάρχει ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει πάση θυσία να προκριθεί: "Είναι απίστευτο ότι μπορεί να υπάρχει κάτι τέτοιο. Οτι και να γίνει στο αυριανό ματς, μεθαύριο και θα φάμε και θα πιούμε. Για μένα ότι αν χάσουμε θα έρθει ο θάνατος είναι ακατανόητο. Ποδόσφαιρο παίζεται και σε άλλα μέρη του κόσμου, με πιο δυνατά συναισθήματα, τα πόδια πρέπει να είναι στο πάτωμα"

Κατσουράνης: "Θα έχει ομοιότητες με το πρώτο παιχνίδι"

Για την κρισιμότητα του αυριανού αγώνα: "Δεν πρέπει να έχουμε άγχος, αυτό θα προσπαθήσω να μεταδώσω και στους συμπαίκτες μου. Αν δεν περάσουμε δεν θα έρθει η καταστροφή του κόσμου. Ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει, μπορούμε να γράψουμε ιστορία και αυτό το ξέρουν όλοι, θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας μέχρι το τελεταίο δευτερόλεπτο".

Για το πως θα χαρακτήριζε το ματς με την Σάλκε: "Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς για την ομάδα. Δεν θα του δώσω κάποιο χαρακτηρισμό, πρέπει να το ξεπεράσουμε χωρίς άγχος. Ο κόσμος θα μας έδινε ώθηση, δεν θα μας φόρτωνε άγχος, αυτή είναι η αποψή μου. Από εκεί και πέρα έχουμε το 1-1 και θα περιμένουμε τον διαιτητή να σφυρίξει την λήξη"

Για την Σάλκε: "Δεν νομίζω οτι ήταν υπεροπτικοί στο πρώτο ματς, έκαναν καλό παιχνίδι. Είναι καλή ομάδα, είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι και για εκείνους για τους δικούς τους λόγους. Ξερουμε ότι είναι καλή ομάδα και τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε, την είδαμε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο πόσο καλή ομάδα είναι"

Για τις ομοιότητες που θα έχει το αυριανό με το πρώτο παιχνίδι: "Σίγουρα το αυριανό παιχνίδι θα έχει ομοιότητες με το πρώτο ματς. Η Σάλκε νομίζω ότι θα παίξει όπως στη Γερμανία, έχει μάθει να αγωνίζεται επιθετικά, εμείς θέλουμε να κλείσουμε τους διαδρόμους προς την εστία μας. Θα έχει και διαφορές, πάντως, ο αγώνας όχι μόνο ομοιότητες"










Ο τεχνικός της Σάλκε Γενς Κέλερ 

Αρχικά ρωτήθηκε για το πόσο θα επηρεάσει την ομάδα του η άδεια Τούμπα: "Δεν είναι κάτι συνηθισμένο για εμάς να παίζουμε μπροστά σε 100 άτομα, όταν σε μία προπόνηση έχει περισσότερους θεατές. Η ομάδα μου θα προσπαθήσει να απομονώσει εντελώς αυτόν τον παράγοντα και να συγκεντρωθεί στο στόχο της και στα 90 λεπτά του παιχνιδιού".

Όσο για το αν μίλησε στους παίκτες για το παιχνίδι, υπογράμμισε: "Έγιναν ομιλίες προς τους παίκτες για την καλύτερη προετοιμασία τους για αυτό το σπουδαίο παιχνίδι".

Για την κατάσταση των τραυματιών πρόσθεσε: "Αυτοί οι παίκτες είναι μαζί μας στην αοπστολή, έχουν κάνει προπόνηση και θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή ποιοι θα παίξουν".

Για τα τα όσα είπε ο Στέφενς που δήλωσε πως ο ΠΑΟΚ εύχεται να περάσει, ενώ η Σάλκε είναι υποχρεωμένη: "Αυτό δεν το ξέρω αν ο ΠΑΟΚ θέλει να περάσει και η Σάλκε πρέπει, γιατί δεν ξέρω ποιο είναι το σημείο εκκίνησης του ίδιου, ξέρουμε πως το σημείο εκκίνησης του ΠΑΟΚ. Για παράδειγμα και εμείς φέραμε εκτός με την Γαλατάσαραι 1-1 στην Τουρκία και μετά αποκλειστήκαμε".

Σχολιάζοντας τη σημασία που έχει για τη Σάλκε η πρόκριση στους ομίλους του Champions League, τόνισε :  "Ετσι και αλλιώς πριν από ένα τέτοιο παιχνίδι η πίεση είναι μεγάλη σε όλους. Η διάθεση και το κλίμα στην ομάδα δεν είναι και το καλύτερο, αλλά η πίεση για την πρόκριση είναι δεδομένη".

Αναφερόμενος στο τι σημαίνει για τη Σάλκε μία πρόκριση ή ένας αποκλεισμός από τη συνέχεια, δήλωσε :  "Το να περάσει η ομάδα στους ομίλους θα είχε ασφαλώς τρομερά πλεονεκτήματα. Όχι μόνο οικονομικά, αλλά και πέρα από αυτά, θα είναι πολύ θετικό για την ίδια την ομάδα. Θα ήταν μία πρόκληση για τους παίκτες να αναμετρηθούν με τους καλύτερους της Ευρώπης και μια ευκαιρία να βελτιωθούν οι ίδοι οι παίκτες. Ένας αποκλεισμός θα σημαίνει ότι τα οικονομικά οφέλη στη συνέχεια δε θα είναι τα ίδια, γιατί στο Europa League τα οφέλη είναι περιορισμένα σε σχέση με αυτά του Champions League".

Για το αν πιστεύει πως οι πιθανότητες πρόκρισης είναι 50-50, όπως δήλωσε και ο Στέφενς: "Το ίδιο προβλέπω και εγώ. Και οι δύο πμάδες έχουν τις προϋποθέσεις να κάνουν ένα νικηφόρο παιχνίδι. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να γυρίσουμε νικητές στη Γερμανία".

Ο Τζερμέιν Τζόουνς 

Αν η Σάλκε υποτίμησε τον ΠΑΟΚ στο πρώτο ματς: "Δε νομίζω ότι τον υποτιμήσαμε, αλλά κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο δε μπορέσαμε να κρατήσουμε το αποτέλεσμα, συνεχίζοντας με την ίδια απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο".

Για τη σημασία που έχει για την ομάδα του αυριανό ματς, δήλωσε : "Ολοι μας ξέρουμε ότι παίζουμε για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει για να πετύχουμε το στόχο μας. Όλοι θέλουμε να βρεθούμε στους ομίλους".
 
Σχολιάζοντας το γεγονός ότι θα παίξουν σε άδειο γήπεδο, είπε: "Δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο αυτό. Η ομάδα έχει προετοιμαστεί για το παιχνίδι και αυτό στο οποίο δίνουμε βάρος είναι ότι ξέρουμε για τι παίζουμε. Και για αυτό θα παλέψουμε. Προσωπικά δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο. θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι πλεονέκτημα για εμάς, επειδή ο ΠΑΟΚ θα περίμενε τους οπαδούς στο πλευρό του"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.20

6η αγωνιστική των play offs  Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ - 2-1  Για την 6η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ έχασε με 2-1 στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπια...