21/8/13

oxyro N2.069


 



































 










 
Champions League

ΣΑΛΚΕ - ΠΑΟΚ - 1-1

O ΠΑΟΚ μπροστά σε  55.000 κόσμο, εκ των οποίων 4500 χιλιάδες  οπαδοί μας, άντεξε και έμεινε όρθιος στην "Veltins Arena" ήρθε ισοπαλία  1-1 με την Σάλκε με γκολ του Στοχ με απίστευτη βολίδα στο 73', πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε και πλέον έχει την τύχη στα χέρια του  για να περάσει για πρώτη φορά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ! ένταση επικράτησε στο 80ο λεπτό του αγώνα στο πέταλο των οργανωμένων οπαδών της Σάλκε με αφορμή ένα πανό υπέρ των Σκοπίων, μπήκαν στη θύρα των οργανωμένων δυο διμοιρίες της αστυνομίας για να κατεβάσουν.

Χιουμπ Στέφενς
«Ξεκινήσαμε πολύ καλά στα πρώτα 5-6 λεπτά. Στη συνέχεια είχαμε πρόβλημα από τα άκρα. Στην αρχή δεν είχαμε απάντηση, αλλά την βρήκαμε στη συνέχεια και ήμασταν πολύ καλύτεροι στη συνέχεια. Είναι κρίμα που το παιχνίδι θα γίνει σε άδειες κερκίδες. Το ποδόσφαιρο είναι για τους θεατές, είναι για γεμάτες κερκίδες. Πιστεύω ότι και στο δεύτερο παιχνίδι, το φαβορί θα είναι η Σάλκε. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο. Ήταν πολύ σημαντικός για μας, αλλά να μην ξεχνάμε ότι την επόμενη εβδομάδα θα παίξουμε σε άδειες κερκίδες και χωρίς την συμπαράσταση του κόσμο. Και πριν τον αγώνα και μετά, ένιωθα πολύ καλά. Δεν ξέρω πως θα είμαι όταν θα επιστρέψουμε στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 5 το πρωί. Μάλλον δεν θα είμαι τόσο καλά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μπορεί να είναι πρόβλημα για την Σάλκε για τον δεύτερο αγώνα, το 1-1. Η Σάλκε είναι επικίνδυνη και μπορεί να βάλει γκολ και στον δεύτερο αγώνα. Είμαστε ακόμη στο ημίχρονο. Εχουμε ακόμη 90 λεπτά που πρέπει να παίξουμε κι αυτό είναι το σημαντικό».


Ιβάν Σαββίδης
«Με το αποτέλεσμα είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι παιχνίδι με παιχνίδι παίζουμε καλύτερα και έτσι χτίζεται η ομάδα. Η ομάδα μας έχει καλές προοπτικές. Υπάρχουν και προβλήματα, τα είδαμε αυτά, αλλά η μεγάλη ομάδα διαμορφώνεται μεθοδευμένα. Πιστεύω ότι αυτός ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε άνετα να είχε κερδίσει και την Μέταλιστ, ήθελα πολύ να στεναχωρήσω τους Γερμανούς και να που τα καταφέραμε».

Ο Ιβάν Σαββίδης ρωτήθηκε και το ενδεχόμενο μίας ακόμη μεταγραφής.
«Με την μεταγραφική πολιτική ασχολείται ο προπονητής. Εάν θεωρήσει ότι χρειάζεται κάτι, η δική μου δουλειά είναι απλά να δώσω χρήματα. Δεν ζηλεύω κανέναν, αυτό είναι από τον χαρακτήρα μου. Το γήπεδό τους είναι πολύ καλό, το παρατηρήσαμε μόλις ήρθαμε εδώ και σκεφτήκαμε ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ένα τέτοιο γήπεδο, αλλά σε κάθε περίπτωση, στην ομάδα μας όλα διαμορφώνεται μεθοδευμένα. Σε κάθε περίπτωση θα χτίσουμε γήπεδο, αλλά καλύτερο ή χειρότερο από αυτό θα μας το δείξει η ζωή».

Ο Ιβάν Σαββίδης αναφέρθηκε και στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς που ήταν στο γήπεδο, είμαι περήφανος για αυτούς. Περήφανος όταν παρακολουθούσα πως συμπεριφέρονται αυτή είναι η δύναμή μας, οι οπαδοί μας».

Δημήτρης Σαλπιγγίδης
«Δεν είναι εύκολο να παίξεις με την Σάλκε στο σπίτι της είναι δυνατή ομάδα. Το παιχνίδι είχε σκαμπανεβάσματα και θα πρέπει να παλέψουμε να έχουμε διάρκεια. Στη ρεβάνς θα κάνουμε ότι είναι δυνατό να μπούμε στους ομίλους. Ποδόσφαιρο είναι, ελπίζω να έχουμε τύχη και να πάνε όλα καλά»

Λίαμ Λόρενς

Κοστίν Λάζαρ
«Δείξαμε ότι σαν ομάδα έχουμε ποιότητα. Στο ημίχρονο ο προπονητής μας μας είπε ορισμένα πράγματα και καταφέραμε να παίξουμε καλύτερα. Είναι σημαντικό το αποτέλεσμα, αλλά το δύσκολο παιχνίδι θα είναι αυτό στη Θεσσαλονίκη που θα παίξουμε χωρίς τον κόσμο μας. Έχω αυτό το όνειρο εδώ και πολλά χρόνια, να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να περάσουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα ακούμε πιο συχνά αυτό τον ύμνο στην αρχή των αγώνων μας»

Σανθ Χακόμπο
«Ίσως και μετά την τιμωρία της Μέταλιστ περίμεναν ότι θα βρουν απέναντί τους μία ομάδα πιο εύκολη, αλλά τώρα κι αυτοί γνωρίζουν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν έναν δύσκολο αντίπαλο και σίγουρα μας υπολογίζουν. Είχαν τον έλεγχο στο παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκειά του, αλλά δεν έκαναν και πολλές ευκαιρίες. Η δουλειά μου είναι να παίζω καλά και να προσπαθώ για το καλύτερο στη θέση που μου έχει δώσει ο σύλλογος. Όλη μου την ζωή περίμενα να ακούσω τον ύμνο του Τσάμπιονς Λιγκ κι αυτό που θέλω είναι να καταφέρουμε να προκριθούμε στους ομίλους».

Αλέξανδρος Τζιόλης
«Η αλήθεια είναι ότι σαν αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό για μας. Μπήκαμε καλά στο ξεκίνημα του αγώνα, Μετά κάναμε ένα πολύ κακό 20λεπτο, κάναμε λάθος σε τακτική και μαρκαρίσματα, ήμασταν αδρανείς και απαθείας στο αμυντικό κομμάτι και το πληρώσαμε. Βγήκαμε καλύτεροι και με περισσότεροι αυτοπεποίθηση και πήραμε ένα αποτέλεσμα που είναι πολύ ανοικτό. Δεν δεχθήκαμε μεγάλη απειλή. Λίγες φάσεις θυμάμαι που να είχαμε πρόβλημα. Το 1-1 είναι ανοικτό αποτέλεσμα. Είναι διαφορετικά τα πράγματα, θα παίξουμε χωρίς τον κόσμο μας και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και πολύ προσγειωμένοι. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι».

ΓΚΟΛ : 32 Φαρφάν - 72 Στοχ.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ : Ουσίντα, Κίτσιου, Στοχ, Τζιόλης.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ : Στεφάν Λανόι (Γαλλία)
ΒΟΗΘΟΙ : Κανό (Γαλλία) - Γκρινγκόρ (Γαλλία)
 

ΣΑΛΚΕ : Χίλντεμπραντ - Ουσίντα, Ματίπ, Χόβεντες, Φουκς - Χέγκερ (77 Γκορέτσκα), Τζόουνς - Φαρφάν (87 Πούκι), Μάιερ (69 Κλέμενς), Ντράξλερ - Σαλαϊ.
 

ΠΑΟΚ : Χακόμπο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Λίνο - Τζιόλης, Λάζαρ - Λούκας (90 Ολίσε), Λόρενς (61 Κάτσε), Στοχ - Σαλπιγγίδης (61 Αθανασιάδης). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...