3/8/13

oxyro N2.056




 







Ιβάν Σαββίδης

Για τον επαναληπτικό με τη Μέταλιστ: «Πιστεύω ότι έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες να συγκεντρωθούμε και να παίξουμε εκεί. Εάν αυτοί κατάφεραν εδώ να βάλουν δύο γκολ, πιστεύω ότι κι εμείς μπορούμε να προσπαθήσουμε να πετύχουμε γκολ εκεί. Πρέπει να εκτιμάμε τις δυνατότητές μας και δεν θα είναι καθόλου τραγωδία αυτό, αν δεν πάνε όλα όπως θα τα θέλαμε. Στο παιχνίδι με την Μέταλιστ κι εδώ, αλλά εκεί, θα βάλουμε ως στόχο όχι απλά να κερδίσουμε και να περάσουμε, αλλά να δούμε τα αδύναμα σημεία. Έχω την εντύπωση ότι τα είδαμε. Επειδή μας περιμένει μία σοβαρή σεζόν και αν θέλουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Πρέπει να ομολογήσουμε ότι το παιχνίδι αυτό το χάσαμε στο πρώτο ημίχρονο και ο Θεός μας τιμώρησε στο δεύτερο ημίχρονο. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις ευκαιρίες. Στο πρώτο ημίχρονο έπρεπε να βάλουμε γκολ, αλλά μάλλον έτσι έπρεπε».

Για το ενδεχόμενο να γίνει μεταγραφή: «Δεν είναι δύσκολο να κάνεις μεταγραφές, αρκεί να έχεις χρήματα. Πρέπει να οργανώνουμε την ομάδα, για να είναι μία δυνατή ομάδα με συναίσθημα. Θα σας φέρω ένα παράδειγμα. Πρέπει να γνωρίζετε ότι πολύ πρόσφατα, σε μία ομάδα πήγε ένας παίκτης της Εθνικής Βραζιλίας, πλήρωσαν 60.000.000 ευρώ και διέλυσε όλη την ομάδα. Η ομάδα διαλύθηκε, έχασαν το πρωτάθλημα, έχασαν το Κύπελλο, τα έχασα  όλα όσα μπορούσαν να χάσουν. Σκέφτηκαν ότι αν αγοράσουν ένα αστέρι και οι άλλοι δέκα θα γίνουν ξαφνικά αστέρια. Όλοι οι υπόλοιπο δέκα πήγαν προς τα κάτω, έγινε το αντίθετο. Για αυτό εμένα μου αρέσει που ο Στέφενς προσπαθεί να οργανώσει μία ομάδα που θα παίρνει αποτελέσματα και είναι ενάντια στο να μην υπάρχει σταθερότητα στην ομάδα. Όταν θα φτάσουμε στο επίπεδο η ομάδα μας να είναι ανάλογη στο επίπεδο του Χουλκ, τότε θα κάνουμε και μεταγραφές. Εννοείτε ότι θα πρέπει να κάνουμε μεταγραφές. Να φέρουμε 11 άτομα και να φύγουν τα 11 που έχουμε; Έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα κάτι τέτοιο, αλλά η επιθυμία μου είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες να παίζουν στην Ελλάδα. Να μην νιώθω ότι απλά ξοδεύω τα χρήματά μου, αλλά βοηθάω κάποιες οικογένειες να ζουν καλύτερα. Έχω πει λοιπόν ότι αν δεν μπορείτε να βρείτε έλληνα τότε παίρνετε άλλον. Αυτός ο στόχος μπορεί να μην συμβαδίζει με τα ποδοσφαιρικά δεδομένα, αλλά εγώ δεν είμαι απλά ένας άνθρωπος που αγαπά το ποδόσφαιρο».

ΟΤΙ ΠΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Στη συνέχεια ο Ιβάν Σαββίδης μίλησε με ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα των μεταγραφών: «Είμαι και άνθρωπος που πρέπει να σκέφτεται πως πρέπει να ξοδεύει τα χρήματά του ώστε να έχει και μία ηθική απόλαυση από όλα αυτά. Έχω μία συγκεκριμένη και ξεκάθαρη στάση, ότι το σημαντικότερο στην ομάδα είναι ο προπονητής και όλοι πρέπει να τον βοηθούν. Αν ο προπονητής μας πει ένα όνομα, αυτό σημαίνει ότι θα τον πάρουμε. Το ίδιο κάναμε και με τον πρώην προπονητή μας. Τον πιο σημαντικό ρόλο παίζει η άποψη του προπονητή Σήμερα αν μου έλεγε ότι πρέπει να αγωνιστούμε για τον Ροναλντίνιο, αν και είναι πλέον αργά, εγώ παρόλα αυτά θα προσπαθούσα να αγωνιστώ και να τον φέρω. Συμφωνώ με αυτόν, ότι ο Ροναλτίνιο δεν χρειάζεται στην παρούσα φάση, Αν θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, είναι πολύ δύσκολος στόχος, μπορούν να το καταφέρουν οι μεγάλες ομάδες. Μία μεγάλη ομάδα πρέπει να χτιστεί με υπομονή, με υπομονή και χρόνο. Υπομονή έχουμε, δυστυχώς δεν έχουμε χρόνο και για αυτό προσπαθούμε να τρέξουμε. Όλοι πρέπει να με καταλάβετε. Η ομάδα πήρε 2η θέση και ποιον στόχο πρέπει να έχουμε αφού έχουμε την 2η; Την πρώτη βέβαια. Στόχο βάζω την πρώτη θέση. Δεν θέλω να πω ότι δεν δώσαμε τόσο μεγάλη σημασία στο παιχνίδι με την Μέταλιστ. Και το θέμα δεν είναι ότι μας νίκησε η Μέταλιστ, εμείς χάσαμε. Προσπαθούμε να διορθώσουμε τα λάθη και χαίρομαι πολύ που ο προπονητής αξιολογεί σωστά την κατάσταση, όπως και τα παιδιά. Σήμερα έχουμε τελείως διαφορετική ομάδα. Είναι η άλλη πλευρά του μεταλλίου, αλλά σήμερα βοηθούν τον προπονητή. Με τον πρώην προπονητή δεν το έκαναν. Μου ζητούσαν να τον διώξω, αλλά δεν το έκαναν γιατί είχα δώσει τον λόγο μου».

