2/12/23

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.056


















5η αγωνιστική των ομίλων του Conference League

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - ΠΑΟΚ - 1-2

Για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Conference League, o ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 1-2...

Έχοντας τη συμπαράσταση χιλιάδων οπαδών του, ο Δικέφαλος του Βορρά έγραψε άλλη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του, παίρνοντας μεγάλο διπλό στην έδρα της γερμανικής ομάδας, κλειδώνοντας από σήμερα την πρωτιά στον όμιλο και την πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης!

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Βιεϊρίνια, Κεντζιόρα, Κουλιεράκη, Ράφα Σοάρες, αμυντικά χαφ τους Οζντόεφ, Μεϊτέ, μπροστά τους τους Μουργκ, Τάισον, Ζίβκοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης τον Σαμάτα.

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο απειλητικοί στο ξεκίνημα της αναμέτρησης (μέχρι το 25'), αλλά ο Κοτάρσκι όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί, με τον ΠΑΟΚ να απειλεί για πρώτη φορά στο 29', όταν ο  Τραπ σταμάτησε με το πόδι το σουτ του Μουργκ.

Το πρώτο 45έπτο δεν είχε μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και έμοιαζε με παιχνίδι υπομονής, καθώς οι ομάδες ζητούσαν την καθαρή ευκαιρία, χωρίς όμως να τη βρίσκουν.

Στην επανάληψη και στο 51' ο Μουργκ εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, για να έρθει στο 55' ο Κεντζιόρα να βρει με προβολή δίχτυα, δίνοντας το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στην ασπρόμαυρη κερκίδα.

Τρία λεπτά αργότερα ο Μαρμούς με κεφαλιά ισοφάρισε, για να ακολουθήσει ένα διάστημα μεγάλης πίεσης από την Άιντραχτ που αναζητούσε την ανατροπή, ευτυχώς χωρίς να τα καταφέρει!

Η καλύτερή τους στιγμή σε εκείνο το χρονικό σημείο, καταγράφηκε στο 62ο λεπτό, όταν το σουτ του Εμπιμπέ πέρασε εκατοστά άουτ, από το δεξί δοκάρι μας. Σταδιακά ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε και στο 73' ήρθε το 1-2 από τον Ζίβκοβιτς. Προηγήθηκε σουτ του Μπράντον απέκρουσε ο Τραπ και ο καλυπτόμενος Ζίβκοβιτς σκόραρε.

Στο 85' χάθηκε σημαντική ευκαιρία για την Άιντραχτ για να φτάσει στην ισοφάριση με τον Μαρμούς να αστοχεί από κοντά, ενώ στο 94' ο Γιάκιτς είδε την 2η κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Άιντραχτ: Τραπ, Τούτα (74' Τούτα), Σμόλτσιτς, Πάτσο, Εμπιμπέ (86' Φερί), Λάρσον, Σκίρι (54' Γιάκιτς), Ενκουνκού, Γκέτσε (74' Άαρονσον), Τσαϊμπί, Μαρμούς. 

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Βιεϊρίνια (80' Εκόνγκ), Μεϊτέ, Οζντόεφ (80' Σβαμπ), Τάισον (83' Ντεσπόντοφ), Μουργκ (66' Κωνσταντέλιας), Αν. Ζίβκοβιτς, Άλι Σαμάτα (66' Μπράντον).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....