8/8/13

oxyro N2.059










 












 

Τσάμπιονς Λιγκ

Μέταλιστ - ΠΑΟΚ - 1-1

Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε στο Χάρκοβο της Ουκρανίας και ήρθε ισοπαλία 1-1 με την Μέταλιστ με το γκολ του Μπλάνκο να δίνει το προβάδισμα στη Μέταλιστ και ο Νέτσιντ ισοφάρισε στο 83΄ δέκα λεπτά πριν το τέλος αλλά δεν ήταν αρκετή για την πρόκριση. Ο Ιβάν Σαββίδης είδε το ματς φορώντας μία φανέλα του ΠΑΟΚ.

Χιουμπ Στέφενς

«Είπα και χθες, θα το πω και σήμερα, μας έλλειψαν δύο γκολ. Αν δούμε πόσες ευκαιρίες κάναμε στο πρώτο ημίχρονο και στα πρώτα 40 λεπτά και όσο το σκέφτομαι και δεν κάναμε γκολ, δεν μπορείς να κερδίσεις και προκριθείς εάν δεν κάνεις γκολ. Το πιο δύσκολο πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι να κάνεις γκολ. Δεν απέχουμε και πολύ από το να κάνουμε γκολ. Είδατε την Μέταλιστ που έκανε τις ευκαιρίες της γκολ, αλλά έχει ήδη τέσσερα παιχνίδια, ενώ εμείς δεν έχουμε παίξει ακόμη. Μπορεί κι εμείς όταν θα βρούμε καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό, να κάνουμε πιο εύκολα γκολ», είπε αρχικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ και αναφερόμενος στην γενικότερη πορεία της ομάδας σε αυτά τα δύο παιχνίδια με την Μέταλιστ, τόνισε: «Είναι ένα σημείο το σημερινό παιχνίδι από το οποίο μπορούμε να χτίσουμε. Παίξαμε με μία πολύ καλή ομάδα, αξίζουν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές για την προσπάθειά τους και νομίζω ότι ξεκινώντας από εδώ, μπορούμε να πάμε πολύ μακριά».

Για την απουσία κόσμου στο πρώτο παιχνίδι και το γεμάτο γήπεδο στη ρεβάνς: «Δεν νομίζω ότι υπήρχε διαφορά. Φυσικά και μας έλλειψε ο κόσμος μας, είναι πολύ σημαντική η βοήθειά του, αλλά έπρεπε να δούμε πως διαμορφώθηκε η κατάσταση. Στο πρώτο παιχνίδι, στα πρώτα 40 λεπτά κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, αλλά έγινε εκείνο το χέρι και ήταν το πέναλτι που μας οδήγησε στο να μην έχουμε συγκέντρωση. Σήμερα δεν χάσαμε καθόλου την συγκέντρωσή μας, αλλά σίγουρα εάν είχαμε κόσμο στο γήπεδό μας, ίσως και να μην είχαμε αυτό το πρόβλημα της συγκέντρωσης ή ο κόσμος να μπορούσε να μας επαναφέρει».

Για το μαρκάρισμα στον Λούκας και το ενδεχόμενο να υπήρχε πέναλτι: «Δεν μίλησα με τον Λούκας, μίλησα με τον διαιτητή. Μου είπε ότι ο Λούκας έψαχνε το πέναλτι, έχω δει πολλές περιπτώσεις να δίνονται πέναλτι που τα ζητούν πολύ περισσότερο οι παίκτες. Σε αυτή την περίπτωση ήμασταν άτυχοι. Μπορούμε να το συζητήσουμε, αλλά εφόσον δεν δόθηκε, δεν ήταν πέναλτι.

Στο ότι μπήκε σχετικά αργά στο παιχνίδι ο Νέσιντ: «Ναι μεν πήραμε αρκετά κόρνερ, αλλά η Μέταλιστ είναι πολύ ικανή στο ψηλό παιχνίδι. Το είδαμε ότι είναι πολύ καλή ομάδα, οπότε δεν υπήρχε άλλος λόγος για να παίξει νωρίτερα και περισσότερο ο Νέσιντ. Τον βλέπουμε και πιστεύουμε ότι είναι πίσω και δεν μπορεί να παίξει περισσότερο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι προέρχεται από μακρόχρονη απουσία τραυματισμού και σιγά σιγά τον επαναφέρουμε».