Για το ενδεχόμενο να κυνηγήσει ο ΠΑΟΚ στην ΟΥΕΦΑ την υπόθεση της Μέταλιστ, προκειμένου να τιμωρηθεί η ουκρανική ομάδα, ο Ιβάν Σαββίδης χρειάστηκε αρκετές επεξηγήσεις για να καταλάβει τι ακριβώς έχει συμβεί και είπε σχετικά… «δεν μπορώ να πω κάτι για αυτό το θέμα, γιατί από σας το μαθαίνω. Σήμερα είχαμε αρκετά πράγματα, είδαμε τις εκτάσεις που θέλουμε να χτίσουμε τις προπονητικές μας εγκαταστάσεις. Εκεί αφιέρωσα την μέρα μου, γιατί είναι κάτι που πρέπει να ξεκινήσει άμεσα».

ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ
Ο Ιβάν Σαββίδης αναφέρθηκε στις σημερινές επισκέψεις του σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, ενώ ήταν ξεκάθαρος για την απόφασή του να μην φύγει η ομάδα από την Τούμπα: «Υπάρχουν δύο υποψήφιες εκτάσεις. Δεν μπορώ να σας πω ποια από τις δύο θα είναι. Πρώτα θα ξεκινήσουμε τις μελέτες και με πολύ γρήγορους ρυθμούς πρέπει να ξεκινήσουμε από το τέλος. Πρώτα θα χτίσουμε τα γήπεδα και μετά θα εξελίξουμε όλες τις εγκαταστάσεις. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τις προπονήσεις στη Νέα Μεσήμβρια. Είδατε ότι δεν υπάρχουν προοπτικές εκεί. Παρόλα αυτά είχα δώσει χρηματικό ποσό ώστε έκτακτα να διαμορφωθεί το γήπεδο εκεί. Μία μεγάλη ομάδα πρέπει να έχει κατάλληλες υποδομές και σήμερα σκέφτηκα ότι μάλλον και για μένα θα είναι δύσκολο να φύγω από την Τούμπα και μάλλον θα τροποποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Ήμουν σίγουρος ότι πρέπει να φύγουμε από την Τούμπα, αλλά η ενέργεια που εκπέμπει αυτό το γήπεδο, που το συνήθισα τόσο πολύ σε έναν χρόνο, δεν μας αφήνει να φύγω. Πρέπει να οργανώνουμε την ομάδα, να χτίζουμε βάσεις, γήπεδα κι από την άλλη να λύνουμε θέματα. Το ένα δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς το άλλο. Θέλω μόνο να με συγχωρέσουνε αυτοί που στεναχωρήθηκαν από το αποτέλεσμα με την Μέταλιστ. Να επανέλθουν. Μαζί θέλουμε όμορφο παιχνίδι με αποτελέσματα. Εμείς παίζουμε ποδόσφαιρο για τους οπαδούς. Κι εγώ είμαι ένας από τους οπαδούς. Από την άλλη αισθανόμουν στο γήπεδο ότι βρισκόμαστε σε μία κηδεία, ήταν άδειο το γήπεδο, αλλά και το πώς έφυγαν οι παίκτες από το γήπεδο. Δεν ξέρω γατί, αλλά ήμασταν σίγουροι ότι εάν ήταν γεμάτο το γήπεδο οι ποδοσφαιριστές θα έπαιζαν διαφορετικά. Αλλά την μοίρα μας αυτή την έχουν καθορίσει οι οπαδοί. Και ελπίζουμε ότι στο μέλλον δεν θα έχουμε τέτοιες τιμωρίες. Δεν κρύβω ότι είχα ζητήσει να πληρώσω μεγαλύτερο πρόστιμο προκειμένου οι οπαδοί να βρίσκονται στην Τούμπα, αλλά απορρίφθηκε το αίτημα. Έχουμε ακόμη δύο παιχνίδια να παίξουμε χωρίς οπαδούς. Θα ζητήσουμε να το μειώσουμε, επειδή είδατε πως είναι ο ΠΑΟΚ χωρίς τους οπαδούς του. Παύει να είναι ΠΑΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.20

6η αγωνιστική των play offs  Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ - 2-1  Για την 6η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ έχασε με 2-1 στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπια...