31/5/10

oxyro N1.179



ΠΟΛΟ Α1
ΠΑΟΚ - Π. Φάληρο - 12-11

ΠΑΟΚ νίκησε το Π. Φάληρο με 12-11 και προκρίθηκε στους "4" της Α1 του πόλο ανδρών.
ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο, με μειονέκτημα έδρας.
Ο πρώτος αγώνας θα γίνειτο Σάββατο στη Νέα Σμύρνη και ο δεύτερος τη Δευτέρα στο Ποσειδώνιο.

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 3-2, 2-2, 2-4
ΠΑΟΚ: Ντούλος 3, Παπαγιαννάκης 3, Κατσουλάκης 2, Κατρουζανάκης, Χατζηκυριακάκης, Γκέργκελι, Παυλίδης.

Π. Φαλήρου :
Κολιάνιν 2, Μητρόπουλος 2, Κόχειλας 2, Παπαδόπουλος, Κουτσιάλης, Δικαίος Αφρουδάκης, Γενηδουνιάς.




Ο πρόεδρος της επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ σχολίασε ότι.

Για την απόφαση:
«Δεν δεχτήκαμε καμία πίεση από κανένα αλλά δεν μπορούσαμε να παραβούμε και τους κανονισμούς της Σούπερ Λίγκα και της ΟΥΕΦΑ. Με βάση αυτούς κρίνουμε τους φακέλους. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο ΠΑΟΚ μας κατέθεσε τον πληρέστερο φάκελο από όλη τη Σούπερ Λίγκα».

Το ιστορικό της συνεργασίας Λίγκας-ΟΠΑΠ

Για να γίνει ξεκάθαρο γιατί ο ΠΑΟΚ έχει το δικαίωμα να αντλήσει χρήματα του ΟΠΑΠ μέσω της Superleague για να χρηματοδοτήσει τις εργασίες ανακατασκευής του γηπέδου του, θα πρέπει να κάνουμε μία σύντομη αναδρομή στη συνεργασία ΟΠΑΠ-Λίγκας.

Το καλοκαίρι του 2008, επί προεδρίας Κώστα Πηλαδάκη, είχε συναφθεί τριετής συμφωνία Λίγκας-ΟΠΑΠ συνολικού ύψους 73 εκ. ευρώ. Τα 65 επρόκειτο να μοιραστούν ισομερώς στις ομάδες και τα υπόλοιπα οκτώ θα δινόταν σε διάφορες χρήσεις, από την πλευρά της ΟΠΑΠ ΑΕ προς τη διοργανώτρια αρχή του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.

Είναι άξιο αναφοράς ότι σε κοινή συνέντευξη Τύπου του Κώστα Πηλαδάκη με τον διευθύντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ, Χρήστο Χατζηεμμανουήλ, τον Σεπτέμβριο του 2008, ο πρόεδρος της Λίγκας, είχε μεταξύ άλλων επισημάνει: "Συζητήσαμε για την αναβάθμιση των γηπέδων. Ηδη έγιναν ανακατασκευές σε πολλά στάδια με τη συμβολή του ΟΠΑΠ κι αυτό θα συνεχιστεί και τα προσεχή τρία χρόνια, έτσι ώστε όλα να λειτουργούν σύμφωνα με τα στάνταρ της UEFA".

Εκείνο το καλοκαίρι, από τη συγκεκριμένη συμφωνία, είχαν εκταμιευτεί 100.000 ευρώ για το γήπεδο του Λεβαδειακού, 40.000 γι΄ αυτό του Αστέρα Τρίπολης, 50.000 για το Αλκαζάρ, 350.000 για το γήπεδο του Πανσερραϊκού, 700.000 για τις εργασίες στο γήπεδο του Θρασύβουλου, 995.000 γι αυτό του Πανθρακικού. Η ομάδα της Κομοτηνής, μάλιστα, πήρε χρήματα (περίπου 1,2 εκ. ευρώ)-με παρέμβαση του τότε υπουργού, Ευρυπίδη Στυλιανίδη-και την επόμενη χρονιά για να κατασκευάσει το νέο πέταλο στο γήπεδό του, ενώ φέτος προβλέπεται να δοθούν χρήματα στον Ολυμπιακό Βόλου για να αναβαθμίσει το γήπεδο του.



Aνακοίνωση ΑΣ ΠΑΟΚ

"Με λύπη μας μάθαμε σήμερα για την υπαναχώρηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. αναφορικά με την χορηγία για απαραίτητα βελτιωτικά έργα στο γήπεδο της Τούμπας. Η συγκεκριμένη χορηγία ήταν μία καθαρά εμπορική συμφωνία με συγκεκριμένα ανταποδοτικά οφέλη για τον χορηγό.