Για τον Ντέβιτς: «Ο Ντέβιτς είναι πολύ παίκτης. Δυστυχώς δεν μπορούμε να τον αγοράσουμε, αλλά μου αρέσουν τέτοιου είδους σέντερ φορ».

Γιώργος Γεωργιάδης
«Κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να μη δεχθούμε γκολ και να πετύχουμε εμείς κάτι μπροστά. Δυστυχώς δεχθήκαμε γκολ σε μία φάση. Αποδείχθηκε ότι θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα αν στο πρώτο μέρος στην Τούμπα πετυχαίναμε τα γκολ στις τόσες ευκαιρίες που κάναμε. Για 40 λεπτά δεν είχαν περάσει το κέντρο οι Ουκρανοί, όμως, δεν καταφέραμε να πετύχουμε γκολ. Και σήμερα ήμασταν ένα κλικ καλύτεροι. Όλα τα παιδιά δώσαμε όσα μπορούσαμε για να πάρουμε την πρόκριση. Είχαμε καλά στημένα. Είχαμε ευκαιρίες και μπορούσαμε να πετύχουμε γκολ ειδικά με το 60ο λεπτό. Δεν το σκεφτόμασταν καθόλου αυτό.  Ξέρουμε ότι κάποια πράγματα είναι περίεργα, όπως αποδείχθηκε και με την περίπτωση της Φενέρ που τελευταία στιγμή μπήκε στην κλήρωση. Πάλι θα πω ότι θα είχαμε καλύτερη τύχη αν ήμασταν πιο αποτελεσματικοί στο πρώτο μέρος της Τούμπας».

Σανθ Χακόμπο
«Πολλά κρίθηκαν στο πρώτο παιχνίδι. Εκεί αν ήμασταν καλύτεροι και δεν χάναμε με 0-2 ή πετυχαίναμε κάποιο γκολ, όλα θα μπορούσαν αν ήταν διαφορετικά. Σήμερα ήμασταν πολύ πιο ανταγωνιστικοί. Στον ΠΑΟΚ έρχονται συνεχώς νέοι παίκτες και δεν είναι ακόμα έτοιμη η ομάδα τώρα, για να αντιμετωπίσει μια πολύ καλή ομάδα. Θέλαμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο ματς και να μην σκεφτούμε καθόλου όλα αυτά που λέγονται για την Μέταλιστ και πιθανή τιμωρία. Προσπαθήσαμε να είμαστε καλοί σήμερα, αλλά δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο ματς».

Σέκου Ολίσε
«Ήμασταν μαχητές. Δεν είμαι απογοητευμένος, γιατί δώσαμε τα πάντα, παίζαμε όμως με μία έτοιμη ομάδα. Δεν είναι καλύτερη ομάδα η Μέταλιστ, αλλά σε αυτά τα δύο παιχνίδια ήταν πιο έτοιμη. Ο κόσμος είναι στεναχωρημένος απόψε αλλά η ομάδα έχει μέλλον. Εχουμε μπροστά μας πρωτάθλημα, κύπελλο και Γιουρόπα Λιγκ».
 
Μέταλιστ: Ντισλιένκοβιτς, Βιγιάγκρα, Αζεβέδο, Πάπα Γκουέι, Μολέδο, Έντμαρ (Μπερεζόβτσουκ 90+2΄), Κρασνοπόροφ, Σόουζα (Μάρλος 61΄), Σόσα, Μπλάνκο, Ντέβιτς (Κριστάλντο 76΄). Σουκόβτσεφ, Σελάγιεφ, Πσενίκτσιεφ, Νόγιοκ.

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κατσουράνης, Βίτορ, Λίνο, Κίτσιου, Τζιόλης (Νέτσιντ 82΄), Λάζαρ, Λούκας, Ολίσε, Γεωργιάδης (Λόρενς 75΄), Σαλπιγγίδης (Αθανασιάδης 67΄).  Γλύκος, Λόπεθ, Σπυρόπουλος, Τζανδάρης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φλόριαν Μέιερ (Γερμανός)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκουέι (24΄), Βίτορ (29΄), Κατσουράνης (38΄), Αθανασιάδης (90+1)
ΚΟΚΚΙΝΗ:

ΓΚΟΛ: 1-0 Μπλάνκο (72΄), 1-1 Νέτσιντ (83΄)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...