4/8/13

oxyro N2.057
















 











 












 
Η Κ11 του ΠΑΟΚ στο τουρνουά "Lokoball 2013"

Η Κ11 του ΠΑΟΚ νίκησε τη Ντιναμό Μόσχας στον ημιτελικό του τουρνουά "Lokoball 2013" με 2-0 έχοντας και τον λαό δίπλα του και στον τελικό νίκησε την Μπάλτικα Καλίνιγκραντ με 5-4 στα πέναλτι και επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη από τη Μόσχα με το τρόπαιο της διοργάνωσης.

Την  αποστολή της ομάδας του ΠΑΟΚ 

Οι τρεις προπονητές Μιχάλης Χρηστάρας, Αγγελος Ζαζόπουλος και Δημήτρης Ταχτσίδης

Η Κ11 του ΠΑΟΚ : Γιάννης Σταυριανίδης, Κωνσταντίνος Μπαλωμένος,Αδάμ Κούφας, Στέφανος Βασιλόπουλος, Αβεντίς Αβεντισιάν, Θεόδωρος Πύρτσιος, Θεόδωρος Καλτσίδης, Θωμάς Καραμπέρης, Τάσος Τσέλιος, Ανέστης Τεμερτζόγλου, Δημήτρης Τσοπούρογλου, Γιάννης Τσακιρίδης, Χρήστος Τζόλης και Δημήτρης Θεοδωρίδης. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η ΠΑΕ για το τουρνουά «Lokoball 2013»

Στην τελική φάση του τουρνουά «Lokoball 2013» συμμετείχαν 20 ομάδες, που προκρίθηκαν στην τελική φάση έχοντας δώσει δύσκολους προκριματικούς αγώνες, στους οποίους συμμετείχαν συνολικά 2.500 ποδοσφαιριστές γεννημένοι το 2002!

Εντός συνόρων της αχανούς Ρωσίας τα προκριματικά έγιναν σε 78 διαφορετικές περιοχές και 115 πόλεις, ακόμη και στις πλέον απομακρυσμένες από τη Μόσχα. Από το 2007 έχουν συμμετάσχει στο τουρνουά περισσότερες από 10.000 ομάδες με 180.000 νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί σε 300 διαφορετικές πόλεις!

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε απ’ τον όμιλο της νοτιοανατολικής Ευρώπης, τα προκριματικά του οποίου έγιναν στην Αλμπένα της Βουλγαρίας, όπου τα «τρομερά μωρά» του Δικεφάλου διέλυσαν 7-1 την τουρκική Γαλατάσαραϊ, 8-0 τη βουλγαρική Λέφσκι Σόφιας, 7-1 τη σερβική Ραντνίσκι Νις, 2-0 τη Ντιναμό Κιέβου και 4-0 τη ρουμάνικη Στεάουα Βουκουρεστίου…

Στον δρόμο προς τον τελικό της Μόσχας, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 4-1 της Σπαρτάκ Ναλχίκ (Ρωσία), 2-1 της Σιμπέρια Νοβοσιμπίρσκ (Ρωσία), ενώ έμεινε στο 1-1 με την Ντιναμό Μπριανσκ (Ρωσία).

Στον προημιτελικό επικράτησε 2-1 της Ακαδημίας Σαμάρα, ενώ στον ημιτελικό πέρασε το εμπόδιο της Ντιναμό Μόσχας και στον τελικό λύγισε τη Μπάλτικα Καλίνιγκραντ.

O προπονητές των τμημάτων υποδομής του ΠΑΟΚ  Μιχάλης Χρηστάρας.
Για την πρωτιά στο τουρνουά της Μόσχας: «Μιλάμε για παιδιά. Ο στόχος δεν είναι η κατάκτηση κάποιου τουρνουά αλλά η εκπαίδευση των ποδοσφαιριστών. Πάντως, τα συναισθήματα ήταν πολύ έντονα. Είδαμε τα παιδιά να κλαίνε μετά την νίκη. Στο αεροδρόμιο μας περίμεναν οι γονείς και μετά πήγαμε στην Τούμπα, όπου μας υποδέχθηκαν. Σήμερα το απόγευμα η Κ11 θα βρεθεί στην απογευματινή προπόνηση του ανδρικού κατόπιν εντολής του κύριου Στέφενς».

Για τον ρόλο των προπονητών: «Σίγουρα είναι πολλαπλός ο ρόλος των προπονητών στις ακαδημίες. Τόσο στο ψυχολογικό όσο και σε αγωνιστικό αλλά κυρίως θέλουμε να βγάλουμε καλούς χαρακτήρες».

Για την δομή της Κ11: «Είναι ένας συνδυασμός πολύ καλής δουλειάς και φυσικά μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια προστέθηκαν και πολλοί καλοί παίκτες. Οπότε το επίπεδο έχει ανέβει πολύ. Δεν είναι όλα από την Θεσσαλονίκη. Είναι από τις γύρω περιοχές και την επαρχία και πηγαινοέρχονται. Έχουμε προπονήσεις τρεις φορές την εβδομάδα και τα ματς του Σαββάτου. Εάν και εφόσον συνεχίσουν να είναι στον ΠΑΟΚ θα φιλοξενηθούν στους ξενώνες της Τούμπας».

Για τους δύο MVP  της διοργάνωσης Κωνσταντίνο Μπαλωμένο, και Δημήτρη Θεοδωρίδη: «Πρώτα από όλα ο τερματοφύλακας μας (Μπαλωμένος) έρχεται από το Κιλκίς. Τον επιλέξαμε πριν από δύο χρόνια. Δεν σημαίνει ότι ο άλλος τερματοφύλακας δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες ωστόσο κρίναμε ότι είχε καλύτερη ψυχολογία στην αναμέτρηση. Ο Θεοδωρίδης είχε μεγάλη βοήθεια από τους συμπαίκτες του.  Στον ΠΑΟΚ έχουμε διασφαλίσει τα παιδιά που έχουμε αξιολογήσει και δεν κινδυνεύουμε να τα χάσουμε από κάποια ευρωπαϊκή ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...