Η σύνδεση της εν λόγω χορηγίας με τα θλιβερά γεγονότα της Λαμίας πέραν της προφανούς έλλειψης αιτιώδους συνάφειας αποτελεί χτύπημα για τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, τα 19 Ολυμπιακά αθλήματα που καλλιεργεί, τις 5.000 αθλητών και αθλητριών του, καθώς και για τους προπονητές και όλους τους συνεργάτες του Σωματείου.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση βρίσκει απόλυτη εφαρμογή το γνωμικό "αντί για το γαϊδούρι χτυπάμε το σαμάρι".

Δυστυχώς με τη συγκεκριμένη απόφαση "στραγγαλίζεται" η μεγαλύτερη αθλητική κυψέλη της Βορείου Ελλάδας και μόνο αυτή και είναι τουλάχιστον ουτοπία να θεωρεί κανείς ότι η παραβατική συμπεριφορά ορισμένων μπορεί να θεραπευτεί με τέτοιου είδους μέτρα.

Αλήθεια παραβατική συμπεριφορά οπαδών δεν υπήρξε και την επομένη των γεγονότων της Λαμίας, στο Βόλο αυτή τη φορά, όταν η πρωταθλήτρια ομάδα του γυναικείου ποδοσφαίρου δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από παριστάμενους οπαδούς, οι οποίοι προφανώς δεν υποκινήθηκαν στις πράξεις τους από τον αντίπαλό μας;

Ο ΠΑΟΚ των 84 χρόνων και της τεράστιας ιστορίας θα συνεχίσει την πορεία του παρά τις όποιες αντιξοότητες και τα εμπόδια που τεχνηέντως κάποιοι βάζουν, οι οποίοι ως αντικειμενικό μοναδικό σκοπό της ύπαρξής τους έχουν την δημιουργία προβλημάτων ως προς τον ιστορικό μας σύλλογο.

Πανθεσσαλονίκειος

Αθλητικός

Oμιλος

Κωνσταντινουπολιτών"



paok-oxyro -Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Η υπαναχώρηση της ΟΠΑΠ ΑΕ σχετικά με την επιχορήγηση για τα αναγκαία -για λόγους ασφαλείας- έργα στο γήπεδο της Τούμπας μας γεμίζει οργή κι αγανάκτηση, καθώς και απόλυτη βεβαιότητα ότι προήλθε από πολιτικές παρεμβάσεις.
Είχαμε εγκαίρως αντιληφθεί τις προθέσεις της Πολιτείας απέναντι στον ΠΑΟΚ. Πρόλαβε και μας το έδειξε η προηγούμενη κυβέρνηση και ο προηγούμενος υφυπουργός Αθλητισμού, που έμεινε προκλητικά στις υποσχέσεις και στα λόγια. Το βλέπουμε και τώρα...
Αν ο Υπουργός Πολιτισμού, ο υφιστάμενός του Γ.Γ. Αθλητισμού, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και οι διοίκηση της ΟΠΑΠ ΑΕ θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο καταπολεμούν τη βία, περιμένουμε να κοπούν ΟΛΕΣ οι κρατικές χορηγίες σε ομάδες, οι οπαδοί των οποίων δημιούργησαν επεισόδια. Θα περιμέναμε την ίδια ευαισθησία στις τόσες αφορμές που σας δόθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν κι από άλλους συλλόγους.
Για ποιό λόγο πληρώνει σήμερα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ την ανικανότητα της Πολιτείας και των Αρχών να προβλέψουν ό,τι θα προέβλεπε κι ένα 10χρονο παιδί; Για ποιό λόγο ταυτίζεται ολόκληρος ο ΠΑΟΚ με 50-100 ανεγκέφαλους που δημιούργησαν επεισόδια στην πόλη της Λαμίας εκμεταλλευόμενοι την παντελή απουσία σοβαρής αστυνομικής δύναμης και επαρκούς σχεδίου δράσης, από τη στιγμή μάλιστα πως είναι γνωστό σε όλους ότι τέτοιου είδους «οπαδοί» έχουν αποβληθεί από το γήπεδο και τις εκδηλώσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ την τελευταία τριετία; Μπορούμε άραγε με την ίδια λογική εμείς να σταματήσουμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας προς το Κράτος, επειδή οι πολιτικοί έφτασαν τη χώρα ένα βήμα απ' τη χρεοκοπία;
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει καταδικάσει τη βία με πράξεις. Έχουμε ξοδέψει χρήματα που δεν οφείλαμε για την επιπλέον ασφάλεια του γηπέδου μας. Τώρα, θα υποχρεωθούμε να επενδύσουμε τα αναγκαία κεφάλαια για την επισκευή του γηπέδου της Τούμπας και θα περιμένουμε από τους υπεύθυνους να αναλάβουν τις υπόλοιπες ευθύνες τους και να δείξουν την ίδια ευαισθησία παντού.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μόνο μια χορηγία έχει ανάγκη. Την συνεχή αγάπη του κόσμου μας, που με την οικονομική και ηθική στήριξη, μας κάνει να βλέπουμε πολύ μικρά, όσα εμπόδια κι αν μας βάλουν.

ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου