15/8/13

oxyro N2.066
















O ΠΑΟΚ  καλείται να αντιμετωπίσει τη Σάλκε για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Ποια είναι η γερμανική ομάδα;

 Η Σάλκε τερμάτισε πέρσι τέταρτη στη Μπούντεσλιγκα, πίσω από Μπάγερ Μονάχου, Μπορούσια Ντόρτμουντ και Μπάγερ Λεβερκούζεν και μπαίνει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, για να διεκδικήσει την είσοδό της στους ομίλους.

Το πρωτάθλημα στη Γερμανία, ξεκίνησε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και στην πρεμιέρα, η Σάλκε ήρθε ισόπαλη, 3-3 με το Αμβούργο στην έδρα της. Δύο γκολ πέτυχε ο Χούντελαρ και ένα ο Σαλάι, ενώ το Σάββατο η Σάλκε παίζει εκτός έδρας, ενάντια στη Βόλφσμπουργκ του Αντρε Βιεϊρίνια.

Στα άλλα παιχνίδια που έδωσε πριν τη Μπουντεσλίγκα, η Σάλκε νίκησε τη Νότινγκεν (ομάδα τρίτης κατηγορίας) στο Κύπελλο, ενώ στα φιλικά της, είχε νίκη επί της Σαουθάμπντον με 2-0, νίκη επί της αραβικής Αλ Σαντ με το εμφαντικό 0-9, ενώ κέρδισε με 1-2 και τη Λοκομοτίβ Λειψίας. Την ήττα είχε γνωρίσει από τη Σάλτσμπουργκ σε φιλικό με 3-1.

Το μεγάλο της αστέρι παραμένει στην κορυφή της επίθεσης, ο Κλας Γιαν Χούντελαρ, ενώ ο Τζούλιαν Ντράξλερ αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ταλέντα της Γερμανίας και σε ηλικία 20 ετών, ήδη έχει προξενήσει το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Φυσικά στη Σάλκε, υπάρχει και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος ταλαιπωρείται από πέρσι με έναν τραυματισμό στο γόνατο και ακόμα δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει.

Aνάμεσα στις δύο ομάδες υπάρχει μία πολύ σημαντική κοινή συνισταμένη. Ο λόγος για τον Χουμπ Στέφενς. Η πρώτη του θητεία στον πάγκο της Σάλκε (1996-2002) συνοδεύτηκε από τη μεγαλύτερη επιτυχία του συλλόγου με την κατάκτηση του κυπέλλου UEFA το 1997 και δύο χρόνια αργότερα, ψηφίστηκε από τους φίλους της ομάδας, ως ο προπονητής του αιώνα για τη Σάλκε, με την οποία κατέκτησε και δύο Κύπελλα Γερμανίας, το 2001 και το 2002.

Η Σάλκε ήταν η τελευταία του ομάδα προτού πάρει την απόφαση να πει το «ναι» στην πρόταση του ΠΑΟΚ, αφού έκανε και δεύτερη θητεία από τις αρχές του 2011, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012. Ο Ολλανδός αναμένεται να γνωρίσει την αποθέωση από τους Γερμανούς στο πρώτο παιχνίδι στο Γκελζεκίρχεν…

Το ρόστερ της Σάλκε:

Τερματοφύλακες
Φέρμαν, Χίλντεμπραντ, Ούνερσταλ

Αμυντικοί
Χούγκλαντ, Χόβεντες, Σαντάνα, Κολάσινατς, Παπαδόπουλος, Ουτσίνα, Φουχς, Αϊχάν, Ματίπ

Μέσοι
Μέγιερ, Γκορέτσκα, Ντράξλερ, Κλέμενς, Χέγκερ, Τζόουνς, Φαρφάν, Μπαρνέτα, Κλίνγκενμπουργκ, Νόιστετερ, Ανάν

Επιθετικοί
Ομπάσι, Πούκι, Χούντελαρ, Σαλάι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...